icon

Ako sa rýchlo dostať do Veľkého Medera?

miruska655
4. jan 2025

Dobrý večer, chcela by som sa niekoho skúseného spýtať sme z okresu TN ideme v marci na "mini dovolenku" do thermalu do Medera, vlakom mi to píše že musím ísť z TN do Ba a odtiaľ sa trmacat osobakom do medera, celé cestovanie vyjde na 5 hodín plus, hľadám len variantu ako ísť aby som nemusela ísť zasa autom, idem aj z deťmi že by mali nejaký ten väčší zážitok z cesty. Neviete poradiť ako by sme sa tam mohli rýchlejšie dostať okrem auta? Ďakujem krásne ☺️

e1h
4. jan 2025

Dá sa dostať časovo aj na 2 hodiny, stačí ísť s rýchlíkom (R) do Bratislavy a do Medera so zrýchleným vlakom (REX). Inak prezradím taký "trik": https://cp.sk/vlakbusmhd/spojenie/
Vítaj v 21. storočí.

miruska655
autor
4. jan 2025

@e1h wau, toto som vedela aj ja. Dosť blbý komentár ale tu človek ani nič lepšie nečaká 🙂

e1h
4. jan 2025

Akože čo čakáš? Otvoril som cp.sk našiel som hneď niekoľko spojov z Trnavy do Medera za 2-2,5 hodiny. Ak cp.sk poznáš, ale nenašla si kratší spoj ako 5 hodín, tak tú stránku evidentne nevieš používať, alebo chceš cestovať výhradne v termíne/čase kedy nie sú vyhovujúce spoje. Akože môžem ti nájsť link na prepravu osôb helikoptérou, pre deti to určite bude zážitok, budete v Mederi rýchlo, ale asi to bude trochu drahšie ako ísť vlakom/autobusom.

muchotrafka298
5. jan 2025

Tam sa rychlejsie nedostanes. Nie kazdy vlak z Bratislavy ide az do Velkeho Medera, tak isto cez vikend ide raz za 2 hodiny. Treba zobrat so uvahy aj to, ze kedy pojdes. Z casoveho hladiska by som zvazila cestu autom. Vlaky casto meskaju, nemusis stihnut dalsi spoj a zostanes visiet niekde hodinu.

bielasovicka
5. jan 2025

@miruska655 ja by som na túto cestu vyrazila radšej autom. Deti by som vzala vlakom na nejakú inú trasu aby mali zážitok z cesty.

melanta
5. jan 2025

@e1h TN je Trenčín, nie Trnava

miruska655
autor
5. jan 2025

@e1h potom si šikovný keď si si našiel iné ako som sa pytala ja, aplikáciu používať viem, ja som sa spýtala na rady skúsených a nie komentovanie inteligenta. A áno mám presný deň aj čas kedy tam cestujem takže mi to tie tvoje 2-2,5 hodiny asi logicky nedalo. A určite nie z Trnavy 🙂

miruska655
autor
5. jan 2025

@muchotrafka298 ďakujem, aj to je pravda. Pekný deň ☺️

muchotrafka298
5. jan 2025

@miruska655 ja s tymi vlakmi chodim relativne casto na tejto trase BA-Komarno. Preto treba zvazit aj mozne meskania a fakt nechces na stanici vo Velkom Mederi ostat dve hodiny sediet s detmi alebo bars aj v BA na hlavnej stanici, kde sa bojis za bieleho dna ze utekas z vlaku a nie tam sediet na kufri.

ibatanecnica
5. jan 2025

@miruska655 aka otazka taka odpoved. A to odpoved je na urovni

kaktusik007
5. jan 2025

@miruska655 ja som zaviedla tradiciu jarnych prazdnin v Mederi a evidentne tam idete aj vy na prazdninovy pobyt 🙂 z TN nemas sancu sa tam dostat rozumne, Meder je velky, vlakova stanica uplne mimo thermalu... akoze ano, autom je to ostara tie cesty - najma ako zides dolu z R1, avsak... nic lepsie a rychlejsie som za tie roky nenasla a chodim teda tak. Uz som dala aj Meder na otocku iba - to je narocne potom po kupani na vecerne soferovanie, ale da sa aj to. Byvam par km od TN.

miruska655
autor
5. jan 2025

@kaktusik007 áno chodíme už 3ti rok, pokazde som šofér a chcela som že trošku si viac "užiť" cestu 🤣 viem viem že je od ruky, ešte pred deťmi sme tam chodili pár rokov aj v lete fungujú tam taxíky ale, skúsila som sa aspoň informovať že či náhodou. ☺️ Áno je to náročné ten jeden deň a to trmacanie cez dediny je des 😀 ale ďakujem za komentár ☺️

11brano11
Odpoveď bola odstránená
e1h
6. jan 2025

@miruska655 Ospravedlňujem sa, že som si pomýlil tieto svetoznáme skratky okresných miest (Trnava, je TT, kto to vymyslel?). Ponaučenie: autorka otázky by si mohol nabudúce dať tú námahu a namiesto používania skratiek by mohla jasne napísať, že odkiaľ kam chce cestovať.
Zároveň to v princípe nemení nič na tom, čo som písal vyššie, stále sa dá nájsť veľa spojov s časom cesty menej ako 3 hodiny s jedným prestupom a to aj počas jarných prázdnin v Trenčianskom kraji (ktoré som si tiež musel dohľadať, lebo autorka príspevku neuviedla ani toto).

Každopádne, ako to bolo vyššie spomenuté, cesta autom je v tomto prípade asi nie len časovo efektívnejšia. Ak nechceš ísť cez dediny a cesty II. a III. triedy, tak máš možnosť ísť autom po D1 až na Bratislavu a tam sa napojiť na R7 (buď priamo, alebo cez D4) a tým pádom ideš takmer po Dunajskú Stredu po diaľnici/rýchlostnej ceste, následne cesta I. triedy č. 63 až do Veľkého Medera. Je to dlhšie zhruba o 40 km ale trvá to iba asi 15 minút dlhšie a s výrazne lepšou trasou, lebo prakticky ideš iba cez tri obce pred Veľkým Mederom.