Nosíte si vlastné jedlo na výlety?
Dobrý večer prajem. Je tu ešte niekto,kto si začal nosiť vlastné jedlo na výlety? Nikdy sme nemali problém sa ísť najesť do reštaurácie,dokonca aj v bežný deň ísť na obed resp na kávu,ale keď sme naposledy zaplatili za 2+2 rodinný obed 100+ € tak sme si povedali že dosť a že to nebudeme viac podporovať. Švagriná mi povie,že ona by radšej nikam nešla a že by sa hanbila len tak niekde vytiahnuť rezne s chlebom a uhorkou. Je tu ešte niekto,kto to tiež tak začal riešiť?
@anonym_autor ked sme nemali deti robievala som nám obložené bagety, potom som dcerke robila prikrmy a balila do termosky a nam sme nieco menšie kúpili, pri 2 dieťati som uz kupovala hotové prikrmy a začali sme chodit bud sa najest normalne (kvoli dcerke) alebo nejaké pecivko, langoš,hranolky kúpiť.(nie je to zdravé ale prilezitostne). Skúsili sme rozne varianty a so žiadnou som nemala problém. Je to o tom ako to vam vyhovuje 🙂
Niekedy sa najeme tam kde sme v restike či kolibe a podporíme miestnu gastronómiu, ale kľudne zoberiem jedlo aj z domu
Nehanbím sa
Švagriná je nejaká princezná? Bežne vidím ľudí ako majú lepenaky rezne rôzne konzervy toasty koláče ovocie …
@anonym_autor Tiez mozte riesit moznosti zvysenia prijmu.
Inflacia nezvysuje len ceny ale aj cenu prace a je blbost predavat svoju pracu za predinflacnych podmienok.
Inflacia nezvysuje len ceny ale aj cenu prace a je blbost predavat svoju pracu za predinflacnych podmienok.
@martinmmartin vieš v tom poradiť, ako o tom komunikovať so zamestnávateľom?
@anonym_autor jasné že si nosíme svoje jedlo :D úplne bežne. A hej, občas aj reštaurácia, ale nie štýlom, že 100€, maximálne ak denné menu za nejakých 8-9€.
@martinmmartin prepáč, ale druhý príjem mám síce na to, aby som si zvýšila živornú úroveň, ale určite nie na to, aby som podporovala zdieranie a tým obed pre dvoch dospelých a dve deti za 100 eur je. Ak by išlo o jedlo v nejakej dobrej reštaurácii, nepredpokladám, že by niekto zakladal o tom tému. Ani nie som ochotná platiť 8 eur za langoš s kečupom a syrom, či 24 eur za kebab na festivaloch. Inak do reštaurácií chodíme , tento mesiac už štyri alebo päť krát, ale na dobré jedlo a za rozumnú cenu
@anonym_autor Na Vašom mieste by som iných neriešila/ani švagrinú/.Je to len Vaša vec,že ako riešite spracovanie na výlete.Pri vlastnom jedle platí,že viem čo jem... toto môžete použiť ako argument pre švagrinú...
@anonym_autor ahoj, veľa som cestovala low-cost a nikdy som nemala problém vybrať svoje jedlo. Okoloiducich to absolútne nezaujíma, či ješ alebo neješ v prírode ... Čo sme si zvykli nosievat: na desiatu ovocie, oriešky, semienka, oreieskove tyčinky, kvalitnú čokoládu. Hlavné jedlá: občas rezne, bagety, tortilly, sendiče (tu som všetky zeleninu dávala zvlášť do krabičky, aby nerozmočila pečivko), šalaty na studen, cestovinový, tuniakovy, kurací, ak to boli viac dnove výlety tak instantné rezance, plný hrniec od Maggie, Dolnozemsky v konzerve, atď. Má to svoje čaro, vyskúšaj a uvidíš 🙂
@anonym_autor nie, na výlety si jedlo neberieme, ešte to by sa nám chcelo nosiť 🙈
Ja si nosim, a to roky rokuce a nema to s prijmom nic spolocne. Mame penazi dost. Ale ja mam specifika v jedeni, takze si nosim jedlo skoro vsade a necitim sa “divna”. Syn a partner vacsinou jedia v restike, nemam problem vziat aj im, ale oni nechcu..
@martinmmartin prepáč, ale druhý príjem mám síce na to, aby som si zvýšila živornú úroveň, ale určite nie na to, aby som podporovala zdieranie a tým obed pre dvoch dospelých a dve deti za 100 eur je. Ak by išlo o jedlo v nejakej dobrej reštaurácii, nepredpokladám, že by niekto zakladal o tom tému. Ani nie som ochotná platiť 8 eur za langoš s kečupom a syrom, či 24 eur za kebab na festivaloch. Inak do reštaurácií chodíme , tento mesiac už štyri alebo päť krát, ale na dobré jedlo a za rozumnú cenu
@anonym_ee0aaa 24za kebap? To kde si prosim ta videla? Tento rok stal 12.. tiez dost, ale treba mysliet na to, ze na ten festival musia vsetko doviezt, rozlozit, potom zlozit, odviest a nemale peniaze platia organizatorovi! (nam iba taxikar hovoril, ze aby mohol robit festivaloveho taxikara, tak si musel zaplatit licenciu +100 eur)... takze nech neodbocim, jedlo na festivaloch je mmch casto lepsie, ako vo fejkovej kolibe kde podavaju polotovarove halusky, pirohy, rezne, placky a sulance - ziadna gastronomia, len hodit polotovar do vriacej vody ci oleja a zaplatis za to, ako za menu a la carte.. na vylety bezne nosime lepenaky, na festival este nikdy
Nemam problem zbalit si jedlo so sebou a dokonca to tak robi strasne vela ludi aj v zahranici, normalne si robia obedove pikniky a podobne. Nie samozrejme ti co sa idu na dovolenku predvadzat, ale cestovatelia. To len u nas je asi nejaky divny zauzivany pocit, ze ked si vezmes vlastne jedlo, si nieco divne.
Na druhej strane aj v restike sa vieme najest za normalnu sumu a nie za vyse 100€ pre 4 osoby, podla mna by stacilo vybrat si trosku iny druh stravovania ak chces jest vonku a nenosit si vlastne.
Nemam problem zbalit si jedlo so sebou a dokonca to tak robi strasne vela ludi aj v zahranici, normalne si robia obedove pikniky a podobne. Nie samozrejme ti co sa idu na dovolenku predvadzat, ale cestovatelia. To len u nas je asi nejaky divny zauzivany pocit, ze ked si vezmes vlastne jedlo, si nieco divne.
Na druhej strane aj v restike sa vieme najest za normalnu sumu a nie za vyse 100€ pre 4 osoby, podla mna by stacilo vybrat si trosku iny druh stravovania ak chces jest vonku a nenosit si vlastne.
@modrahruska My sme boli tento rok vo Francuzku a kazdy vecer si kopec ludi donieslo na plaz jedlo - McD, sendvice, salaty, vino a jedli na dekach..mna to prekvapilo, ale myslim si, ze restauracie zacali byt drahe aj pre Talianov (tych tam bolo najviac) a ine narody..v Carrefoure bolo mnoho potravin na rychle vecere napriklad..
@martinmmartin dlho som takúto sprostu odpoveď nevidela. Ma mať dve roboty alebo vyjednať zvýšenie platu,aby mohla ísť do reštaurácie na obed?
@anonym_autor ja myslím, že to tak začne robiť čoraz viac ľudí. Ceny za všetko sú v pomere k našim platom nehorázne... Aj ja som toho leto začala, otvorene sa priznám🙂
@martinmmartin uffff toto je rada.
v mojom okoli maju ludia aj na BA mnohi nadštandardné príjmy a vies co? na kazdy vylet co ideme každý ma polovicu jedla z domu.... a vies preco? nie preto, ze nemame nato si ho kupit,ale preto, ze nebudeme podporovat ludi, co uz prekročili tu čiaru , do ktorej si ochotný zaplatit za jedlo.
lebo dat za langos 7.5 (8 eur) je cez ciaru. sulance pre dieta 12 eur a plavali vo vode, nie v masle,
nosime vzdy nejaky kolac co upečiem, sendvic oblozeny, deti minule tuniakovy salat zjedli, na slano zavin....
a kludne sa zastavime aj najest, v v bufete, v restauracii....
s detmi uplne normalna vec, ze nosis jedlo so sebou
Ja som zvyknutá odkedy sa mi narodil malý brat mu jedlo, a začala som aj nám. Nebalime si rezne s chlebom, ale robím muffiny vaječné so syrom, k tomu zeleninu, alebo domCu focacciu, vždy máme zo sebou ovocie a zeleninu.. Nie je začo sa hanbiť.
My sa chodíme najesť, jedlo nenosím...sme 2 dospelý a 1 dieťa. Vyberáme si normálne podniky kde majú primerané ceny. Keď ideme na menu zaplatíme okolo 15€, klasický obed/večera nás stojí maximálne 30€.
@modrahruska "u nas je asi nejaky divny zauzivany pocit, ze ked si vezmes vlastne jedlo, si nieco divne."
Inak ja toto v tejto diskusii čítam ako novinku, netušila som doteraz, že sa to takto berie. Vždy mi to prišlo ako normálna vec. Až mi je smiešne z toho, že by toto niekto riešil - že mu príde divné, ak si niekto berie jedlo na výlet, alebo na piknik.
@martinmmartin ako sa dá zvýšiť ten príjem, poraď mi. Ja som matka samoživiteľka, mám relatívne dobre platenú prácu, ale jeden plát ešte samozrejme chýba. Prídem domov čaká ma dom, domácnosť, upratať, navariť... O 20:00 zaspávam od únavy...
@anonym_autor my podľa nálady, záleží kam ideme. Nemám problém zabaliť nejaké chlebíky, keksíky do auta_primersne množstvo, aby sa zjedlo. Ak máme chuť, najeme sa ešte v reštaurácii.
@modrahruska "u nas je asi nejaky divny zauzivany pocit, ze ked si vezmes vlastne jedlo, si nieco divne."
Inak ja toto v tejto diskusii čítam ako novinku, netušila som doteraz, že sa to takto berie. Vždy mi to prišlo ako normálna vec. Až mi je smiešne z toho, že by toto niekto riešil - že mu príde divné, ak si niekto berie jedlo na výlet, alebo na piknik.
@any_soj mna tiez doteraz nenapadlo, ze niekto to vnima ako nieco divne 😅 to mam pochodene napr tatry celkom dost a vzdy tam stretnes kopec ludi obcerstvujucich sa svojim jedlom. Na kupaliskach detto. Odpocivadla to iste. Ja som na vylety vzdy brala z domu nieco na obcerstvenie, ale chodili sme sa aj najest do restik. Obedy z domu som zacala riesit kvoli detom, lebo pre mna “detske menu” nie su hranolky s nugetkami 😹
Samozrejme,odkedy mame deti si nosime so sebou batoh plny jedla. Vsak kto by to vsetko kupoval,ked su kazdu chvilu hladne. Jedine na dovolenke sa chodime na obedy najest,inak na bezny jednodnovy celodenny vylet si jedlo berieme. Nemam problem spravit cestovinovy salat a zjest ho v aute. A nie je to len kvoli financiam,ale aj kvoli vyberu. My odmietame jest vysmazany syr s hranolkami vsade. Pokojne,nech sa niekto na nas pozera,ked ma zaujem😁
My na výletoch aj aj. Nosíme a aj sa stravujeme v reštauráciách. Ale je pravda, že chodíme menej ako sme chodili.
Cez bežný týždeň sme chodili každý piatok podvečer na večeru ako rodina do reštaurácie, v sobotu buď káva, zákusok a pod.
Teraz sme to obmedzili pre financie.
Minulý rok sme sa 6 dní prestravovali na Štrbskom a v tej oblasti výlučne okrem raňajok a desiaty zbalenej na túru v reštauráciách. Cena sa vyšplhala veľmi veľmi vysoko. Ale ponúkané jedlá boli zase veľmi dobre urobené. A ubytovanie sme neplatili. Mamželova rodina má apartmány v takýchto lokalitách.
A príspevok, že si vyjednať plat pre rast cien - verím tomu, že to písal volič tejto jednej všivavej rozkrádačskej bandy. Z osobnej skúsenosti to píšem. Volič tejto bandy nám v našej partii povedal, že tak treba robiť viac ako robíme a smial sa.
My cestujeme veľa po Európe a keď sme doma tak chodíme každý víkend niekam na výlet. Jedlo nosíme v 95% so sebou a je jedno, či sme tu na Slovensku alebo niekde v zahraničí. A nie je to záležitosť príjmu, peniaze na to máme. Je to vec rozhodnutia, kde a ako sme ochotní ich minúť. A reštauračná strava to rozhodne nie je.
Nerieš švagrinú....roky chodíme na výlety štýlom, že niekedy sa najeme v reštike niekedy máme jedlo zo sebou. Zvyčajne závisí o aký druh výletu sa jedná. Síce nerobievam rezne medzi chleba, to radšej raz uhorky rok si dám ten rezeň v reštike, ale chystáme. A nie je to kvôli zdrazovaniu. Ale nie vždy mám chuť ešte aj zháňať restiku kde by sa dalo chutne najesť, alebo si vyberať len z ponuky čo sa dá pripraviť vo friteze.
Nevraviac o Tom že mám pocit že to len na Slovensku sa zabalený lepenak z domu berie ako niečo menejcenné a máš radšej ostať doma
@anonym_autor ako kedy. Niekedy sa to dá vykryť aj nejakým hotdogom a hranolkami, niekedy donesieme vlastné, niekedy ideme na pizzu, tá nie je taká drahá ako klasická reštaurácia, niekedy reštika. Švagrinú by som neriešila, každý nech si rieši podľa vlastnej peňaženky, ja by som teda kvôli tomu doma nesedela, to radšej tie rezne v chlebe.
@anonym_ee0aaa 24za kebap? To kde si prosim ta videla? Tento rok stal 12.. tiez dost, ale treba mysliet na to, ze na ten festival musia vsetko doviezt, rozlozit, potom zlozit, odviest a nemale peniaze platia organizatorovi! (nam iba taxikar hovoril, ze aby mohol robit festivaloveho taxikara, tak si musel zaplatit licenciu +100 eur)... takze nech neodbocim, jedlo na festivaloch je mmch casto lepsie, ako vo fejkovej kolibe kde podavaju polotovarove halusky, pirohy, rezne, placky a sulance - ziadna gastronomia, len hodit polotovar do vriacej vody ci oleja a zaplatis za to, ako za menu a la carte.. na vylety bezne nosime lepenaky, na festival este nikdy
@dadis nikdy som v reštaurácii nejedla jedlá typu halušky, pirohy, placky, šúlance, hranolky, pretože viem, že v 90 prípadoch sú to polotovary. Nejem ani jedlá typu hamburger, smažený syr, pizza a pod. Nie že by som sa išla zblázniť zo zdravej stravy, kľudne si dám opečenú slaninu na grile, ale nechutia mi. Gastronómiu poznám aj z tej opačnej strany, takže mi nemusíš nič vysvetľovať. Mne je jedno, že to na ten festival musí niekto priviezť, platí prenájom miesta na stánok, je to jeho voľba, moja voľba je zase to, že si to nekúpim. Na festivaly jedlo nenosím, ale skočím si do reštaurácie, kde za sumu 24 eur mám kvalitné jedlo. Beriem si maximálne banán, ktorý tam väčšinou nekúpim.
@anonym_autor ano nosime vpohode aj vlastne.ovocie,sladke,ale na dlhsie cesty urcite aj rozky so sunkou a necitim sa divne :D ale ked mame chut ,nemame problem ist do restiky.
@anonym_autor ja som vždy nejaké niečo pdo zub nosila so sebou.. Nejaké rožky, bagetky a sušienky, ovocie, keď bol malý menší tak jedlo jemu.. Ale vždy sme sa pristavili aj na nejaký langoš, zmrzku alebo niečo také 🥰 nikdy som sa nehanbila, ani nebudem..

@anonym_autor Chodime vacsinou do restik, ale niekedy spravim aj lepenase alebo si kupime len nieco z pekarne a je mi uplne jedno, co si o tom myslia nahodni okoloiduci. Lepenas podla mna nie je ziadne podradne jedlo, da sa spravit z dobrych surovin, dobre ochutit, ja si ho viem vychutnat 🙂