Cestovanie po Vysokých Tatrách

mhas
12. aug 2015

Baby, prosím, poraďte. Ako je to s cestovaním po Vysokých Tatrách? Mám na mysli vlak, električka alebo čo tam vlastne jazdí... Budeme ubytovaní v Novej Lesnej a budeme chcieť ísť do Tatranskej Lomnice a na Štrbské pleso. Ako? Čím? A to bezplatné cestovné pre deti platí aj na zubačku? A lístky sa kde kupujú? Ďakujem vopred za odpovede.

elenajezova
12. aug 2015

My sme teraz boli na dovolenke vo Vysokych Tatrach a bolo tam krasne. Zhodou okolnosti sme tiez byvali v Novej Lesnej vpenzione Vila Marko. Najlepsie je kupit si listok podla poctu dni, kolko tam budete. My sme si kupovali tyzdenny listok. Ddeti maju dopravu aj TEZ zadarmo, pokial mate vybavene preukazy na vlak. Staci nosit so sebou tieto preukazy. A platia aj na zubacku. Neplatia na lanovky. Nova Lesna je na trati medzi Popradom a Starym Smokovcom. Takze bud pojde priamo vlacik do Tatranskej Lomnice alebo na Strbske pleso alebo treba prestupit v Starom Smokovci. Ale funguje to tak, ze vzdy tie spoje na seba navazuju, takze nie je problem s cestovanim. Akurat je teraz v Tatrach strasne vela ludi, takze su vlaciky dost plne. Ale da sa to zvladnut. Na trase stary Smokovec - Strbske Pleso chodi vlacik asi dva krat za hodinu a na trase Stary Smokovec - Tatranska Lomnica asi raz za hodinu. Mohliby veru chodit aj castejsie. Vzdy si treba dopredu pozriet, kedy ide a prist rovno k vlaciku. Listky si kupite najlepsie este v Poprade, ale daju sa kupit aj na kazdej stanicke a tusim aj SMS- kou. V Novej Lesnej sme my byvali asi 15 minut peso od stanicky. Neviem, kde budete byvat vy, ale treba ratat s urcitou vzdialenostou medzi stanickou Nova Lesna a samotnou osadou. Ludia to robili aj tak, ze z ubytovania sa doviezli na stanicku autom a potom isli na vlacik. A potom ked zase prisli spat, odviezli sa znovu autom.

mhas
autor
12. aug 2015

@elenajezova Super, ďakujem 🙂

jaja1979
12. aug 2015

@mhas Ak mozem poradit - ak mate zaujem o lanovky - napriklad na solisko alebo skalnate pleso, lomnicky stit, smokovec - hrebienok - deti narodene od 1.1. 2009 a neskor maju lanovky zadarmo, mozno vyuzijete.

mhas
autor
12. aug 2015

@jaja1979 Jedno také máme 🙂 Chceme ísť aj na lanovky, takže to aj poteší.