icon

Koľko peňazí potrebujem na vianočné trhy vo Viedni?

7. nov 2025

Ahojte, ideme na zájazd do Viedne na vianočné trhy a ešte cestou do cokoladovne v Kittsee. Prosím vás, koľko peňazí ste si brali na jednu osobu? Nedocitala som sa, koľko je vstupné v čokoládovni... Či sa týka trhov, tsk plánujeme nejaký punč, kjxno drobnosť na pamiatku. Je tam blízko aj nejaká kaviareň, kde by si človek sadol a dal kávu,prípadne možno aj obed... To či ste boli,koľko cca eur odporúčate? Nechcem brat veľa, ale zas aby sme vyšli...

majasimon
7. nov 2025
@sissy27

@anonym_autor v čokoládovni v Kittsee sa vstupné neplatí a za nákup vieš zaplatiť aj kartou. Ale za mňa kvalita čokolády je veľmi slabá, podľa mňa to okolo čokolády ani nešlo.
neviem ako funguješ, ja teda takmer všetko platím kartou, ale tak ak plánujete obed vo viedni, punč na trhoch, drobnosť na pamiatku a chceš všetko platiť v hotovosti - tak ber 100€ na osobu, veď čo neminieš tak zostane v peňaženke.

@sissy27 v čokoládovni kartu neberú, len hotovosť. Zatiaľ každý raz len hotovosť. Ak sa niečo poslednej dobe zmenilo, tak super 👍

anonym_93d08a
7. nov 2025

Dnes mas platobnu kartu mobil hodinky....
Zober 50e co mas v penazenke pre pripad potreby. Skoro vsade zaplatis kartou.

sissy27
7. nov 2025
@majasimon

@sissy27 v čokoládovni kartu neberú, len hotovosť. Zatiaľ každý raz len hotovosť. Ak sa niečo poslednej dobe zmenilo, tak super 👍

@majasimon fakt? Ja si pamätám, že som tam platila kartou, ale to bolo ešte pred covidom, takže dobrých 5 rokov dozadu.

anonym_793c51
7. nov 2025

v čokoládovni karty neberú a už nie sú ani ochutnávky. Lebo to ked človek ochutná, tak si to veru nekúpi 😀

vroni
7. nov 2025

Plus na trhoch treba prirátať, že sa platí záloha za šálku. Samozrejme, že peniaze potom vrátia, ak si šálky nechcete nechat, ale minulý rok bola záloha tuším 6 €, tak keď sa chcem prechádzať s puncom v ruke, musím rátať aj so "zablokovanou" sumou. A teda ak máte možnosť si trh vybrať, tak by som ten na Rathausplatzi len obzrela a išla si dať punč a niečo pod zub na iný vianočný trh. Inak je tak cca 30€ suma za punč a niečo pod zub.

anonym_1342bb
7. nov 2025

30 na osobu, ak ratas 1 pitie, 1 jedlo, 1 zákusok/koláč

chrobak7
7. nov 2025
@anonym_1342bb

@vroni
@anonym_1342bb A zabúdame ešte na parkovné.... Nie každý pôjde vlakom.

bashka80
7. nov 2025

Čokoládovňa v Kittsee funguje? Veď minulý rok šla do bankrotu, mala sa zatvárať

maca1984
7. nov 2025
@chrobak7

@vroni
@anonym_1342bb A zabúdame ešte na parkovné.... Nie každý pôjde vlakom.

@chrobak7 ale veď ona ide zájazdom ( myslím autorku )

vroni
7. nov 2025
@anonym_1342bb

@anonym_1342bb, koláč moc nie, tie málokedy na trhoch predávajú, ale pražené mandle jej do rozpočtu vojdu

vroni
7. nov 2025

@anonym_autor, inak kaviareň je maličká priamo v radnici, káva stojí toľko, čo vsade, od päť euro nahor rátať musíš. Oproti, pri divadle je Café Landmann, výborná kaviareň s perfektnou kuchyňou ale žiaľ, ceny astronomické (aj na Viedeň). Ak pôjdete kúsok ďalej popri trase elektricky (kúsok, možno 200, 300 m), sú tam aj malé kaviarničky a reštaurácie, tam sa dá nájsť aj niečo menej cenovo narocne, ale stále o dosť drahšie od Bratislavy.

autor
7. nov 2025

Ďakujem všetkým za odpovede. My ideme autobusovym zájazdom, preto nemizem ísť radšej inde,ako tu radite. Ešte sme nikde takto neboli na vianočných trhoch, myslím v zahraničí. Je to taká premiéra. Práveže viem, že tam je strašne veľa ľudí, tak som kartu radšej ani nechcela brat. Poviem pravdu, že skôr mi ide o vianočnýlu atmosféru, pozrieť mesto. Ani u nás na trhoch nič nekupujem, príde mi to zbytočne. Max 1-2 punce, dvere niečo na pamiatku. Jedlo si isto vezmeme aj so sebou, keďže budeme prec celý deň. Myslím nejaku bagettu,vodu na cestu a tak. Tam som myslela, že ak nám bude zima alebo bolo by dlho, tak by sme sa niekde zašili na kávu, prípadne niečo pod zub a posedeli si v teple. Akože ja na trhoch ani nedávam, takže toto možno za seba ani nevyuzijem... Teda možno nejaky langoše si dám 🤣

autor
7. nov 2025

To ste ma potešili, že čokoládová je zadarmo.
Dúfam, že aj vtedy,ak tam nič nekúpim🤣 a tu šálku,čo musíme dať zálohu, to je nová,či použitá? Lebo šálky by sme si aj domov kúpili, tak zas nechcem použitú...

autor
7. nov 2025
@bludna

@anonym_406903 Zrovna minuly rok som mala ribezlak a parance a ta dvacka mi stacila. Fakt ma uprimne zaujima, ze co clovek dokaze zjest za 100 eur na trhoch lebo mi to nejde do hlavy.
@anonym_3808fd

@bludna no veď tiež neviem, čo za stovku tam kupujú. Preto sa tie, pýtam, lebo fakt nemám prehľad, koľko tam stojí punč. U nás v meste minulý rok tuším 3€. Langoše 5€. To je tam oveľa drahšie? Ako vravím, možno pôsobím ako zgrlos, ale nejdem tam ako besna kupovať predražené sprostosti, len aby som ti to akože "uzila". Mne stačí vidieť mesto, ochutnať punč, niečo pod zub ochutnať, isto si vezmeme si z domu,keďže ideme skoro ráno a prídeme vecer...

anonym_2bd2d7
7. nov 2025
@anonym_autor

Ďakujem všetkým za odpovede. My ideme autobusovym zájazdom, preto nemizem ísť radšej inde,ako tu radite. Ešte sme nikde takto neboli na vianočných trhoch, myslím v zahraničí. Je to taká premiéra. Práveže viem, že tam je strašne veľa ľudí, tak som kartu radšej ani nechcela brat. Poviem pravdu, že skôr mi ide o vianočnýlu atmosféru, pozrieť mesto. Ani u nás na trhoch nič nekupujem, príde mi to zbytočne. Max 1-2 punce, dvere niečo na pamiatku. Jedlo si isto vezmeme aj so sebou, keďže budeme prec celý deň. Myslím nejaku bagettu,vodu na cestu a tak. Tam som myslela, že ak nám bude zima alebo bolo by dlho, tak by sme sa niekde zašili na kávu, prípadne niečo pod zub a posedeli si v teple. Akože ja na trhoch ani nedávam, takže toto možno za seba ani nevyuzijem... Teda možno nejaky langoše si dám 🤣

@anonym_autor a kartu v mobile nemas? Ci ani ten neberies? Smart hodinky? Tie ti tak lahko neukradnu ak sa o to bojis...

autor
7. nov 2025
@anonym_530da7

To su teda cifry 😃, my chodime na vianocne trhy do Viedne kazdy rok, s tym, ze prebehneme ich viacero po meste a vzdy si nieco dame na pitie a aj nieco na jedenie, ale teda dvaja minieme tak 50€ max… A do tej cokoladovne zavisi, kolko cokolad tam chces pokupit, tak nejaku 1-2, tak dokopy by si sa do tej 100ky mohla mestit.

@anonym_530da7 tak to super, že miniete menej, už som sa bala, že tam treba pol výplaty 🤣

autor
7. nov 2025
@anonym_530da7

To su teda cifry 😃, my chodime na vianocne trhy do Viedne kazdy rok, s tym, ze prebehneme ich viacero po meste a vzdy si nieco dame na pitie a aj nieco na jedenie, ale teda dvaja minieme tak 50€ max… A do tej cokoladovne zavisi, kolko cokolad tam chces pokupit, tak nejaku 1-2, tak dokopy by si sa do tej 100ky mohla mestit.

@anonym_530da7 čokoládu možno jednu, čo hneď žúrke, domov to brať nemienim..

autor
7. nov 2025

*zjeme

anonym_23c75a
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor * je strašne veľa ľudí, tak som kartu radšej ani nechcela brat *
skús to vysvetliť prečo je lepšie kartu si nebrať?

keď ti kartu ukradnú zavoláš do banky a o peniaze neprídeš
keď ti ukradnú peňaženku s hotovosťou, tak smola prišla si o peniaze

autor
7. nov 2025
@vroni

Plus na trhoch treba prirátať, že sa platí záloha za šálku. Samozrejme, že peniaze potom vrátia, ak si šálky nechcete nechat, ale minulý rok bola záloha tuším 6 €, tak keď sa chcem prechádzať s puncom v ruke, musím rátať aj so "zablokovanou" sumou. A teda ak máte možnosť si trh vybrať, tak by som ten na Rathausplatzi len obzrela a išla si dať punč a niečo pod zub na iný vianočný trh. Inak je tak cca 30€ suma za punč a niečo pod zub.

@vroni prosím ťa a tie šálky to mi dajú nové či použité? Ak použité,to kde potom vrátim?

autor
7. nov 2025
@anonym_2bd2d7

@anonym_autor a kartu v mobile nemas? Ci ani ten neberies? Smart hodinky? Tie ti tak lahko neukradnu ak sa o to bojis...

@anonym_2bd2d7 nie, mám len klasickú kartu. Pôvodne som chcela ísť len s ňou, potom vraj lepšie brat len hotovosť, tak reku koľko mi tak treba. Jasné,že zvyšok donesiem domov,ale tak nemám rada na takých akciách veka peňazí,bojím sa. A zas aby mi nechýbalo...

autor
7. nov 2025
@anonym_23c75a

@anonym_autor * je strašne veľa ľudí, tak som kartu radšej ani nechcela brat *
skús to vysvetliť prečo je lepšie kartu si nebrať?

keď ti kartu ukradnú zavoláš do banky a o peniaze neprídeš
keď ti ukradnú peňaženku s hotovosťou, tak smola prišla si o peniaze

@anonym_23c75a no to máš tiež pravdu...už neviem,prečo mi to tak známi radili. Tam sa dá na trhoch platiť kartou? Aj wc napríklad? Poplatky tam nie sú potom žiadne, že je to iná krajina,hoci majú euro? Rozmýšľam, že vezjrme dcerinu kartu s tam prevediem len menšiu hotovosť...

maca1984
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ak si vezmeš bagetu, vodu na cestu a ideš sa tam len prejsť za jedným čajom, a nejakou magnetkou tak to ti ozaj postačí 50 € v hotovosti. A to nemyslím nijak v zlom, ani ťa tým nechcem nijak zhodiť ( aby si to tak nepochopila )

janinka007
7. nov 2025
@anonym_autor

@vroni prosím ťa a tie šálky to mi dajú nové či použité? Ak použité,to kde potom vrátim?

@anonym_autor samozrejme že používané, ved preto sa vracajú, ked ju nechceš. Tak to funguje aj u nas na trhoch, kolkokrát. Cloveku dajú do nej punč, zoberú zalohu a ked ju nechce, tak ju vráti a použijú ju pre dalsieho.

maciatkolulu
7. nov 2025
@anonym_406903

@bludna tak to muselo byt hodne davno ze ti stacila 20€ na vian trhoch v BA

autorka 100€ na osobu ale takmer vsade zaplatis kartou

@anonym_406903 ja tak rozmýšľam ,to keď idete 4.tzn,celá štandardná família,nechate na trhoch 400eur? Za punč a nejakú párok v stánku? Či sa bavíme o restikach vo Viedni? Top sú rakúske langoše🤣 však v pohode. Treba dať zarobiť. Ja osobne,keď už by som si dala iba punč a keď už tak nejakú fajn restiku. A to sa v pohode zmestí človek dob400,teda pokiaľ nechce niečo speci,ale asi polka koná nemá problém nechať na trhoch 400 eur,tak čo nejaká restika v centre. Pche. Do 1000 sa to dá. Normálne neverim,že je. Niekto ochotný dať toľko peňazí za mrazené parky a langoše.

eternity24
7. nov 2025

Cokoladovna v Kittsee je riaden fail, nedostal by ma tam nikto ani keby mi za to zaplatil 🤪

maca1984
7. nov 2025
@eternity24

Cokoladovna v Kittsee je riaden fail, nedostal by ma tam nikto ani keby mi za to zaplatil 🤪

@eternity24 preto tam robia výlety.
To je ako v Egypte do alabastrovej, papyrusovej, parfúmovej dieľne
Dovlečú tam ľudí, vlastne nikto nič nechce ale kúpia aspoň čosi lebo...

autor
7. nov 2025
@janinka007

@anonym_autor samozrejme že používané, ved preto sa vracajú, ked ju nechceš. Tak to funguje aj u nas na trhoch, kolkokrát. Cloveku dajú do nej punč, zoberú zalohu a ked ju nechce, tak ju vráti a použijú ju pre dalsieho.

@janinka007 jaj, tak to vrátim aj ja... A kúpim si nejakú novú na pamiatku radšej. Ja som to u nás nevidela, ale dobrý nápad, lepšie ako eko kopa plastov zbytočne

autor
7. nov 2025
@maca1984

@anonym_autor no ak si vezmeš bagetu, vodu na cestu a ideš sa tam len prejsť za jedným čajom, a nejakou magnetkou tak to ti ozaj postačí 50 € v hotovosti. A to nemyslím nijak v zlom, ani ťa tým nechcem nijak zhodiť ( aby si to tak nepochopila )

@maca1984 ďakujem 💗 no určite si vezjrme aj jedli,keďže ráno ideme o piatej už a ktovie kde a kedy sa dá niečo kúpiť,takže niečo isto berieme...

maca1984
7. nov 2025
@anonym_autor

@maca1984 ďakujem 💗 no určite si vezjrme aj jedli,keďže ráno ideme o piatej už a ktovie kde a kedy sa dá niečo kúpiť,takže niečo isto berieme...

@anonym_autor každopádne- užite si to.
Či minieš 30 , 50, 300 € je jedno.
Ak si to užijete ako vy chcete.