Kde parkovať vo Viedni na vianočných trhoch?

mijama29
2. dec 2019

Ahojte boli ste prosím niekto už tento rok na trhoch vo Viedni ? Poraďte prosím ako je to aktuálne s parkovaním, kde odporúčate parkovať? Je to preplnene, alebo dá sa nájsť miesto? Ďakujem

katpizur
2. dec 2019

Toto by aj mna zaujimalo lebo by sme chceli ist teraz na mikulasa 🙂

eliska13
2. dec 2019

@mijama29 skús nájsť staršie témy boli tam dobre tipy kde parkovať v nákupnom centre

felycity
2. dec 2019

my plánujeme využiť záchytné parkovisko https://rakusko.sk/doprava/autom-do-viedne/

vroni
2. dec 2019

Ak myslíš trhy pred radnicou, je to preplnené a parkovanie aj vonku spoplatnené. Žiadne nákupné centrum v blízkom okolí nie je. Dá sa parkovať v P&R na okraji mesta a prísť verejnou dopravou alebo zaparkovať priamo v garazi pred radnicou a cvaka necelých 5 euro za hodinu.

maciatkolulu
2. dec 2019

@mijama29 však vlakom z BA a je to bez starosti a samozrejme, že je to preplnené, tak ako každý rok😉

felycity
2. dec 2019

@maciatkolulu vlakom je to síce fajn, ale my sme to prerátavali a teda na konci dňa nás to vyjde viac ako autom + metro

maciatkolulu
2. dec 2019

@felycity tak ono netreba preratavat, ved na viedenských trhoch sa minie až až. A určite to je pohodlnejšie vlakom a bez nervov,kde a ako zaparkovať.

lulubka28
2. dec 2019

Ja vam dam len taku radu, aby ste si naozaj poriadne skontrolovali kde a ako parkujete, lebo odtahovky tam ficia jedna radost.

mijama29
autor
2. dec 2019

@maciatkolulu možno pre tých čo nemaju malé deti ... my to mame autom cez 3 hodiny takze vlakom urcite nehrozí.

mijama29
autor
2. dec 2019

@maciatkolulu nemyslim preplnene trhy ale či sa nájde miesto na zastavenie, keď aj v tej garáži za 5eur/hod. Keď idem do viedne tak 5eur už hore dole. Chodila som každý rok s dcérou sme ešte neboli a ani autom som nebola. Takze z tejto stránky to nepoznám.

vroni
2. dec 2019

@mijama29, v garáži nájdeš miesto určite (okrem garáže na Stephansplatzi). Ak chcete ist len na trh pred radnicou, tak berte tu priamo pod námestím, kde sú trhy. Ak chcete obísť viacero trhov, je lepšie zaparkovať na okraji mesta a ist hromadnou dopravou.

mijama29
autor
2. dec 2019

@vroni super ďakujem pekne 🙂

kammik
3. dec 2019

sestra tí idú teraz a chystajú sa vlakom, chodia rok čo rok a len takto je to bez starostí, síce jasné že autom je to pohodlnejšie, ale raz tak boli a švagor skoro ošedivel od nervov, čo nemali kde parkovať

xeonela
4. dec 2019

Ja som tiez chcela ist do Viedne, ale neviem si to predstavit akoby sme to zvladli aj s kociarom, najidealnejsie by bolo s vlakom, ale neviem si to fakt predstavit. Cize pojdeme len do BA na trhy. Pojdeme aj svagrovcov pozriet, aj sa prejdeme 🙂

laurazma
4. dec 2019

ahojte, chcem sa opytat- trhy vo viedni ficia normalne aj v nedelu? viem, ze obchody oni mavaju zatvorene ale trhov sa to netyka, vsak?

eliska13
4. dec 2019

@laurazma otvorene su

maciatkolulu
4. dec 2019

@mijama29 mne to práve vlakom vyhovuje a práve s malý dieťaťom to je top, keďže nemusí sedieť v sedačke, môže sa vystrie, nie sú žiadne zápchy a cez víkend ani vlaky nie sú plné.

mijama29
autor
4. dec 2019

@maciatkolulu našu by šľak trafil a nás z nej. Ona e naučená na auto cestujeme veľa, takze mame polohovatelnu sedacku prvú cestu je v pohodicke obzerá atd. Keď treba spravíme si prestávku. A cestu spat vždy prespí.

felycity
16. dec 2019

Tak podávam čerstvú skúsenosť, išli sme z Ba, po starej ceste cez Schwechat, odtiaľ cca 10 min je záchytné parkovisko Erdberg / celodenné státie 3,40 €/ , hneď tam je aj zástavka metra , odviezli sme sa priamo na Stephanplatz, kde sú malé vianočné trhy, odtiaľ sme urobili okruh cez trhy am Hof a ferstel pasáž, došli k Národnému divadlu, oproti pri radnicu sú trhy, v radnici je kaviareň a napravo sú aktivity pre deti / pečenie, tvorenie - veľmi sa mi to páčilo/, späť sme išli okolo Hofburg cez Graben strasse - nádherne nasvietené, boli sme užasnutí a odtiaľ sme prišli priamo opäť na Stephanplatz a metrom späť. Za mňa super. S metrom sa dá navštíviť aj ostatné trhy ako v Schonbrunn atd.

eliska13
16. dec 2019

@felycity dik za info chystáme sa v sobotu už sa teším😏

vroni
17. dec 2019

@felycity, áno. Ale funguje to len cez víkend, cez týždeň je už o ôsmej Erdberg nemilosrdne plný a nedostaneš miesto. A pred radnicou nie je národné divadlo 😉 (pred radnicou je dvorske divadlo, národné je dosť inde, aby si ho niekto nevzal za navigačný bod)

felycity
17. dec 2019

@vroni my sme isli v piatok okolo oběda a dostali sme flek v pohode, áno oprava , nie je to národné divadlo, ospravdelňujem sa za mylnú info.

vroni
17. dec 2019

@felycity, piatok poobede už je víkend 🤣🤣🤣 Fakt, veľmi veľa firiem konci v piatok už medzi 12 a 14, aby sa cezpolni dostali domov. Následok je, že piatková zápcha smerom z Viedne začína už o 12 a nie az o 16.....

sasheek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
Zobraz