Kde sa dá stretnúť s inými ročnými deťmi v Žiari nad Hronom?
Maly ma pomaly 10 mesiacov, mestske jasle su total preplnene, Mravenisko docasne zrusene, v rodine dalsie male dieta nie je a ja naozaj netusim ako a kde maleho socializovat. Zufala situacia ked nie je ziadna moznost kontaktu s inymi detickami - rovesnikmi. Kedze som slobodna mama tak uz pracujem (aby sme mohli ako tak existovat) a maly je pocas dna s babkou, poviete si ved je to super, ano je, ale tak ako babka chodi obcas medzi rovesnikov tak aj maly by to potreboval. Poradte ako to riesite, ci uz v Ziari alebo inom meste.
Riešime to tak, že sa pravidelne stretávame so susedmi a známymi (bývalými spolužiakmi či kolegami), ktorí majú deti v približne rovnakom veku. Že nikoho nepoznáš? Nuž - spoznaj! Ani ja som nepoznala nikoho, keď sme sa po škole prisťahovali do mesta. Vyhľadala som bývalé spolužiačky, zoznámila som sa s maminami, ktoré sa mi zdali aspoň trochu sympatické a snažila som sa udržiavať kontakty. Nie je to až také ťažké a to som dosť introvert...a tiež chodím do práce 🙂
Okrem toho: 10 mesačne dieťa naozaj, ale naozaj nepotrebuje spoločnosť rovestníkov. Nechcem povedať, že mu ich spoločnosť uškodí, ale k šťastiu ich nepotrebuje. Potrebuje najmä svoju maminku, alebo babku, alebo inú blízku osobu a veľa lásky. Túžba po kamarátoch začne prichádzať okolo 2-4 roku, podľa povahy a temperamentu dieťaťa. Takže by som sa tým príliš nestresovala. Nech sa vám darí a ste zdraví..
Ahoj skus mrk na www.kamsdetmi.sk takm najdes skvele tipy na vylety a podobne 🙂
ahojte, aj ja by som sa rada niekde stretavala s maminkami a ich detička v ZH, ešte neviete nič nové kde sa to dá? nie je tu ani plávanie babatiek ani nejaké iné činnosti? tak ako napr. vo ZV alebo v BB ?
Je tam nove interierove ihrisko v hoteli Luna s moznostou posedenia atd http://www.sdetmi.com/sr/vylety/detail/8264/lun...
Milé mamičky, tu sa môžte dozvedať o pripravovaných aktivitách pre vaše deťúrence 🙂

no ked sa otepli tak maminky vylezu a na namesti ch a pred bielym domom na preliezkasa to len tak bude hemzit detmi vo vsetkych vekovych kategoriach. dovtedy tazko poradit, to mravenisko bolo strasne fajn, skoda ze to tak dopadlo.