icon

Ako dopadol Vadaš s nebezpečnými amébami?

22. aug 2025

Ludia moji,ako vlastne teda dopadol ten vadas s tými smrteľnými amebmy? Podozrivé ticho alebo sa podplatilo aby sa ututlalo,veď to je na SK normalka.
Ďakujem.

viestta
22. aug 2025

Ta aneba, teda sklonujeme s anebami. A cokolvek ti napiseme, aj tak budes verit, ze sa to ututlalo...

autor
22. aug 2025
@viestta

Ta aneba, teda sklonujeme s anebami. A cokolvek ti napiseme, aj tak budes verit, ze sa to ututlalo...

@viestta S anebami, dakujem za opravu.
Pokiaľ máš informácie nejaké tak sa podel o ne,ja som nič nové nenašla a už dosť mesiacoch odvtedy,to by sa už v tom labaku neukázala?

viestta
22. aug 2025
@anonym_autor

@viestta S anebami, dakujem za opravu.
Pokiaľ máš informácie nejaké tak sa podel o ne,ja som nič nové nenašla a už dosť mesiacoch odvtedy,to by sa už v tom labaku neukázala?

@anonym_autor oficialne informacie su tie, ze hygiena povolila prevadzku kupaliska, tie sa daju bez problemov dohladat, preco by som ti ich mala specialne servirovat? Konkretne mikrobiologicke rozbory si mozes vyziadat u prevadzkovatela, ma ich k dispozicii
(dost mesiacoV)

belllinka
22. aug 2025

Keď už, tak AMÉBA. Čiže s AMÉBAMI.

autor
22. aug 2025
@viestta

@anonym_autor oficialne informacie su tie, ze hygiena povolila prevadzku kupaliska, tie sa daju bez problemov dohladat, preco by som ti ich mala specialne servirovat? Konkretne mikrobiologicke rozbory si mozes vyziadat u prevadzkovatela, ma ich k dispozicii
(dost mesiacoV)

@viestta Mesiacoch bol preklep mobilu.
Posledne sa ešte skúmali tie vzorky na Naegleriu fowleri a stále nič,žiadna správa o tom,preto sa pýtam či náhodou niekto niečo nové nezahliadol,nemám fejsbuk

autor
22. aug 2025
@belllinka

Keď už, tak AMÉBA. Čiže s AMÉBAMI.

@belllinka viestta opravila na anebami ,nie amebami takže ako to je?

belllinka
22. aug 2025
@anonym_autor

@belllinka viestta opravila na anebami ,nie amebami takže ako to je?

@anonym_autor viesta ta opravila zle

autor
22. aug 2025
@belllinka

@anonym_autor viesta ta opravila zle

@belllinka Však ? Ďakujem.

janka1011
23. aug 2025

@anonym_autor smrteľná améba sa doteraz vo vzorkách nenašla.

anonym_6071b7
23. aug 2025

vo vzorkách nejaké améby našli, ale nie sú smrteľné, čiže sa to nepotvrdilo, že by sa nakazil práve tam a kúpalisko mohli otvoriť

anonym_bb5011
23. aug 2025

Slováci sa naučili nové slovo tak už mudruju 🤣

anonym_0c535e
23. aug 2025

Neviem rešpekt by som mala a nešla tam. Očividne sa to to nestarajú tak ako by mali

anonym_1dacee
23. aug 2025

Doteraz sa smrteľne ameby v Štúrove na kúpalisku nenašli.

anonym_4b913e
23. aug 2025

@anonym_autor ja som počula, od infektologa v podcaste dajakom, že ta ameba žije bežne vo vodách, skôr pri dne, je to prvook a nie parazit a musí byť strašne vzácne že sa dostane do nosa a odtiaľ do mozgu. Je vraj väčšia pravdepodobnosť, že ťa zrazí auto, ako sa toto stane. Najskôr musíš byť niekde kde tam ameba je, napríklad snorchlovat pri rúre odkiaľ vyteká voda, potom ti musia kvapka vody s amebou vojsť do nosa a potom musí voľajako sa dopraviť až do mozgu. 🤷