Kam nechodiť s deťmi - Lucy Vegan v Bratislave
Asi to uz citalo vela ludi ..ale aj tak ..Sem nechodit https://www.facebook.com/lucysveganfood/posts/2...
Restika je trosku zaostala svojim pristupom a aj vyjadrovanim. Nielenze nemozu napisat pre koho nie je vhodny vstup /ak si chcu specifikovat klientelu, tak maju napisat ze pre koho je a nie pre koho nie je/, navyse podla vyjadrenia matky sa dieta nedopustilo nicoho, ziaden host sa nestazoval, len a na nich usmievali a az ked zaplatili tak ich vypoklonkovali
Navyse..na stranke maju ze tehulky a psi su vitane 😕 😕 😕 To akoze tehulky su zvlastny druh clovek???? A po porode im zabuchnu dvere uz :((( A povysit prava psa nad dieta????? /a to som psickar/
Ale hlavne ze rodicia si mozu jedlo u nich kupit ale jest inde..cize prachy rodicov su im dobre?????
videla som tu restauraciu a vobec neni vhodna na to aby tam vosla mamicka aj s kocikom, je to malicke a vlastnici maju pravdu ...
ja mam ziveho chlapca ... a ked jeme mimo domu co je pomerne dost casto kedze chodime po doktoroch a terapiach tak si to naplanujem tak aby sme jedli tam kde je detsky kutik a priestor pre deti .... myslim ze v BA sa daju take miesta najst...
ak si zajdeme niekedy na obed s manzelom ze som v BA bez deti tak si zamerne vyberam restiky kde nie je to prisposobene pre deti a teda je velky predpoklad ze tam nebudu deti ... chceme sa najest v klude bez piskotu a pobehovania medzi stolmi a tak ...
a este je otazne kto by bol zodpovedny ak by v tom bistre casnik oblial dieta kavou .... kedze fakt je to tam male a uzke ...
@jana121212 myslela som statusy podobného typu, kde hovorí o "veľmi hlučnom" dieťati. Nie o novinkách či iných info 😉
Tiež by sa ma dotklo, keby som sa niekde na fb spoznala pri takomto označení.
Samozrejme, že prebaľovanie dieťaťa je v reštaurácii nevhodné, rovnako ako keď dieťa po podniku behá a kričí, v žiadnom prípade toto správanie neodobrujem ani v reštauráciách, ktoré majú oveľa väčšiu rozlohu a majú aj detský kútik, toto je naozaj neprístojné aj pre mňa.
Ja považujem za pochybenie to, že personál tam napriek tomu, že videli, že ide o malé dieťa v kočíku, ich tam pustili. Jednoducho museli počítať s tým, že to dieťa môže začať plakať, alebo že ten kočík bude zavadzať, keď je tam málo miesta. Mali to vyriešiť PRED obedom, nie po zapltení účtu 😉 Toto je problém, nie to, či tam dieťa plakalo či kakalo s prepáčením.
@modrazaba no o par rokov sa pri takomto style myslenia dozijeme baby frendly barov lebo rodicia sa musia spolocensky vyzit 🙂 a preco nevziat rocne dieta aj do kina? normalne som rada ze nie som vegetarianka a som dost daleko od BA a nemusim riest taketo hluposti v realite ale len ako odreagovanie na nete...
a ešte teda aby zas nedošlo k nedorozumeniu, behanie po reštaurácii nemám rada u svojich detí, do výchovy iných sa zásadne nestarám 😅
@modrazaba prepac, pomylila som sa, bolo to po dojedeni a pred zaplatenim, ale tym sa nic nemeni. Ak chcu mat klientelu definovanu (co mi nijako nevadi, jasne, ze do kasina nevleziem s rocnym dietatom, rovnako ako by som netrvala na vstupe do hotela 12+), tak by to malo byt urcene jasne. A nie, ze si tam klientov pustim a pri odchode im oznamim, ze sa nemaju vracat. Ak spravanie toho dietata bolo prislovecnou "poslednou" kvapkou, tak si mohli odpustit vyjadrenie k dotycnej mamine a uz to len nejako rozumne prezentovat na socialnej sieti ako rozhodnutie, ku ktoremu dospeli. Nie ich slusne poslat do paze a potom to prezentovat ze na zaklade tejto navstevy teda vsetky deti do 3 rokov maju utrum.
Aaale mne to tiez moze byt fuk 😀 ja bez syra nemozem existovat a hoci napr. veganske sladkosti mam rada, viem si ich urobit aj doma 😀
@petusko ona im to zevraj povedala este pred zaplatenim, ale v televizii to prekrutili. povedala im, ze nabuduce ich poprosi aby si jedlo zobrali so sebou, lebo dieta je hlucne a inych ludi to obtazuje. nic viam im nepovedala a po tejto skusenosti a po skusenosti s prebalovanim sa teda rozhodla oficialne poziadat (alebo zakazat, nechcem sa hrat so slovickami) rodicov aby nechodili s detmi. a prave to spustilo vlnu kritiky. kritizovali aj ludia, co v tej restike nikdy neboli (ani ja som nebola), akurat som videla na youtube video a naozaj je ta restauracia velmi malinka, 10:41 je pohlad zhora. v tom videu co zverejnila dalej hovori, ze sa chcela v reportazi vyjadrit ale potrebovala nejaky cas. ta reportaz bola natacana takym stylom, ze moderatorka prisla, povedala nehc sa vyjadria a nedala im cas ani na rozmysleanie ani nic. ked to nespravili v tej sekunde, tak mali smolu, dalej im to nebolo umoznene. majitelka 1x telefonovala redaktorke a 2x za nou osobne bola aj s manzelom (alebo frajerom) a uz k tomu nemohli nic povedat. reportaz sa odvysielala a dali ju aj na stranku noviny.sk, ale po dni ju stiahli z netu (nemam overene, hovori to majitelka v jej videu). cela tato "kauza" je skor umelo vyvolana a dalej udrziavana ci uz televiziou alebo rozhorcenymi ludmi, ktori sa hadaju na fb
@jana121212 ok, tak pred zaplatením, ale PO najedení. resp. počas, to je už teraz nepodstatné. Jednoznačne majiteľka mala mať vopred ošetrené takéto veci a pokiaľ to nemala, mala vzniknutý problém riešiť primeraným spôsobom. Mne osobne to vyjadrenie neprišlo vhodné.
@jana121212 tiež som tu čítala,že to bolo tesne pred tým,než dotyčná matka zaplatila,ale už boli pri kase.takže to je úplne jedno,nemyslím,že to bolo prekrútené.bolo to proste po tom,čo sa najedli,a už chceli odísť.
Tak do tejto reštaurácie by ma už nikto nedostal - len by som tam strčila hlavu s patričným komentárom. Na tom ich videu je párik arogantných akože podnikateľov, ktorí by obaja potrebovali kurz psychológie a štatistiky, pretože netušia, koľko percent ich zákazníkov má malé deti a pokiaľ ich nemá, má k nim iste iný vzťah, ako táto netradičná ľudská vzorka. Sami si pod sebou podpílili vetvu... Ani netušia, že matky s malými bábätkami sa bežne po reštauráciách nestravujú (mohlo ich to napadnúť z počtu "6" incidentov), takže obrazne povedané, tým, že "hasili zápalku hasičským autom", na seba síce pritiahli pozornosť, avšak celkom opačnú, akoby si želali. Keby som nemala deti, nejdem tam už len so solidarity s ostatnými, a takto sa zrejme budú správať aj ostatní.
no normalne mi to beha hlavou celý den ako si dovoluju tý majitelia... hrozne to je co sa v dnesnej dobe robi... ako este aj zastavaju ten niektorí, ako keby oni neboli malými detmi... co revali... nikdy sa toto nedialo co dnes... ,, chcem sa najest a nie pocuvat urevane decko,, to su hlasky... keby som bola taka arogantna a povysenecka a sprosta tak len vtedy by som sa vedela tak hrozne neludsky spravat... ved male dieta clen rodiny, rodina ma drzat po kope-je to jedine co clovek ma a nejaka truba s nejakym anglicanom ci co to je chce rozdelovat zaklad Rodinu!!!! v dnesnej dobe clovek nema cas na tie deti lebo je strasne uponahlana doba a cloveka nuti do toho len a len zarabat tie postrane peniaze aby sme mali z coho zit a ked si najdem konecne cas na to aby som mohol ist s rodinou si niekam sadnut a najest sa tak este to niekomu prekaza! ano dieta place lebo nevie hovorit... a taký co sa chcu najest v klude nech jedavaju doma... zvierata im nevadia! Lenže v dnesnej dobe ma zviera vacsiu hodnotu ako clovek! zvieratam stavaju utulky a na bezdomovcov kazdy kasle!!!!
@opica89 no tipujem ze ani zvierata tam nosit nemozes :D a povedzme si pravdu tie nemozes nosit do ziadnej restauracie. len mi nechci povedat ze by si sla najest sa s rodinou do tak maleho priestoru s malym dietatom... blbost. ja mam male dieta ale isto by sme nesli do restauracie kde sa neda pohnut a nie su tam ani okna aby moj maly civel do steny. och ved je to smiesne cela ta kauza.
@asfodelka vies no ked som hladna a este k tomu s detmi tak idem do prvej restiky co je po ruke a nie behat po celom meste... ja to tam nepoznam neviem ako to je dnu zariadene ale najem sa zaplatim a idem prec samozrejme rýchlovka ked som s detmi lebo by im urcite v rozmeroch 4x4 bolo dlho.. a myslela som to tak celkovo s tými zvieratami nemyslela som konkretne tu restiku
Ak je pravda, že naši praprapredkovia zliezli zo stromov a zvýšila sa im mozgová kapacita (a IQ) práve vďaka tomu, že začali jesť mäso, tak je možné, že týmto vegánom sa deje pravý opak 😉 😀
@asfodelka psy a tehulky su vitani ..cize pes je viac ako dieta a zrejme hygienickejsi 😝 a tehulky su asi zvlastny zivocisny druh 😖 ked ich treba osobne menovat, ze k nim mozu
ale tehulkam asi pri kazdom odchode hovoria..ze ale ak porodite uz k nam nechodte 😠 😠 😠 🙄
@unavenasom nic neboj, staci aby im tam niekto raz prisiel s neposlusnym psom co bude stekat a nebudu tam mat pristup ani psy. ale priznam sa ze som este nevidela restauraciu kde by dnu bol pes. aspon teda neviem o ziadnej kde by pes smel ist. kazdopadne osobne nechodim s malym do malych nudnych priestorov bez okna kde sa nemoze ani pohnut a nechapem zeny ktore vodia deti na take miesta. mne sa napr. paci ze v Ke cukraren Aida urobila paradny detsky kutik, maju aj prebalovaci pult.. ale zas clovek musi porovnat aj tie priestory. nasa Aida ma velke okna, vela svetla a obrovsky priestor, a ta mala restika je rada ze sa jej tam vojde 7stolov tak nechapem co od nich kazdy ocakava.
@simca06022011 no až sa tým nechajú inšpirovať aj ostatní, tak sa naozaj budete môcť najesť len doma. Ide ale o princíp. To sa ale dúfam nestane, pretože je to diskriminácia na základe veku a matka, ktorej po zaplatení dali na vedomie, aby tam už nechodila, má myslím právo podať trestné oznámenie a zrejme by súd aj vyhrala. Prečiarknutý kočík na dverách sa vraj objavil až po tejto návšteve, rovnako ako status na FB. Sama majiteľka na videu hovorí, že za celý čas, odkedy otvorili, máli len 6 detských návštev. Chcela by som vedieť, koľko ich zákazníkov im týchto 6 detských návštev odlákalo, aby sa uchýlili k tak radikálnemu riešeniu 😀 (asi ich teda veľ nemajú a tento trápny cirkus mal byť pokus o reklamu, pravda mimoriadne nevydarenú).
Mne to naozaj žily trhať nemusí, nie sme vegáni, ani z BA a do reštaurácie chodíme skutočne len vývnimočne, ale nahnevalo by ma, keby nás odniekiaľ vyhodili. Snažíme sa, aby sa deti správali slušne a zatiaľ sa to darí. Ročnému dieťaťu ale nikto nedokáže vysvetliť, ako sa má správať v reštaurácii. Rodičia malých detí aj sami od seba vyhľadávajú "baby friendly" zariadenia, aj kvôli tomu, aby sa necítili blbo, že vyrušujú ostatných. Koľko je ale takýchto vegánskych?
Majiteľka reštaurácie si zarobila ma riadny problém, pretože vegánska reštaurácia s prečiarknutým kočíkom na dverách to môže na Slovensku rovno zabaliť. No ako sa vraví, kto chce kam, pomôžme mu tam 😀 Môže variť doma pre seba, pre muža a vegánskych kamarátov 😀 😀 😀
A paradoxne nahnali zákazníkov konkurencii 😀
Chcela by som vedieť, aký status by sa im objavil na FB, keby sa im tam nejaká "vítaná" tehulka povracala a "vítaný" pes vymočil 😀 😀 😀
ok, ked si restauracia/bistro nezela male deti, nemam problem to akceptovat. chapem, ze nie pre kazdeho su deti pupkom sveta (hlavne cudzie). to, ci tym potencialnych zakaznikov skor prilaka alebo odlaka, je jeho vec a jeho podnikanie.
nie som z BA a nie som ani vegán... a nemám ani nejak obzvlášť problém akceptovať, ak si stravovacie zariadenie určí svoju cieľovú skupinu... ALE svoje rozhodnutie má dať jasne najavo a hlavne upozorniť zákazníka VOPRED - nie až po konzumácii...
zlatý klinec tejto "aférke" nasadila samotná majiteľka svojim - nie práve najrozumnejšie napísaným statusom... byť na mieste tej mamičky - dotklo by sa ma to... mali tam počas svojej existencie "až" 6 detských návštev a rozhodli sa kajať pred zákazníkmi po tejto "hlučnej" návšteve malého bábätka 😒 ....
z toho prílišného verejného ospravedlňovania sa zákazníkom, ktorí možno (berúc do úvahy aj vyjadrenie matky - na dieťa sa usmievali) ani neboli nadmerne svojim malým spolustolovníkom rušení, či obťažovaní,
a následného konštatovania, že majiteľku deti rušia pri jej práci a nemôže sa sústrediť (v dosť arogantnom videovyjadrení) mi vyplýva asi len to, že majiteľka má po 10 rokoch "aupair-kovania" napriek všemožným certifikátom, detí plné zuby a prekážajú najmä jej samotnej
faktom je - že situáciu nezvládla majiteľka, všetko by sa dalo úplne šikovne vyriešiť, len to chce trošku dôvtipu, citu a podnikateľského ducha 😉
to video ktore ta restauracia urobila svedci o ich ubohosti. ak nechcu mat v podniku deti tak ich tam nemaju vobec pustit. a nie ohanat sa ze deti tam nesedia "slusne" na stolickach (asi im treba zalepit usta aby vobec ani slovo nepovedali a prilepit na stolicku aby sa ani nepohli) alebo ich komentar o prebalovani dietata vnutri (mali si to vyriesit s dotycnou matkou a nevztahovat to celoplosne na vsetky matky s detmi).
rozumiem ze su podniky ktore su urcene len pre dospelych. su takto zamerane uz od zaciatku a to je pre mna normalne. ale ak najskor dovolia rodinam s detmi ist dnu a potom ich "vyhadzuju" lebo su "neslusni" tak to je ubohost.
@unavenasom och... no krasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uz sa len modlit aby ti ludia nemali deti bo to hruza
Keby si dali status "mali sme tu hlucnych ciganov, tak oddnes maju ku nam vsetci cigani vstup zakazany" - to by bolo ine rosambo, riesila by to cela EU ako nepripustnu diskriminaciu a vlacili by ich po sudoch. Akonahle diskriminuju na zaklade niecoho ineho (vek), je to porusenie presne toho isteho paragrafu, ale este im to tu kopa ludi odobruje, ze maju na to pravo???
mozno ma tu ukamenujete, ale ja nechapem co sa tu riesi. ked niekam s malym idem a nepaci sa mu tam, nieco mu vadi a robi krik, sama sa zdvihnem a ideme prec. uz mne samotnej pride blbe rusit ostatnych, tiez by mi to vadilo keby som tam sedela a chcela sa v klude najest. ale niektore mamicky maju svoje vrieskajuce deti na haku. skuste sa vzdit aj do koze tych na druhej strane. nevidim na tom nic zle ked sa blaznia deti v kaviarnach, cukrarnach na to urcenych (pre deti). jasne, to ako ich predavacka odpisala asi nebol standardny postup ako taktne naznacit ze rusia, ale co uz. len nechapem aka diskriminacia? isla by ta mamicka aj do luxusnej restauracie s komornou atmosferou s tym dietatom? lebo to je podla mna to iste ked uz teda chce mat vsade rovnake pravo obedovat.

@petusko suhlasim, mozno s malou poznamkou ze statusy sice restauracia pisat moze ako sposob informovania zakaznikov, ale mala by si velmi dobre premysliet co tam napise lebo na rozdiel od pubertiakov to nie je nezaväzne blabotanie ale oficialny oznam