icon

Najlepšie aplikácie s umelou inteligenciou na výučbu jazykov

23. okt 2025

Ahojte,
viete mi prosím poradiť z vlastnej skúsenosti aplikáciu na výučbu jazyka (angličtina, španielčina). Pred takmer rokom sme začali s duolingom a stále pokračujeme, ale chcelo by to pridať niečo s AI, ktorá sa s nami porozpráva.
Nabiehajú mi rôzne reklamy Ewa, Lora a neviem čo ešte. Išlo by o začiatočnícku angličtinu a španielčinu. Začínali sme od nuly. Po roku máme nejakú slovnú zásobu, ale chýba cvik.
Ak viete aj porovnať viaceré, budem rada za postrehy.
Ďakujem

aalt
23. okt 2025

Nema nahodou platene duolingo aj rozhovor?

autor
23. okt 2025
@aalt

Nema nahodou platene duolingo aj rozhovor?

@aalt Áno, má niečo také, neskúšali sme to, ale chceli sme skúsiť aj niečo iné. Neviem ako je to v duolingu, či sú to predpripravené konverzácie, alebo vie operatívne reagovať.

vkatush
24. okt 2025
@anonym_autor

@aalt Áno, má niečo také, neskúšali sme to, ale chceli sme skúsiť aj niečo iné. Neviem ako je to v duolingu, či sú to predpripravené konverzácie, alebo vie operatívne reagovať.

@anonym_autor Duolingo reaguje na to, čo hovoríš. Vieš s ňou viesť normálne konverzáciu na tému, akú chceš, opýtať sa jej, čo chceš (mne napr včera vysvetľovala gramatiku a bavili sme sa o receptoch 😅)

autor
24. okt 2025
@vkatush

@anonym_autor Duolingo reaguje na to, čo hovoríš. Vieš s ňou viesť normálne konverzáciu na tému, akú chceš, opýtať sa jej, čo chceš (mne napr včera vysvetľovala gramatiku a bavili sme sa o receptoch 😅)

@vkatush dakujem za skusenost. A prosim co sa ucis? Lebo muz anglictinu - a ked niekedy pocuvam ako to hovoria ako s horucim zemiakom v puse, tak si vravim, ze takto nikto nerozprava.

vkatush
24. okt 2025
@anonym_autor

@vkatush dakujem za skusenost. A prosim co sa ucis? Lebo muz anglictinu - a ked niekedy pocuvam ako to hovoria ako s horucim zemiakom v puse, tak si vravim, ze takto nikto nerozprava.

@anonym_autor ja mám taliančinu. Ale tiež niekedy výslovnosť 😅 no ja som vďačná hlavne za rozvoj slovnej zásoby a gramatiky. A je to zábava. Správnu výslovnosť a plynulosť cvičím inde.

A tá angličtina je niekedy strašná v tom, ako je tam urobený preklad. Tí, čo s ňou nemajú vôbec skúsenosť, tak je to veľmi náročné. Mama skúšala a bez šance, lepší jej bol kurz.
Ja nemám problém, lebo ja sa učím taliančinu cez angličtinu, je to pre mňa ľahšie ako keby som to mala v slovenčine.