icon

Kde parkovať pri Smolenickom zámku s preukazom ŤZP?

28. feb 2024

Ahojte, keďže mi zo zámku nevedia už 4 dni odpisat na smiesny email, pýtam sa tu - na nete som čítala, že návštevníci hradu parkujú niekde dole pri kostole. Avšak, mama ma parkovaci preukaz pre osobu ŤZP. Nemáte skúsenosť, mozeme v takto prípade zaparkovať hore? Inak tam vraj parkujú len zamestnancami a ubytovaní na zámku, dakujem 🙂

unicornlady
28. feb 2024

Neviem ti síce odpovedať, ale najrýchlejšie je predsa zatelefonovať:
Tu máš niekoľko možností, niekto ti už zodvihne a odpovie

https://smolenickyzamok.sav.sk/informacie/kontakt/

alenah31
28. feb 2024

priamo pod zámkom sa nachádza niekoľko parkovacích miest - bývajú ale skoro stále obsadené. Nie sú tam miesta prioritne určené pre ZŤP - sú vlastne určené pre hostí a zamestnancov. Ale však môžete mamu vyviezť hore autom, otočiť sa a auto necháte dolu kde sa bežne parkuje. K zámku to trvá peši cca 10 minút.

autor
28. feb 2024

@alenah31 dakujem krasne ❤️

mk1111111111
28. feb 2024

@alenah31 len, tam je zakaz vjazdu. To by sa tam vsetci takto prevazali.

mk1111111111
28. feb 2024

Pisu, zakaz vjazdu, autom mozu len ubytovani. ztp nie je spomenute, ako vynimka

alenah31
28. feb 2024

@mk1111111111 boli sme pri tom ked tam tak doviezli chlapca s vozickom, ze ich tak poslali od parkoviska dolu pri farskom kostole. Sofer s autom hned odisiel. A to tam hore bolo plno. Preco by sa tam mal kazdy prevazat? Kolko ZTP denne ide na Smolenicky zamok? Pristavim, vylozim, odidem.

autor
28. feb 2024

@mk1111111111 ale s parkovacím preukazom môžeš ísť do zákazu vjazdu

mk1111111111
29. feb 2024

To som nevedela. Tak dolu vas nic neobmedzi, rampa dolu nie je. Policajti chodia casto, lebo sa tam parkuje, aj kde sa nema. Ale, ak mozete, tak mozete.

mk1111111111
29. feb 2024

@alenah31prepac, nevedela som, ze ZTP ma vstup do zakazu povoleny, nemyslela som to zle, len tam casto chodia policajti a s radostou davaju pokuty, tak, aby este aj ich nepokutovali, ale ak mozu, tak samozrejme nech idu

autor
29. feb 2024

@mk1111111111 ty si odtamad odniekiaľ prosim? Zvykne tam byt cez vikend veľa ľudí, alebo sa to strieda? 🙂

mk1111111111
29. feb 2024

Zalezi od pocasia. Ak je pekne, tak sa to vyroji. Ale rozprchne sa to na tury. Pripadne piknikuju na lukach pod hradom. Tam je miesta habadej V nedelu rano -doobeda byva problem s parkovanim, byva omsa, neviem presne kedy a parkuje sa pri kostole, nad kostolom v smere na zamok, je uz zial parkovanie zakazane- tam to casto kontroluju, ale, vzdy sa da niekde zaparkovat.

mk1111111111
29. feb 2024

Najviac ludi byva poobede, je to blizko TT a pre deti ideal. Ale, teda, taka ozajstna plnka, ze Vaclavak, tak to zasa nie. Ak poznas Cermakovu luku, tak, az tolko ludi tam nebyva. Su tam aj kratsie tury, tak sa to nejako vzdy utrasie.

borabalazova
29. feb 2024

Som zamestnanec SAV: v podjazde do zámku je vrátnica, pokiaľ vrátnikovi vysvetlíte situáciu, určite vás nechá vojsť na nádvorie, či aj nadlhšie zaparkovať závisí zrejme od obsadenosti. Nie som si však istá, či návšteva zámku je presne to pravé pre ZŤP mamu, je to kongresové centrum a okrem posedenia na nádvorí tam nemáš veľmi čo robiť. Viem, že robia prehliadky, ale to sú len chodby a možno nejaký salón, na zámku nie je žiadna expozícia. Pokiaľ nemáte vopred objednaný obed, nedá sa tam ani najesť, možno len nejaká káva. Samozrejme, schody hore a schody dole. Návštevníci areálu viac využívajú piknikovať na lúkach alebo ísť hore na Záruby.

unicornlady
29. feb 2024

Ja si tiež pamätám, že na tom zámku človek toho veľa neuvidí. Myslím, že nám ukázali zariadenie nejakej hotelovej izby, potom kočíky a hore pozrieť na vežu.
Nie je to vyslovene zariadené ako zámok (napr. na rozdiel od Bojníc)

autor
4. mar 2024

@borabalazova dakujem krasne za vysvetlenie 🙂 to preto, lebo ideme aj na hrad do Castej, tak preto aj Smolenice 😊