icon

Kedy je najlepšie počasie na turistiku v Tatrách?

missviolet
17. jan 2025

Ahojte,

Ktory mesiac by ste odporucali ohladom najvyssej sance na dobre vyhlady a pocasie celkovo v Tatrach? Su to hory, jasne, ale predsa len - august mam stale skusenost, ze neskutocne burky, prva polka jula byva za mna ok, pozeram sa teraz na prvu polovicu oktobra, chcela by som chytit tentoraz jesen - je to dobry napad? Na tury chodim sama, nechcem riskovat extremne nestabilne pocasie. Takisto ako sa treba obliect uz takto na jesen? Kedze som stale chodila v lete, toto som riesit nemusela, chodila som na bezne tury, ziaden Gerlach pre mna... vdaka

tundra
17. jan 2025

@missviolet ja mam posledne roky dovolenku v septembri a zaciatkom oktobra.Tvoja volba je celkom fajn.V pripade zleho leta,vsak môze byt chladnejsie,ak bude teplo,ako posledne roky je to za mna ok.Este jevto daleko,ale prajem prijemnu dovolenku.Ak chces skusit nieco nove,pozri udolie Montafon v Rakusku.

letfenixa
17. jan 2025

@missviolet obvykle v októbri je najstabilnejsie počasie.

vanilkovazmrzka
17. jan 2025

September oktober su moje najoblubenejsie mesiace

la_dolce_vita
17. jan 2025

Co tak sledujem za posledne roky, tak sa to posuva a najlepsi je oktober. September vlani boli tie lejaky napriklad. Ale nemusi to byt pravidlo samozrejme. Zazila som nadherne pocasie na tury aj tesne pred Dusickami.

missviolet
autor
17. jan 2025

@tundra dakujem pekne za tip, pozriem 🙂

missviolet
autor
17. jan 2025

@letfenixa vyborne, to sa tesim, vdaka za vyjadrenie

missviolet
autor
17. jan 2025

@vanilkovazmrzka dobre vediet, aj som dufala. Tak skusim zaciatok oktobra teda, vdaka

danieli
17. jan 2025

Kazdy den je iny, jeden den vidim tatry, druhy hmla, treti oblaky, potom zla viditelnost, potom ako na dlani, normalne netusim, byvam rovno pod, ale aj my doma riesime vylety podla vyhladu, nespolieham ani na predpovede pocasia, jedine co ako tak vieme odhadnut je inverzia, pozriem z okna, u nas tma, nad oblakom slnko, vtedy hajde auto a hore nad oblaky, casto to vsak byva aj naopak, syn mal v oktobri skolu v prirode a mali cely tyzden 0 stupnov s mrazikom, tyzden predtym sme chodili v tricku🤷‍♀️