Ako uľahčiť turistiku s malým dieťaťom?
Ahojte, prosím ak viete, skúste poradiť "cestovný prostriedok" pre dieťa (3-4 ročne) pri dlhšej turistike. S kočíkom sa zle chodí na určité miesta a poznám len krosna na chrbát, kde sa dieťa posadí, ale v tých sa necíti asi bezpečne a nechce sa tam posadiť 🤷. Ak by ste mali nejaké skúsenosti, budem vďačná ☺️
@lajlla chodiť na "túry" ktoré isto zvládne aj bez kočíku a po vlastných. Na dlhšie a zdolávanie vrchov choďte sami bez detí. Ešte sa nachodia.
Nosic alebo dobra motivacie. Deti toho daju vela..
Prisposobit trasu a narocnost veku a schopnostiam dietatka? Alebo nechat dieta u starych rodicov ci mu zabezpecit iny program a dozor.
@lajlla motiváciou. Na každé dieťa platí niečo iné. V tomto veku sa nedá hovoriť o turistike pre dospelých je to prechádzka.
K motivácii sa dá nájsť veľa vecí:
-odmeny - keď prejdeme tam a tam dáme si prestávku a ovocie/oriešky/koláčik/sladkosť....
- hľadanie,,kešky,,
- rôzne úlohy cestou vymyslené poprípade kvído má kartičky na výlety pokiaľ rodičia nie sú veľmi kreatívny
- sledovanie/hľadanie zvierat - chrobákov/motýľov/jašteríc/hadov
Samozrejme prispôsobiť trasu aby neboli veľmi veľké prevýšenia. Pri takomto malom dieťati to čo trvá dospelým 2-3 hod dieťa môže prejsť až za 8-9 hod pokiaľ ide po svojich.
V každom prípade netreba to preháňať ani znechucovať hneď od začiatku
- inšpirácia na FB: Outdoomamas
@lajlla co je dlhsia turistika? Nas prejde cca 4-5 km, presiel uz aj 10 km (neplanovane), ale to sme ho velmi motivovali, aby to dal.
Kamarati maju 5 rocneho, ktory v pohode prejde aj 15 km, asi to chce len trenovat.
Do nosica uz nechce ist, trpnu mu tam nohy, uz sa tam necitil komfortne a aj ten co nosi uz nezvlada nosit 20 kg + nosic do kopca.
Nam pomaha dobry partak. Ak je viac zdatnych malych turistov, vedia sa potiahnut, cestou sa zabavit a ani nevedia ako a su na vrchole
Ďakujem všetkým za odpovede 👌 myslené to bolo hlavne v tom duchu, že dcéru jednoducho nebavia useky, kde sa nič nepreskakuje, neprelieza - napr. Jánošíkove diery, to ju bavilo, ale akonáhle prideme na kus rovnej cesty tak koniec. Nosí len manžel, ja by som to nedala. Ale tak nemôžeme ani jeho stále "využívať". Len som sa chcela inšpirovať ☺️ Také trasy ako diery už poznám len v Slov.raji a to je od nás už veľmi ďaleko.

podla mna len nosic (milion druhov je)... alebo pockat s dlhsou turistikou kym vyrastie