Let s malým dieťaťom
Ahojte, nevie mi tu niekto poradiť ohľadne letu lietadlom? Syn má dva roky a ešte sme nikde neboli takto.
1. Ako riešite vodu a cucacie výživy do lietadla, keďže tam je na tekutiny obmedzenie. Či ak je to pre deti, berie sa to nejak inak, či dá sa niečo potom kúpiť ďalej tohto typu?
2. Kovové veci tuším na palubu nesmú. Kúpila som WaterWow omaľovanku, nech sa syn prehrá, no má to hore kovovú špirálu ako kalendár.. Neviete, či to prejde? Nerada by som to vyhodila potom na mieste, keď už som zato dala peniaze.
3. Máme retro kočík, teda mohutná kovová konštrukcia, veľké kolesá, ale zložiť sa dá, len nikdy nebude taký mini ako golfac. Neviete ako to je s kočíkmi? Lebo to si neviem predstaviť, keby mi zrazu povedali, že taký do lietadla nesmie alebo čo.
4. Aj keď už má syn nárok na vlastné sedadlo, môže mi počas letu sedieť na kolenách?
Diky moc. Každá rada pomôže.
@lentylca a čo sa sedenia týka, tak okrem doby počas ktorej musíte byť pripútaní, môže sedieť hocikde, chodiť po uličke - čo len chce 😊 hlavne sa ničoho neobávajte, deti všetko zvládajú lepšie ako my dospelí 😊
@lentylca My lietame velaaaaaa a prakticky od narodenia.
1. Babyfood (aj ked zu nie Baby) mozes brat kolko chces. Ja mam vzdy, podla toho aky dlhy let, raz viac, raz menej. Vodu v kovovej flasi, ovocie nakrajane, nejake keksy, ovocne kapsicky atd.
2. Mozes, ziadny Problem.
3. Take velke hebedo radsej daj zabalit do Folie a odovzdaj na checkine. Ja som velky kociar odovzdavala. Po druhych narodeninach zu mam len Yoyo a ten beriem dokonca na palubu. Ale inak, takyto velky kcik by si si mohla zobrat az palube ale pred vstupom ho musis bezpecne zlozit(nesmie sa "otvarat") a daju ho do podpalubia. Akurat, ze naco ti bde taky velky kocik po letisku? Dvojrocny zu aj Peso prejde popripade, ak velke prestupy atd. tak trosku ponosis na rukach.
4. No ako ktora Airlines. Dvojrocne dieta zu musis mat vlastne sedadlo a pri vzlietani a pristavani musis sediet a vlastnom a byt priputany vlastnym pasom. Pre dvojrocneho zu nedostanes Loop Belt, ktrorym sa o teba na kolenach priputavaju babätka. A tiez odporucam, z bezpecnostnych dovodov nikdy nemaj dieta na kolenach. ked zu aj tak musis mat vlastne sedadlo, zozen si sedacku, ktora je certifikovana pre letecku dopravu a takto bude sediet aj pri velkych turbulenciach bezpecne.
@romiada Ale ved to je jasne. Takmer kazda airines (tie low cost neviem, tymi nelietame) ma na internete zoznam. Tiez vajicka a sedacky urcene do lietadla musia mat label "use for aircraft". Mne to nemusis hovorit. ja to vsetko ovladam. A kazdy normalny clovek sa predsa dopredu informuje. My sedime takmer kazdy mesiac v lietadle a lietame len so sedackou/vajickom.
My sme leteli teraz..mali sme obavy, dopadlo to super..pitie sme mali 0.5l flasu lucky a este jej flasku so slamkou plnu vody..aj keksiky a tasticjy ovocne ti nechaju, pre dieta mozes..sediet moze mumo vzletu a pristavania na tebe, inak moze len ked ti daju speci pas, vypytaj si...omalovanky my sme mali ceruzky v pohode..a tablet v letovom rezime, postahovala som do neho z youtubu vsetko mozne, rozpravky este nepozera ale take tie ABC alebo Johny Johny yes papa rozne a tiez spievankovo atd.. navod na stahovanie najdes lahko na nete ako stahovanie pesniciek do tabletu...
Kocik ma narok..kamoska cestuje s hlbokym pravidelne, neni problem..ides s nim az k lietadlu a tam ho dole zlozis a nechas ..pri vystupe ho najdes bud pri letadle, alebo pri batozine ma vyhradenom mieste/ v Antalyii nam ho dali hned ako sa ide do haly tam je miesto na kociky z lietadiel/
Este poviem, ze o ten kocik sa neboj..davaju pozor..suseda chodi fakt vela a ma Joolz, ten neni maly ani lacny a pohoda.
@katrin21 By si sa cudovala ako "davaju pozor". Len aby si nebola raz nemylo prekvapena. Ako Malocestovatel bus mas smolu alebo stastie. To ako sa zaobchadza s batozinou a ano aj kocikmi ci vajickami zistis najlepsie vtedy, ked Vela lietas a "1000 krat sa nic nestalo a na 1001. raz hroza".
Ahoj, jedlo môžeš zobrať co chceš malému. Ja som mala plnú prebalovaciu tašku a nikto nič neriešil. A čo sa týka kočíka, máš už 2 ročného chalana, radsrj by som vzala maly golfac.
My sme sli prvykrat s malym ked mal 8 mesiacov, aj s velkym sportovym kocikom z dvoch casti (podvozok + sportova cast). Do lietadla mozes kadeco, neviem, kde si nasla, ze kovove veci sa nesmu, to by sme pri security vyhadzovali aj mobily a hodinky.
Ja lietam vacsinou len s prirucnym kufrom a nosim aj ziletky, noznicky, pinzetu.
Vsetko najdes na stranke spolocnosti, s ktorou letis. Aj ohladom sedaciek, aj ohladom predmetov, ktore do lietadla nesmies brat, ale ono to zas nie je taka hroza, ze nemozes brat nic, mne este v zivote nic nevyhodili a to fakt nosim vsetko mozne. A casto si ani nevsimnu. Naposledy z Cypru mi presla 330ml plechovka so Sprite-om, zabudla som ju v ruksaku a objavila az po pristati. Ale samozrejme, toto oficialne brat nemozes 🙂
A na kocik urcite pozor nedavaju, asi tak ako na kufre, robila som na letisku a viem, ako to nakladaju :D Preto nosim vylucne skrupinove kufre. Ale krstnemu dokazali znicit aj taky. 🙄
@caelley Nezmizne. A vydrzia rokyyyyy. Najstarsie dva co mame maju uz 10 rokov. Sice aj tak vyzera, osuchany, obity ale stale funkcny so vsetkym vsudy. Mame rozne velkosti, aj prirucny a nedam na ne dopustit. este nam za tie roky takmer kazdomesacneho lietania nic nezmizlo. A ked mas za pol roka ci za rok vysolit 120 E za novy kufor krat 4, tak to uz si mozes kupit Rimowa a vydrzi ta 10 rokov. Nie, era lacnych kufrov u nas skoncila pred 10timi rokmi.
@yanni ahoj, trocha sa prizivim na teme, snad sa na mna autorka nenahneva..ak tak casto cestujete s detmi, chcela by som sa nieco spytat..my sme doteraz s manzelom cestovali tiez velmi casto a teraz cakame babo koncom septembra..v polovici januara sme pozvani do Thajska na svadbu velmi blizkej osobe a mame velku dilemu ci v takomto veku babo uz zvladne let a ci ist alebo nie..mas skusenost aj s letom s takymto mensim babom?
@lucilaines jasne, od troch mesiacov let 7 hodin, v dvoch tyzdnoch cesta autom 450 km, v dvoch mesiacoch cesta autom 800 km, v 7 mesiacoch cesta autom 1200 km, medzitym nespocetne vela letov, to uz ani nepocitam. Dcera mala pred jej druhymi narodeninami uz plny pas, ze sme museli narychlo cez ambasadu vybavovat novy, lebo by sme sa nedostali von zo Saudi
vyhodou je pri takto malych detoch, ze este vela prespia, väcsinou nemaju Problem s usami, lebo si to neuvedomuju, ked budes len kojit, tak mas zase o Problem menej. Co ale odporucam, priplatit si a neletiet nejakou low costs Airline a tiez si zaplatit aj pre babo child miesto. Vajicko, ak je certifikovane pre letecku dopravu (popripade hned kupit take alebo pozicat), zobrat a dieta v lietadle v nom priputat. po prve je to bezpecnejsie a po druhe pohodlnejsie.
Dopredu si zajednat u Airline babycot, mozno ti aj tam cast cesty prespi. Nasa copana, pokym sa zmestila, aj sa vzdy fajn vyspala v tej postielke.
@yanni dakujem, ja sa tiez priklanam k nazoru, ze by sme to mali zvladnut, urcite by sme isli len Emirates alebo Eva air, aby sme mali istotu, ze to bude dobra spolocnost..uvidime, ako to bude ked sa narodi, ale rada pocujem, ze sa to da zvladnut 🙂
@yanni suseda vela lieta...robila letusku pre Etihad, nez otehotnela to musela prestat kvoli kozmickemu ziareniu.. je potencialne skodlive ked sa vela lieta..a teda kedze stale ziju vonku a chodia sem , tsk lietaju stale aj s malou..
Ja mam teda nalietane tiez dost sice, ale na nu nemam... ze ano... ono s batozunou sa vseobecne zle zaobchadza... kociky su na tom predsalen lepsie o nieco, kedze idu zvlast a nehadze ich niekto dnu ako jeden z dalsich 300 kocikov/ kufre ano... ale jasne, ze stat sa moze vzdy....vo vseobecnosti ale zaobchadzaju lepsie, ale ba debila mozes natrafit vsade.
@katrin21 Ako prosím??? Netušila som, že Etihad prevádzkuje medzigalaktické chartrové lety! 😂 Prepáč ten sarkazmus... Nemôžem uveriť, že toto povedala letuška. 90% kozmického žiarenia neprejde cez magnetické pole Zeme, a tých zvyšných 10% musí ešte prekonať atmosféru. Cez tú sa dostane asi tak 1%, aj to v podobe sekundárnych (laicky povedané "roztrieštených") častíc. A tie častice, ktoré sa dostanú do výšky zodpovedajúcej letovej hladine dopravných prúdových lietadiel (berme cca 10 km nad zemou), tak tie už sa dostanú aj na zem - stále sa totiž bavíme o troposfére, v ktorej sa pohybujú od krtkov cez ľudí až po dopravné lietadlá všetci. A len pre zaujímavosť - ak už teda máme zájsť do detailov - intenzita kozmického žiarenia nie je v podmienkach našej planéty závislá od výšky (resp. z pohľadu kozmických častíc vzdialenosti od zemského povrchu), ale od zemepisnej šírky (najmenšiu intenzitu má kozmické žiarenie v oblasti rovníka, najväčšiu na severnom a južnom póle).
Že kamarátku letušku pozdravujem.
@janne318 k tomu sa asi ani nemá význam vyjadrovať asi tie letecké spoločnosti vedia prečo počítajú letecké hodiny letuška A prečo tehotné letušky okamžite prestávajú lietať už hneď v prvých týždňoch tehotenstva práve kvôli tomuto..
A áno lietala veľmi často na úrovni rovníka a blízko neho..
@katrin21 Áno, aerolinky pravdaže vedia, prečo tehotné letušky nesmú lietať. Škoda, že taký bonus nemajú aj tehotné pilotky. 😂 Aerolinky vedia napríklad aj to, prečo v 90% končí "kariéra" letušiek pred 40-tkou a kariéra pilotov v 65. (pokiaľ teda spĺňajú vsetky legislatívne požiadavky pre výkon tohto povolenia). 😉
@katrin21 tak mne riadne dokatovali teraz v marci úplne nový mios,takže pozor nedávajú....

@lentylca Pre malé dieťa môžte v pohode zobrať jedlo aj pitie aké chcete vy...nám to dali zvlášť do tých uzatvárateľných vreciek, ale nič nám nevyhodili...tú omaľovánku ani neriešte, to vám v pohode nechajú...
A kočík tiež v pohode, je jedno akej je veľkosti...odovzdáte buď do nadrozmernej batožiny, ak ho nebudete potrebovať počas trávenia času na letisku abo priamo pri nastupovaní do lietadla...