icon

Ktoré slová alebo frázy vás iritujú?

ivicatolic
Dnes o 08:42

Veľmi často sa na MK používajú slová - najkrajší, najlepší, každý chce len naj... naj ..naj....😁😄😁
Len na pobavenie, ktoré slovo nemusíte?
Za mňa je to slovo " prosťe " , používajú väčšinou mladí ľudia, minule vo vlaku ho mladá dáma v priebehu 30 minút použila asi 60 krát.....

Strana
z2
nikoletta1712
Dnes o 08:50

@ivicatolic Red flags…To je také trápne…

anonym_490cf8
Dnes o 08:57

@ivicatolic mna irituju slova s chybami, ktore palia oci ako "prosťe"...

crazy_cat_lady

Tehuľka/y, kojkať a podobne chutovky

7miriam77

...výraz, čo teraz ľudia používajú skoro na všetko...aj na jedlo...keď to počujem v Bez servítky mám dosť...jedná sa o výraz...toto jedlo ma baví... tá chuť ma baví a podobne. Ten výraz mi lezie na nervy 😂😂😂

nikha2809
Dnes o 08:59

Keď si niekto mýli slová ranný a raný a napíše napr.v rannom detstve...to je aké, také čo trvá iba ráno?

marcusaurelius
Dnes o 08:59

tak mna irituje:
- vytlacanie podstatneho mena "posledny" a jeho systematicke zamienanie za "ostatny", najma v mediach - uplne nepravom a zbytocne
- extra ma vytaca "keby mam", "keby viem", "keby je" namiesto keby + kondicional
- nerozlisovanie medzi skoncit vs. skoncit sa (Vianoce nekoncia namiesto Vianoce sa nekoncia)
- bohemizmy, osobitnu ligu hra slovo "holt", ktore nielenze nie je slovenske, ale este ho aj mnohi pretvoria na "hold", to uz vaham, ci nie sme v anglictine
- dalsie slovo z cestiny "jesitny", to je masaker, nie je to slovenske slovo ani nahodou a pouziva sa vo velkom
- ked niekto iba matne tusi, ako vyraz znie a potom ho pouzije: videl som uz napriklad "o to pokoj" alebo klasika z jednej diskusie "svet je bombicka"

226lenka
Dnes o 09:01

Nižšie téma, nadpis už zmenil admin, ale pôvodne bolo napísané: dovolenka pri more 🤦 a ešte tehuľka, ovulka, mrcha (ako menštruácia, ježia sa mi chlpy z toho slova) a neznášam slovo segra

anonym_06e37a
Dnes o 09:04

Za mna najhorsie je - mame 25 mesiacov a pod.

anonym_03002b
Dnes o 09:09

Kvázi, proste,akože… konikovska skratka MM, pripadne mangel…slovenské formy českých a anglických slov, napr. outsoursovať, switchnúť, nachcípaný…a zdrobneniny u dospelých brrrr

anonym_d28edd
Dnes o 09:09

Ja neznasam ked niekto na niekoho povie, ze je "socka". Akekolvek urazanie druhych ma neskutocne vytaca, ale toto je pre mna level. Ja pritom som z lepsej prijmovej skupiny ludi, mam dobre zazemie a mam sa dobre, ale ked toto pocujem vo svojom okoli ako niekto uraza druhych, takto lacno, je to u mna konecná...raz som sa kvoli tomu aj pohadala, ze som sa zastala tych, ktorym ta nalepka nepravom prischla, samozrejme dostala som este lepsiu nalepku, ze som p***. No ale chcela som tym povedat len to, ze to slovo ma vytaca do nepricetnosti, a vseobecne ked sa urazaju ludia...

lusanko
Dnes o 09:10

Ideme VONKA.. Mala som KUS šťastie. SME TEHOTNÍ. RANDOM a iné slová prevzaté z angličtiny.

ivicatolic
autor
Dnes o 09:15
@anonym_490cf8

@ivicatolic mna irituju slova s chybami, ktore palia oci ako "prosťe"...

@anonym_490cf8 vysvetliť prosím

1angelika
Dnes o 09:19
@ivicatolic

@anonym_490cf8 vysvetliť prosím

@ivicatolic máš tam mäkčeň...asi myslela, že slová s pravopisnými chybami ju iritujú

terezka2911
Dnes o 09:20

@ivicatolic fakt ma vytáča, ako herci (tí, čo sú sčítaní) nevedia rozdiel medzi skloňovaním slova ROLA a ROĽA (mal som dve role - dve polia, správny tvar je dve roly, dostal som sa do role - kde? Do poľa? ) 🙈

larinka552
Dnes o 09:20
@7miriam77

...výraz, čo teraz ľudia používajú skoro na všetko...aj na jedlo...keď to počujem v Bez servítky mám dosť...jedná sa o výraz...toto jedlo ma baví... tá chuť ma baví a podobne. Ten výraz mi lezie na nervy 😂😂😂

@7miriam77 presne! 😃 a pri stole používaju že jedlo funguje/ nefunguje, hrá/ nehrá, toto je slankasté, horkasté, tvrdkasté, neviem aké a potom do kamery sfleku bolo to presolené, že sa to nedalo jesť! Bolo to tvrdé ako betón, to sa nedalo žuť! 😂 Potom také výrazy, že plejting, naplejtovane (akoze z anglickeho slova plate- tanier), nastierať, nastreté (lebo slovo prestreté už je nemoderné, out), potom nie dochutiť, dochutené ale vychutiť a vychutené, nie ozdobiť ale nazdobiť, pastry chef - pritom je to obyčajná cukrárka. Slovné spojenia - páči sa mi ako rozmýšľaš nad jedlom, to mäso/ tá omáčka spieva 🤯 Proste tá relácia má svoj vlastný slovník, čo už slovenčina už im nie dosť dobrá 😂

anonym_c47d0d
Dnes o 09:24

dnuka, vonka 😖 tehuľka
a po novom joga joguje, pleť pletuje a podobne kk*iny...

ciernysokol
Dnes o 09:25
@larinka552

@7miriam77 presne! 😃 a pri stole používaju že jedlo funguje/ nefunguje, hrá/ nehrá, toto je slankasté, horkasté, tvrdkasté, neviem aké a potom do kamery sfleku bolo to presolené, že sa to nedalo jesť! Bolo to tvrdé ako betón, to sa nedalo žuť! 😂 Potom také výrazy, že plejting, naplejtovane (akoze z anglickeho slova plate- tanier), nastierať, nastreté (lebo slovo prestreté už je nemoderné, out), potom nie dochutiť, dochutené ale vychutiť a vychutené, nie ozdobiť ale nazdobiť, pastry chef - pritom je to obyčajná cukrárka. Slovné spojenia - páči sa mi ako rozmýšľaš nad jedlom, to mäso/ tá omáčka spieva 🤯 Proste tá relácia má svoj vlastný slovník, čo už slovenčina už im nie dosť dobrá 😂

@larinka552 esteze to nepozeram. A po tomto tvojom prispevku ani nikdy nebudem, by som sa zblaznila.

minenkaa
Dnes o 09:26

Som rada,že ma takéto veci netrápia

ivicatolic
autor
Dnes o 09:28
@1angelika

@ivicatolic máš tam mäkčeň...asi myslela, že slová s pravopisnými chybami ju iritujú

@1angelika ja som ho tam dala zámerne, slovo je v úvodzovkách, zdôraznila som to slovo, pretože aj tá dáma vo vlaku ho extra zdôrazňovala.... všade bolo počuť ť ť ť ť ť😃😄😃😄😃🔥🔥🔥🔥....to sa nedalo vydržať

larinka552
@ciernysokol

@larinka552 esteze to nepozeram. A po tomto tvojom prispevku ani nikdy nebudem, by som sa zblaznila.

@ciernysokol a chcela si? To ma mrzí, že som ti to znechutila 😂 Ja to kukam, aj keď to vyjadrovanie mi trhá uši 🙉 asi sa nemám rada 🤣

7miriam77
@larinka552

@larinka552 mne anglické výrazy ani tak nevadia, ...no je pravda, že mamine furt musím vysvetľovať, čo tým vlastne mysleli 😉

1angelika
Dnes o 09:29
@ivicatolic

@1angelika ja som ho tam dala zámerne, slovo je v úvodzovkách, zdôraznila som to slovo, pretože aj tá dáma vo vlaku ho extra zdôrazňovala.... všade bolo počuť ť ť ť ť ť😃😄😃😄😃🔥🔥🔥🔥....to sa nedalo vydržať

@ivicatolic 😀 nuž tak asi to nebolo také zjavné, že si ho dala naschvál 🙂

ciernysokol
Dnes o 09:31
@larinka552

@ciernysokol a chcela si? To ma mrzí, že som ti to znechutila 😂 Ja to kukam, aj keď to vyjadrovanie mi trhá uši 🙉 asi sa nemám rada 🤣

@larinka552 nechcela som. Ale keby nahodou. Tak viem, ze nesmiem 🙂)))

larinka552
Dnes o 09:38
@7miriam77

@larinka552 mne anglické výrazy ani tak nevadia, ...no je pravda, že mamine furt musím vysvetľovať, čo tým vlastne mysleli 😉

@7miriam77 mne vadia, lebo to sú vačšinou bežné slová, ktoré sa úplne v pohode dajú povedať po slovensky lebo v slovenčine máme na to krásny a výstižný ekvivalent. Ale to by už neboli nasilu takí zaujímaví, že? 😅🙈 Iné by bolo ak by išlo o slová, ktoré sa do slovenčiny preložiť nedajú, lebo nemáme také slovíčko v zásobe. Ako napr. cream cheese.
A ešte ako bonus im potom nerozumejú ľudia čo nevedia po anglicky. Hlavne že oni sa predvedú, že vedia po amglicky 🙉 Ale bohate by stačili už len tie skomoleniny, to sú čistá slyáda 🤣

qrstxyz
Dnes o 09:56

Anglické slovíčka v slovenčine. Pripadá mi to, akoby sa dotyčný chcel predviesť, že ovláda cudzí jazyk 🙈 a keď niekto používa zdrobneniny. Ešte pri deťoch to pochopím, ale keď sa ma čašníčka opýta, či si dám mliečko do kávičky, nožík sa mi vo vačku otvára 😂

anonym_84125f
Dnes o 09:56

- "nadstaviť" namiesto nastaviť napr. pravidlá (dosť to používal Matovič svojho času, ale počúvam to často dokonca aj v TV
- na konci dňa
- započul/a som

anonym_a02ac0
Dnes o 09:57

Ked niekto nevie sklonovat a casovat, u svokrovcoch miesto u svokrovcov

maranta_leuconeura
Dnes o 09:57

Najviaci mi vadi slovo KĽUD (bohemizmus od slova klid), spravne ma byt POKOJ. Ked mi niekto povie kľud, rozzuri ma to este viac a dosiahne opacny efekt 🤣

anonym_84125f
Dnes o 09:59

a ešte "kyselkavý" naposledy v Pečie celé Slovensko, kks ozaj? nie kyslastý keď už?

ivicatolic
autor
Dnes o 10:02
@qrstxyz

Anglické slovíčka v slovenčine. Pripadá mi to, akoby sa dotyčný chcel predviesť, že ovláda cudzí jazyk 🙈 a keď niekto používa zdrobneniny. Ešte pri deťoch to pochopím, ale keď sa ma čašníčka opýta, či si dám mliečko do kávičky, nožík sa mi vo vačku otvára 😂

@qrstxyz 👍👍👍👍👍

Strana
z2