icon

Ako sa dopraviť na výstavu Titanic v Bratislave?

bmagdalena
10. aug 2025

Dobrý deň,

12.8. plánujem s dcérkou výlet vlakom do Bratislavy a chceli by sme pozrieť výstavu Titanicu. Ako sa tam najľahšie dostaneme MHD z Hlavnej stanice ( prípadne zastávka pod stanicou)? Ak mi viete poradiť aj vhodný lístok a tiež na ktorej zastávke vystúpiť, budem rada.

Ďakujem

muchotrafka298
10. aug 2025

Najjednoduchsie to bude, ked budes mat aplikaciu Bolt a v nej si "zavolas" taxik zo stanice rovno pred vchod budovy, kde sa kona vystava. Vyjde ta to cenovo nie az tak draho, listky tiez nieco stoja a nemusis komplikovane prestupovat.
Vystava nie je umiestnena v OC Bory Mall, ale v separatnej budove SportMall.
https://www.titanicvystava.sk/kontakt

bmagdalena
autor
10. aug 2025
@muchotrafka298

Najjednoduchsie to bude, ked budes mat aplikaciu Bolt a v nej si "zavolas" taxik zo stanice rovno pred vchod budovy, kde sa kona vystava. Vyjde ta to cenovo nie az tak draho, listky tiez nieco stoja a nemusis komplikovane prestupovat.
Vystava nie je umiestnena v OC Bory Mall, ale v separatnej budove SportMall.
https://www.titanicvystava.sk/kontakt

@muchotrafka298 tiež som tak uvažovala, no dcérka chce MHD. Je to jej prvý výlet do BA a chce to zažiť so všetkým 🤷

jajajka1418
10. aug 2025

Ak pricestujete na hlavnú vlakovú stanicu, tak zíďte na Šancovú ulicu. Na zástavke "Pod stanicou" nastúpte na bus č. 21 a odvezte sa na zástavku "Patrónka". Tam prestúpte na č. 37 a autobus vás odvezie priamo pred Sport Mall, zástavka "Pri Krematóriu".

cacianka
10. aug 2025
@jajajka1418

Ak pricestujete na hlavnú vlakovú stanicu, tak zíďte na Šancovú ulicu. Na zástavke "Pod stanicou" nastúpte na bus č. 21 a odvezte sa na zástavku "Patrónka". Tam prestúpte na č. 37 a autobus vás odvezie priamo pred Sport Mall, zástavka "Pri Krematóriu".

@jajajka1418 presne, 21 a 63 na zastávku Patrónka a odtiaľ 37. Všetko sú to busy.
Naspäť rovnako, alebo kam inde ešte budete chcieť ísť ( centrum, nábrežie Dunaja )

jajajka1418
10. aug 2025

Ak chcete chodiť po BA dlhšie, je najlepšie si kúpiť lístok na 24h. Kúpite blízko pri stanici.

madeincssr
10. aug 2025
@jajajka1418

Ak chcete chodiť po BA dlhšie, je najlepšie si kúpiť lístok na 24h. Kúpite blízko pri stanici.

@jajajka1418 v BA sa este neda kupovat si listky priamo vo vozidlach pipnutim standardnou bankovou kartou s cipom (resp. mobilom/hodinkami)?

bmagdalena
autor
10. aug 2025
@jajajka1418

@jajajka1418 ďakujem

muchotrafka298
10. aug 2025
@madeincssr

@jajajka1418 v BA sa este neda kupovat si listky priamo vo vozidlach pipnutim standardnou bankovou kartou s cipom (resp. mobilom/hodinkami)?

@madeincssr da sa, ale nie v kazdom vozidle. Vola sa to Tapni sa. Lebo ked dojdu tie predpotopne stare eliny cislo 4, tam si rad, ze sa po ceste nerozsypu 🤣

madeincssr
10. aug 2025
@muchotrafka298

@madeincssr da sa, ale nie v kazdom vozidle. Vola sa to Tapni sa. Lebo ked dojdu tie predpotopne stare eliny cislo 4, tam si rad, ze sa po ceste nerozsypu 🤣

@muchotrafka298 a je to tiez tak ako v "user friendly" mestach, ze za cely den, keby si natapkala vela jazd, tak ti po polnoci vyuctuje maximalne sumu 24-hodinoveho listka? Lebo az vtedy je to pre navstevnikov mesta motivujuce jednoducho (bez studovania sialene zlozitych tarifov a vsakovakych druhov listkov) vyuzivat MHD (auto nechat na lacnom/bezplatnom P+R na periferii).

cacianka
10. aug 2025
@madeincssr

@madeincssr dá sa vo veľa božích, ale riskovať že náhodou nejde alebo to niekto nepozná a bude saškovat, s dieťaťom, a stresovať , keď v okolí stanice krúžia revízori ako supy ?
Aj pre dcérku bude trošken skúsenosť, keď pôjdu kúpiť lístok do predajne dopravného podniku, hneď vedľa stanice, kde teta poradí čo a ako potrebujú.
Kto sa trochu ostriela, bude si lístok kupovať sms, tapni sa, a všetky tie nové technológie, ale pekne je začať klasikou. Ja cestujem každý deň, mám elektricenku na rok, ani mne by sa nechcelo stresovať len tak , či to stihnem, keď nastupuje mrte ľudí a revízor striehne. By som cvikla lístky a veziem sa.

muchotrafka298
10. aug 2025
@madeincssr

@muchotrafka298 a je to tiez tak ako v "user friendly" mestach, ze za cely den, keby si natapkala vela jazd, tak ti po polnoci vyuctuje maximalne sumu 24-hodinoveho listka? Lebo az vtedy je to pre navstevnikov mesta motivujuce jednoducho (bez studovania sialene zlozitych tarifov a vsakovakych druhov listkov) vyuzivat MHD (auto nechat na lacnom/bezplatnom P+R na periferii).

@madeincssr ja mam celorocnu elektricenku, tak neviem, ci to funguje a ako. Ale videla som to 🤣🤣🤣🤣🤣 Len zatial som nevidela realne nikoho, co by si cez to listok kupil.

ahhola
10. aug 2025

Tu vystuois a pokracujes linkou 37,to je potom 5.minut. Kup si 24.hod listok. Ja som vystavu nasla nahodou, isla som do obi😅

cacianka
10. aug 2025
@ahhola

Tu vystuois a pokracujes linkou 37,to je potom 5.minut. Kup si 24.hod listok. Ja som vystavu nasla nahodou, isla som do obi😅

@ahhola len si pozabudla upresniť , že spod stanice tam stojí 63, 21 bežne nie. Teraz bola/ je výnimka , tak presne neviem ktorý spoj stojí na Vrančovičova a ktorý nie. Preto odporúčam prestup na Patrónke, v buse 37 si skôr sadnú a vezú sa.

unbeholfen
26. okt 2025

Nie náhodou Tutanchamón je? Titanikový bol dávno už. Že Bory? To sú mi novinky. Ja som na tieto výstavy chodil do Incheby. Všetky boli tam. Aj to vesmírné, aj titanik, aj faraónové egyptové tutanchamon. Ja som na všetkých bol.

bmagdalena
autor
27. okt 2025
@unbeholfen

Nie náhodou Tutanchamón je? Titanikový bol dávno už. Že Bory? To sú mi novinky. Ja som na tieto výstavy chodil do Incheby. Všetky boli tam. Aj to vesmírné, aj titanik, aj faraónové egyptové tutanchamon. Ja som na všetkých bol.

@unbeholfen 😄 Ak ste si všimli, príspevok som dala v auguste😉...vtedy bol ešte Titanic

unbeholfen
27. okt 2025

A ten Tutanchamón kam teda dali Incheba či Bory. Tam sa chodí 21-kou. Do incheby to bolo zložité to si pamätám. Bory sú dobré tam vždy je dobré ísť troška blúdiť.

bmagdalena
autor
27. okt 2025
@unbeholfen

A ten Tutanchamón kam teda dali Incheba či Bory. Tam sa chodí 21-kou. Do incheby to bolo zložité to si pamätám. Bory sú dobré tam vždy je dobré ísť troška blúdiť.

@unbeholfen Tak ako Titanic...Sport Mall

unbeholfen
27. okt 2025

Niekedy sa oplatí ísť 2x. Lebo druhú zvyknú rozšíriť. Kedysi všetky bývali v Inchebe a na tom vesmírovom som bol 2x a druhý bol rozšírený. Na titanicu som bol na tom prvom, aj na tutanchamónovi. Takže díky za info, pre mňa lepšie, Bory mám rád celkovo. Faraónov si zopakujem.

cacianka
27. okt 2025
@unbeholfen

Niekedy sa oplatí ísť 2x. Lebo druhú zvyknú rozšíriť. Kedysi všetky bývali v Inchebe a na tom vesmírovom som bol 2x a druhý bol rozšírený. Na titanicu som bol na tom prvom, aj na tutanchamónovi. Takže díky za info, pre mňa lepšie, Bory mám rád celkovo. Faraónov si zopakujem.

@unbeholfen len sa nepomýl, nie Bory mall obchodné centrum (bus 21) ale Sport, bus 37 ku krematóriu

unbeholfen
28. okt 2025
@cacianka

@unbeholfen len sa nepomýl, nie Bory mall obchodné centrum (bus 21) ale Sport, bus 37 ku krematóriu

@cacianka to neni pristavané k bory mall? To je úplne iná budova? Lebo na bory mall som z vonku videl že plaváreň a keď sa to volá šport tak som si to spojil. Ale nemusí to tak byť.

unbeholfen
28. okt 2025

Ostatní: Vyzeralo to tak dobre aj teraz? Ja keď som bol tak bola urobená tá časť vnútrajška kde aj Winsletová a DiCaprio behali. Úplne rovnako to vyzeralo a izby tretej triedy boli tam kde bol DiCaprio ubytovaný. Potom veci tam boli čo ponorka vytáhla otál.