Čo hovoríte na tento jednodňový výlet pre školákov?
Neviem, či tento typ patri do tejto rubriky....
našla som jednodňové výlety pre školákov do Viedne...
organizujú ho slováci, ktorí poznajú okolie. Možno typ pre každého, kto nevie kam s deťmi.....
http://fabiko.npage.de/ponuka-pre-detiky.html
@bodka13 tak to si dobre zadrela..predstav si ze ja Slovensko vobec nepoznam a precestovala som takmer celu Europu a kus Ameriky a dalo mi to teda omnoho viac ako nejake Slovensko...a nikdy som nebola v Tatrach..a ani mi to nechyba...praveze je dobre spoznavaj aj ine krajiny
@murcos podla ma taketo cestovanie je super my sme sa ako deti vzdy tesili niekam do zahranicia a Vieden je krasne mesto..a je dobre ak deti vidia prave aj zivot inde akp na Slovensku🙂
no jasne, nech sa trepu do viedne. a potom ani nevedia, kde je orava, bojnice, a pod. si myslim, ze je velmi smutne, ked deti nepoznaju slovenku. kto nevidel vysoke tatry, strbske a skalnate pleso, studenovodske vodopady a ine krasne miesta, tak je velmi ochudobneny. samozrejme, on o tom nevie, lebo netusi, o co prisiel. ale je to fakt ubohe, ked stretnete niekoho, kto ani netusi o com sa hovori, ked sa hovori o niektorych kutoch slovenska. je super cestovat po svete, ale si myslim, ze deti by mali cestovat s rodicmi, kym su male a nie s cudzimi ludmi.
nech ide kam sa žiada..niektoré výlety mimo SVK nás vyjdu lacnejsie, ako výlety v rámci SVK..takze nech len cestuje a spoznáva čo sa dá.. 😉
@kattrin5 mas co lutovat, ze si nebola vo Vysokych, Nizkych Tatrach... vyhlasujes, ze ti to nechyba a ani nevies co tam je. Co si myslis, ze si videla "viac" len za to, ze to bolo za hranicami SK ?? 😀 😀 😀 ja som tiez pocestovala toho dost, vsade bolo pekne, no na nase Tatry nedam dopustit.. chod sa tam pozriet a pochopis.. divne mas zmyslanie...
nasa skola organizuje bezne kazdy rok vylet do viedne, alebo aj inych blizkych krajin , niekedy aj vzdialenejsich, to je samozrejme na dlhsie ako na 1 den, takze Vieden kludne, preco nie, hoci ja si myslim,ze dnesne deti pznaju toho az az , teda poniektore a myslim,ze uz ani Vieden ich az tak neohuri. Vramci svojho povolania som uz precestovala urcite rozne casti Slovenska, Oravu, vychod, Tatry, nevravim,ze mam prelezeny kazdy kut, ale tiez ma viac laka zahranicie, na tom nie je nic zle. Niekto ma rad hory, iny velkomesta, dalsi more, sme rozni...
nevyzerá to zle 😉
@stanislavao @danim @bodka13 @zapka21
ono sa to povie na výlet do tatier, ale na jeden deň na otočku z BA je to sakra ďaleko, holt bližšie a praktickejšie je to toť k susedom... a nie každého musia tatry očariť - bola som, videla som, možno sa tam ešte niekedy vrátim a možno aj nie, nie som nejaký horský nadšenec, bolo to pekné, ale že by som sa tam nevyhnutne potrebovala vrátiť, tak to nie, ale je kopec krajín a miest, kam sa naozaj vrátiť chcem...
okrem toho služby, servis a ceny je to smutné, ale na slovensku značne zaostávajú...teda tie ceny ani nie, tie sú vysoko nadštandardné, len škoda, že tie služby cenám málokedy zodpovedajú...
a ďalšia vec - nie každý rodič má možnosť alebo chuť cestovať s dieťaťom čo len do tej viedne, tak ak je tá možnosť ísť so školou na výlet, prečo nie...
Myslim, ze super napad 🙂 Muzeum urcite pre deti starsie ako 11 rokov, z vlastnej skusenosti, moc ich to tam nebavi, ale take 12 rocne sa vedia popozerat, ak ich to zaujima 🙂 To ostatne super, skoda, ze na SR vyletov takehoto typu je malo :(
my tiez mame blizsie do viedne ako do tatier.... pochodili sme uz aj Slovensko ... ale radi zajdeme aj do Viedne, ZOO je tam uplne perfektna ... neda sa porovnat so slovenskou... odporucam aj marchenpark ...
realne je to asi tak ze napr. lyzovat sa ti viac oplati ist do rakuska, to co das za letnu dovolenku na SVK mozes ist k moru aj dva krat... pomaly .. takze je to aj o tom ...
my sme teraz ale dost pochodili aj Tatry ...
a co tu na slovensku (hlavne v okoli ba)? otrasne sluzby, ak je nejaka akcia, tak je vacsinou velmi biedne zorganizovana a vsetko predrazene...
aj nase decka poznaju skor zoo v gyori alebo vo viedni, bratislavska zoo je otrasna...
zabavne parky pre decka, muzea (hlavne to spominane technicke) pri viedni a vo viedni su skvele...
tak ako maznacik007 odporucam familypark (byvaly maerchenpark) a ak sa niekomu chce ist aj dalej, tak pri salzburgu je nadherna krajina, vola sa to salzkammergut, su tam tie velke jazera, okolo hory, paradne cyklotrasy, abarena (uzasny zabavny park aj indoorovy aj outdoorovy), treba vidiet... a dovolenka tam vychadza cenovo asi ako v tatrach... sluzby a vyzitie neporovnatelne...
lyzovanie, plavanie, cyklistika, turistika a celkovo sportove podmienky su lepsie v rakusku (o inych krajinach nepisem, nemam vlastnu skusenost) ako u nas, u nas je vsetko len drahe...
@kattrin5 podla mna vobec nemusis lutovat, ze si nebola v tatrach, my ked tam sme, vzdy sa tam len vytocime...
Na 1 dnovy vylet je pre BA deti a okolie je Vieden ako stvorena.
Nechapem narazky ze najprv poznat Slovensko. Ved je v ponuke aj plno taborov so zamranim na prirodu a pobyt v nej. Za 1 den sa bratislavske dieta na Strbske pleso ani k Studenovodskym vodopadom nedostane, neda sa to stihnut na otocku. Vieden je za rohom.
Tak isto rodicia s detmi mozu chodit do SK prirode aj po Viedni kolko sa raci, ale vyplnit sem tam nejaky den cez prazdniny navstevou detskeho mestecka ci nejakeho muzea vo Viedni je fajn, hlavne s instruktorom ktory vysvetli v materinskom jazyku, kolektivne vstupne sa opat opati. Taku uroven muzea na SK skratka nedosahuju ani omylom, v tejto oblasti mame co dohanat, aspon deti uvidia ako to funguje.
A porovnavat BA ci Bojnicku ZOO s Viedenskou sa tiez dost dobre neda....
Este sa vratim k tomu najprv poznat Slovensko. Nedavno som citala vyskum z ktoreho vyplyva ze deti z Vysokych Tatier a okolia maju percentualne (vzhladom na pocet) najnizsiu navstevnost prave Skalnateho plesa apod. znamych miest, maju to pod nosom a nejdu tam. Takze asi tak.
@murcos posledne roky je velka moda, hlavne v BA decka rozvazat po vyletoch do zahranicia ... anglicko, francuzsko, chorvatsko, na sukromnych skolach dokonca japonsko atd. ... na co je to dobre? Chudobnejsi rodicia si to nemozu dovolit, ti menej chudobni na to daju vela penazi a odcerpa im to z rozpoctu na rodinnu dovolenku a ti lepsie situovani tak ci tak deti niekam zoberu ... hlavne ze si pani ucitelky pocestuju 😠 Co teda fakt nechapem ze sa im chce, lebo mat na starosti bandu deciek a dat im rozchod v Londyne sa mi zda vela aj na silne povahy ... Cestovanie je super, ale najlepsie je s rodinou. Ja som na strednej vacsinu tychto super zajazdov odignorovala a o nic som neprisla .. teda akurat o jednu vec - dost to poznacilo moj vztah s kolektivom, za ten tyzden sa vzdy dali dokopy a ja som ostala trochu mimo - nebolo to take zle, lebo to bolo moje vlastne rozhodnutie, ale fakt lutujem deti, ktore by pod tlakom kolektivu chceli ist, ale rodicia si to nemozu dovolit.
Ale vieden, najmä z BA sa este da, to je vlastne za rohom ... pre starsie deti ok, ale niektori su schopni do Rakuska vlacit uz aj skolkarov, to uz fakt zastavuje rozum pri tom ...
Ehm, som stary skeptik, ale na stranke chyba akykolvek kontakt, telefonne cislo, adresa, meno... Zdruzenie xy ma vypovednu hodnotu nula, kto to organizuje a ako - to sa odtial nedozvie nikto (stranka Slovakov v Rakusku zaregistrovana pod nemeckou domenou... nekomentujem) Podciarnute, zratane - dieta by som tam neprihlasila. Odhlianuc od minimalnych az ziadnych informacii mi aj graficky ta. stranka evokuje projekt siestakov na ZS. Aj ked suhlasim, ze z BA ma vacsi zmysel jednodnovy vylet do Viedne nez do Kosic. Neviem preco by deti nemali poznat jednoducho OKOLIE svojho bydliska bez ohladu na politicke hranice.
@murcos jasne, treba ist, vidiet co mozno najviac, nepocuvaj tych co vravia, ze najprv treba pochodit SR 🙂
Najviac ma pobavila @kvetinka211 ze naco je dobre ked skola organizuje vylety. Neviem preco by nemohli ist ti, co na to maju. Len preto, ze na to nemaju vsetci? Ked nejdem ja, nech nejde nikto 🤐

teraz píšem za slovenských školákov - najskôr nech spoznajú Slovensko 😉 a potom môžu cestovať do zahraničia 😉