Prečo sa používa fráza "I don't get it"?
Prečo povedia "I dont´t get it" a nie jednoducho "I don´t understand" ?
I don't follow...🤔
@anonym_autor pretoze ty povies nechapem, nerozumiem, nedopina mi. Krasy a odtiene jazyka.
@mirage uhm, ďakujem 😅 myslela som, že angličtina je jednotvárnejšia 😅
@anonym_autor to nie je ...
@anonym_autor AJ mà cez milion slov . ( technicke aj stare vyrazy) Oxfordsky slovnik cez 600 000 z toho sa pouziva bezne len okolo 170 tisic . Slovencina ma dokopi 700 tisic slov z toho v slovnikooch 200 tisic . AJ ma nazov na vsetko aj veci ktore v SJ Neviem ci maju vobec nejaky nazov . SJ ma komplexnejsiu gramatiku . Ale anglictina vobec nie je jednotvarna.
@anonym_autor understand by si pouzila, keby nerozumies doslovne, napr. ze nevies ten jazyk. Ale ked len nechapes, ze nedocvakuje, tak to nemas, cize get.
ked rozumies ale nechapes ... ked niekomu nieco vysvetlujes ale on to nechape ...
@anonym_autor
Lebo...anglictina je super komplikovana ked dosiahnes urcitu uroven, takze formalna odpoved I don't understand neformalna, slangova I don't get it.
ked rozumies ale nechapes ... ked niekomu nieco vysvetlujes ale on to nechape ...
@senta_sofia
@anonym_761bb4 ďakujem 🙂
A to som sa chcela začať učiť angličtinu na ,,staré kolena" ale vidím, že asi to nedam🤣
A to som sa chcela začať učiť angličtinu na ,,staré kolena" ale vidím, že asi to nedam🤣
@anonym_14643c mne bude stačiť, keď budem rozprávať ako hotentót, ale pochopia ma a ja ich 😅😅😅
@anonym_14643c mne bude stačiť, keď budem rozprávať ako hotentót, ale pochopia ma a ja ich 😅😅😅
@anonym_14643c
@anonym_autor naucit sa jazyk v ramci hesla "chapat a byt pochopeny " je naj strategia. S dostatocnou slovnou zasobou a schopnostou rozumiet povedane prirodzene pride aj pochopenie gramatiky.
Btw Tato tvoja tema je presne vzor toho ked mozes pouzit “ I don’t get it .” Lebo rozumies len nechapes. Nedava ti to zmysel. I don’t understand pouzijes ked na teba vyvalia technicke vyrazy ktore nepoznas alebo japoncinu. “I don’t get it .” Ked ti povedia vtip a ty na nom nevidis nic vtipne lebo ti nedochadza pointa.
Most important is that it does ring a bell now
@anonym_autor mozes original povedat: ,,I dont get it, preco sa pouziva i dont get it,,
Skratka to nechapes🙂)
@anonym_autor I don't get it what the fuck you want to tell with this one my nigga
Som rada že sa bavíte 🤷🏻♀️
Som rada že sa bavíte 🤷🏻♀️
@anonym_autor I have no clue what youre talking about... 🤔

@anonym_autor pretoze ty povies nechapem, nerozumiem, nedopina mi. Krasy a odtiene jazyka.