icon

Ako sa dostať na Popradské pleso vlakom?

20mimka
5. máj 2024

Ahojte mamicky ☺️
Chcela by som vas pekne poprosit ak zo Stareho Smokovca sa chceme dostat vlakom na popradské pleso ..vystúpime na zastávke kolko asi je k jazeru ???nikde som sa nedočítala ..ci tam je len jedna zastávka v Popradskom plese ? Pripadne ci je prestup na iny vlak zubačku k jazeru ???na peší od zeleznicnej stanice k jazeru je aka vzdialenosť?viete mi prosim pomoct ???budem vďačná ☺️😘

Strana
z2
letfenixa
6. máj 2024

@20mimka K vodopádom Studeného potoka
Tatranská Lomnica – rázc. pri vodopádoch Studeného potoka, 6 km
Trasa začína od zastávky elektrickej železnice a vedie priamo hore, cez Cestu Slobody chodníkom na veľkú lúku pod hotelom Morava. Následne vedie turistická trasa miernym stúpaním a niekoľkokrát pretína lyžiarsku trať. V závere trasy budete musieť zdolať strmé kamenné schody na most cez Studený potok a nad ním k rázcestiu.

Celá trasa je značená modrou turistickou značkou. Naspäť sa budete vracať rovnakou cestou do Tatranskej Lomnice.

Pravdepodobná dĺžka výstupu k vodopádom Studeného potoka a späť do Tatranskej Lomnice je niečo vyše 4 hodín.

nelka93
6. máj 2024

@pribinak symbolicky cintorín patrí do zimnej uzávery a je teda uzavrety

nelka93
6. máj 2024

Každý rok chodím na popradské a teda 2 hodiny sme nešli nikdy, väčšinou okolo 55 minut z parkoviska po asfaltke. To zalezi aj ako rýchlo pôjdete a ci budete lapat po dychu každých 5 minut

pribinak
6. máj 2024

@nelka93 myslím že od 1.5. je už chodník otvorený

barla5
6. máj 2024

@20mimka v Tatranskej Lomnici je náučný chodník Pramenisko. Ale to je len taká prechádzka. Alebo my chodievame (hlavne ak prší) chodníkom do Starého Smokovca alebo na opačnú stranu ide chodník až do Tatranskej Kotliny. Potom nie je veľmi náročná túra z Tatranskej Kotliny na chatu Plesnivec. Teraz je tuším otvorená len cez víkendy.

nelka93
6. máj 2024

@pribinak nie od 1.6 až?

pribinak
6. máj 2024

@nelka93 neviem presne

Strana
z2