icon

Kam ísť na výlet v okolí Košíc?

28. aug 2025

Ahojte, poraďte kam ísť zajtra v Košiciach a okolí. Pôjdem sama - niečo ako Opálové bane pri PO apd. Zoo pls nie, ani skanzem v Myšli. Chcem niečo vidieť, čo som ešte nevidela.

Ďakujem 🙂

viestta
28. aug 2025

V Zadieli si uz bola? V Haji na vodopadoch? V Jasove je aj jaskyna aj do klastora sa da ist. Alebo Ladislavov pramen a zeleny kostol pri Debradi

autor
28. aug 2025
@viestta

V Zadieli si uz bola? V Haji na vodopadoch? V Jasove je aj jaskyna aj do klastora sa da ist. Alebo Ladislavov pramen a zeleny kostol pri Debradi

@viestta V Zadieli som uz teraz bola, Hajske vodopady predvcerom. Jaskyna jasov jasne, aj okolo jazierka som sa presla. Bola som na Ruzine, na Bukovci, na vyhliadkovej, v Zoo, v kine, v utulku, v Niznej Mysli. Uz neviem kam ist.

viestta
28. aug 2025
@anonym_autor

@viestta V Zadieli som uz teraz bola, Hajske vodopady predvcerom. Jaskyna jasov jasne, aj okolo jazierka som sa presla. Bola som na Ruzine, na Bukovci, na vyhliadkovej, v Zoo, v kine, v utulku, v Niznej Mysli. Uz neviem kam ist.

@anonym_autor Slansky hrad ale aj muzeum v Solivare. Betliar sa tiez da stihnut v celkom rozumnom case aj hromadnou dopravou (aj ked cez tyzden je viac spojov)

ramzesa
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak si autom a nemáš problém ísť aj ďalej, tak lom v Beňatine je pekný 🙂

226lenka
28. aug 2025

Obišovsky hrad

autor
28. aug 2025
@ramzesa

@anonym_autor ak si autom a nemáš problém ísť aj ďalej, tak lom v Beňatine je pekný 🙂

@ramzesa nie Benatinu som uz dala, aj sobranecke kupele. Chcem len nieco tu poblizku. Mam este poobede program.

jarmila2010
28. aug 2025

stiahni si aplikaciu vypadni.sk ...tam mozno najdes inspiraciu na vylet/nejaku zaujimavost

jarmila2010
28. aug 2025
ramzesa
28. aug 2025
@anonym_autor

@ramzesa nie Benatinu som uz dala, aj sobranecke kupele. Chcem len nieco tu poblizku. Mam este poobede program.

@anonym_autor chata Lajoška, chata Erika, príp. kúpanie na Bukovci, túra na Folkmar, Sivec ... Fakt neviem, že čo ešte 🙂)) ... chata Hrešná... alebo ísť z Horného Bankova na Jahodnú a cestou je Rákocyho prameň... Ale to je také malinké.

oblecenie99
28. aug 2025

Hrad Füzér v Maďarsku, máš od Košíc do cca 25-30 minút., ak máte auto. Ide sa smerom na Skaroš. Dá sa platiť aj kartou (aj parkovanie). Ak máte deti, pozor, kočíkom sa priamo k hradu už nedostanete,.je tam stúpanie po schodoch. Pod hradom je reštaurácia. Všetko je aj interaktívne, aj v slovenčine. Za nás to bol veľmi pekný, príjemný výlet.

autor
28. aug 2025
@jarmila2010

stiahni si aplikaciu vypadni.sk ...tam mozno najdes inspiraciu na vylet/nejaku zaujimavost

@jarmila2010 dakujem 🙂

autor
28. aug 2025
@oblecenie99

Hrad Füzér v Maďarsku, máš od Košíc do cca 25-30 minút., ak máte auto. Ide sa smerom na Skaroš. Dá sa platiť aj kartou (aj parkovanie). Ak máte deti, pozor, kočíkom sa priamo k hradu už nedostanete,.je tam stúpanie po schodoch. Pod hradom je reštaurácia. Všetko je aj interaktívne, aj v slovenčine. Za nás to bol veľmi pekný, príjemný výlet.

@oblecenie99 idem sama. Nechem žiadnu túru, skôr by som rada niečo len videla. Nejaké múzeum, hrad s odborným výkladom, tie opálove bane apd.

jarmila2010
28. aug 2025
@anonym_autor

@jarmila2010 dakujem 🙂

@anonym_autor ta druha...rozhliadni sa...vyhladava rozhladne

oblecenie99
28. aug 2025
@anonym_autor

@oblecenie99 idem sama. Nechem žiadnu túru, skôr by som rada niečo len videla. Nejaké múzeum, hrad s odborným výkladom, tie opálove bane apd.

@anonym_autor To nie je túra, len taká príjemná prechádzka, trošku do kopca, ale nič strašné, tak do 15 minút pešo a si na hrade od parkoviska. Je tam aj výklad v slovenčine, keby si chcela (pravdepodobne nie sprievodca na živo, ale možno by si dostala také zariadenie do ucha, mali ale všade také interaktívne kartičky, kde si mala aj popis v slovenčine. Ide o pekne zrekonštruovaný hrad, aj s vystavenými vecami, nie zrúcaninu 🙂
Iné mi už nenapadá, kocky vyššie už dali asi všetko..

hildeberta
28. aug 2025

S rodinou sme boli v Kecerovciach na predlzeny vikend, velmi sa nam tam pacilo, citili sme sa skoro ako v Spanielsku

anonym_6f2a1c
28. aug 2025

@anonym_autor hrhovský vodopád, Rudníku je také niečo na spôsob "morského oka" potom pekný je aj Turniansky hrad, Betliar

ivana11155
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Turniansky hrad, Herlany gejzir

anonym_82a880
28. aug 2025
@hildeberta

S rodinou sme boli v Kecerovciach na predlzeny vikend, velmi sa nam tam pacilo, citili sme sa skoro ako v Spanielsku

@hildeberta A v ktorom hoteli ste byvali😀

hildeberta
28. aug 2025
@anonym_82a880

@hildeberta A v ktorom hoteli ste byvali😀

@anonym_82a880 stanovali sme

anonym_82a880
28. aug 2025
@hildeberta

@anonym_82a880 stanovali sme

@hildeberta Na luke?

kristina82
29. aug 2025
@viestta

@anonym_autor
@viestta mozem sa opytat, v tej zadielskej tiesnave, da sa ist aj byciklom? Ze by dcera zobrala bycikel a mi pesky?

ramzesa
29. aug 2025
@kristina82

@anonym_autor
@viestta mozem sa opytat, v tej zadielskej tiesnave, da sa ist aj byciklom? Ze by dcera zobrala bycikel a mi pesky?

@kristina82 myslím, že po tú chatu alebo bar alebo čo to tam je, sa dá ísť aj bicyklom. Vídame tam často rodinky s kočiarikmi. My pokračujeme z tiesňavy ďalej na planinu a tam už to nejde. Ale po to občerstvenie áno.

hildeberta
29. aug 2025
@anonym_82a880

@hildeberta Na luke?

@anonym_82a880 ano, tak kusok od lesa

carduelis
29. aug 2025
@ramzesa

@kristina82 myslím, že po tú chatu alebo bar alebo čo to tam je, sa dá ísť aj bicyklom. Vídame tam často rodinky s kočiarikmi. My pokračujeme z tiesňavy ďalej na planinu a tam už to nejde. Ale po to občerstvenie áno.

@ramzesa nie je to ale stale mierny stupak?

ramzesa
29. aug 2025
@carduelis

@carduelis nemerala som to 🤷‍♀️... mapy mi ukazujú toto... Treba si tam zadať presnejšie, že odkiaľ pokiaľ. Ja som to tam vyznačila od oka 🤷‍♀️

ramzesa
29. aug 2025
@carduelis

@carduelis mám štart na konci, čiže opačne to ide