Kam sa chodíte socializovať s malými deťmi počas zimy?
Ahojte mamičky,
chcela by som sa opýtať kam sa chodievate s malými detičkami socializovať teraz v zime, keď sa nedá s ostatnými drobcami stretávať na ihriskách, pieskoviskách a pod.
V máji som sa vrátila so synčekom na SK zo zahraničia, bez manžela. Synček má momentálne 1,5 roka a bývame u našich, čo z viacerých dôvodov znemožňuje pozývanie návštev k nám. V lete to bolo jednoduché, veľa času sme trávili vonku, kde bolo vždy dosť príležitostí sa trošku socializovať a zabaviť malého. S príchodom zimy je to horšie. Ak nám aj počasie a spánkový režim dovolia vyjsť von, ihriská sú prázdne, nejako tu detičky vonku nevidieť v tomto ročnom období.
Bývame v menšom mestečku v okrese SL, nemáme tu žiadne materské/ detské centrá ani vnútorné ihriská (najbližšie je pokiaľ viem v PP). Vyše 20 rokov som žila mimo tohto regiónu, tak ani na známosti sa veľmi nemôžem obrátiť.
Ak by ste mali nejaké nápady, rady, napíšte, kľudne aj SS.
Ďakujem ❤️
Nemáte ani Centrum voľného času? Tiež bývam v menšom meste a máme aspoň to, tam majú jednu miestnosť pre deti do 3 rokov.
Plaváreň, vnútorné ihrisko ale zas kľudne aj von. Mne nevadilo byť aj sama na ihrisku s deťmi. Ked bola námraza, tak sme do nej kreslili..ked sa už zotmelo tak sme chodili na prechádzku s baterkou a pozerali výzdoby. Do knižnice napríklad.
@nikaok Napíš na FB vášho mestečka, či by niekto nemal záujem o spoločnú prechádzku/ihrisko. Sú mamičky, čo chodia von za každého počasia, aj my sme v tomto veku chodili.
@nikaok vianočný autobus nechodí u vás po meste?
My to máme každú zimu zaužívané ísť sa povoziť. A to už mám väčšie deti , ale od mala tak chodíme.
Vyjdeme si aj na hrad, pri rieku nakŕmiť zvieratá napr.
A tiež zvykneme ísť na koláčik do cukrárne v zime,
My chodíme stále na ihriská, hojdať sa. Aspoň na 30-45 minút. Často sa len tak prechádzame po okoli, občas si urobíme výlet vlakom, skočíme do cukrárne, prejsť sa do parku do vedľajšieho mesta a v okoli máme aj nejaké herne. Ale tam je už viac chorých deti ako zdravých, takže to obmedzujem. My napríklad nemáme doma veľa návštev, hoci zijeme sami v dome. Mam rada zmenu prostredia a ubíja ma byť len doma. Navyše pri dvoch malých deťoch ma nebaví nonstop upratovať 🙃
@nikaok 1,5 ročné sa nepotrebuje ešte socializovať, aj keby boli na ihrisku deti, hrali by sa viac menej každé samé. Ja osobne som bola rada, keď na ihrisku nikto nebol, mňa nebavilo preberať s mamičkami polroky našixh detí. A vnútorné ihriská už vôbec nie, v tomto období sú ideálne na prenos chor§b. Chodili sme do parku, k potoku kŕmiť kačice, pozerať vlaky na stanicu, ak bolo niečo zaujímavé v okolí - žeriav, bager, a pod. Von sme chodili doobeda aj poobede, kľudne aj keď už bolo šero takto pred Vianocami pozerať osvetlené mesto.
@nikaok max spolocne kocikovanie alebo potom nejake podniky s detskym kutikom
Ked ste sa dovtedy socializovali tak ste si nenasli ziadnu partiu? Oni mozu mat moznost sa zahrat u nich doma predsa, ale asi ste toto neriesili lebo ihrisko
v Starej Ľubovni, či v Poprade máš aj Baby Balance 🙂
@nikaok preco by sa s detmi nedalo aj v zime chodit von na ihrisko? ja cumim, co tu niektore pisete. nic nie je lepsie pre imunitu nez pobyt vonku
Ja som z BA tak z nás to bolo Easy, baby balance baby plávanie pri dome máme detské centrum je tu Bibiana milión detských kutikov ale každý deň sme chodili aj von aj keď sa len prejsť nakúpiť nejaké potraviny… vždy bolo čo robiť 😊
@nikaok preco by sa s detmi nedalo aj v zime chodit von na ihrisko? ja cumim, co tu niektore pisete. nic nie je lepsie pre imunitu nez pobyt vonku
@anonym_4b82a0 ja som vždy čumela, kde sú tie mamičky, čo chodia s deťmi von za každého počasia. Ak sme na ihrisku, v parku neboli sami, tak som tam vždy stretala tú istú mamičku s dvomi deťmi a viac žiadne deti.
Milé mamičky, ďakujem za všetky rady a odpovede 🌷 Inšpirovali ste ma 👌
@anonym_4b82a0 ja som vždy čumela, kde sú tie mamičky, čo chodia s deťmi von za každého počasia. Ak sme na ihrisku, v parku neboli sami, tak som tam vždy stretala tú istú mamičku s dvomi deťmi a viac žiadne deti.
@anonym_4139ef presne 👌 nikde nikto odkedy sa ochladilo. Je to chvíľami dosť depresívne, vôkol sychravo a len my dvaja 🙁 moja mama má dosť často poznámky typu čo som to za mamu ťahať dieťa vonku v takom počasí (a to aj keď ani neprší, fujavica nie je).
Ale aspoň na dospelákov občas natrafíme a tí sa prihovoria, tak máme spestrenie.
@nikaok No vybrala si si asi jeden z najhorších okresov pre ženu na materskej.
Ale otvorili vám Babybalance, chodí tam Erika, takže Babybalance odporúčam a viem, že na plavárni máte Babyplavanie čo otvorili. Inak veľká bieda. Ja som z Popradu, máme tu oveľa viac možnosti.
@summer138 Haha, pravda 😂 pozrela som to baby balance, nevedela som o nich, dík za radu 🤗
Aj keď sa mi zdajú troška drahí, uvidíme.
"Kam s malým teraz v zime" tak tuto otazku si poklada urcite vela muzov. Prepac, nedalo sa mi to nenapisat
@anonym_cb69a4 🤣😂🤣
Nemáte ani Centrum voľného času? Tiež bývam v menšom meste a máme aspoň to, tam majú jednu miestnosť pre deti do 3 rokov.
@anonym_22ade6 nemáme ☹️ ale vďaka Tvojej odpovedi som si uvedomila že možno niekde nablízku nejaké sú tak som kontaktovala jedno v KK a ďalšie v SL, či nemajú aj nejaké aktivity / priestory pre detičky do 3 rokov.
Ďakujem 😊
My chodíme stále na ihriská, hojdať sa. Aspoň na 30-45 minút. Často sa len tak prechádzame po okoli, občas si urobíme výlet vlakom, skočíme do cukrárne, prejsť sa do parku do vedľajšieho mesta a v okoli máme aj nejaké herne. Ale tam je už viac chorých deti ako zdravých, takže to obmedzujem. My napríklad nemáme doma veľa návštev, hoci zijeme sami v dome. Mam rada zmenu prostredia a ubíja ma byť len doma. Navyše pri dvoch malých deťoch ma nebaví nonstop upratovať 🙃
@7lenka11 mňa to tiež ubíja byť celý deň doma 🤪 moja mama to ale vôbec nechápe.
Boli sme nakoniec na vnút. ihrisku (Funville) v PP a chytil tam nejakú virózu 🤒
@nikaok 1,5 ročné sa nepotrebuje ešte socializovať, aj keby boli na ihrisku deti, hrali by sa viac menej každé samé. Ja osobne som bola rada, keď na ihrisku nikto nebol, mňa nebavilo preberať s mamičkami polroky našixh detí. A vnútorné ihriská už vôbec nie, v tomto období sú ideálne na prenos chor§b. Chodili sme do parku, k potoku kŕmiť kačice, pozerať vlaky na stanicu, ak bolo niečo zaujímavé v okolí - žeriav, bager, a pod. Von sme chodili doobeda aj poobede, kľudne aj keď už bolo šero takto pred Vianocami pozerať osvetlené mesto.
@anonym_4139ef chápem, mne sa tiež nie vždy chce rozprávať "o ničom", ale niekedy to padne vhod.
Synček je dosť extrovertný, má rád keď sú deti okolo, aj keď sa s nimi ešte nevie pohrať. Tak hlavne kvôli nemu hľadám, rozmýšľam...
@nikaok max spolocne kocikovanie alebo potom nejake podniky s detskym kutikom
Ked ste sa dovtedy socializovali tak ste si nenasli ziadnu partiu? Oni mozu mat moznost sa zahrat u nich doma predsa, ale asi ste toto neriesili lebo ihrisko
@anonym_60d605 presne, lebo ihrisko 😣 vôbec mi nedošlo aké to bude neskôr, keď sa vonku ochladí.

"Kam s malým teraz v zime" tak tuto otazku si poklada urcite vela muzov. Prepac, nedalo sa mi to nenapisat