Štrbské pleso s deťmi?

iveta143
7. aug 2018

Zdravim, chystame sa na vylet s detmi do Tatier na Strbske pleso,a chcem sa opytat ci su tam aj nejake ihriska pre ne, alebo nejake vyzitie...alebo nejaka ina cast Tatier kde sa da aj s kocikom...aby sa nenudili...

zafir01
7. aug 2018

@iveta143 behame po tratach, a vyletoch clekovo iba s detmi, ked das koliesko okolo strbskeho nejake detske ihrisko tam nie je, ale su tam take workoutove preliezky aj rpe dospelych, nas maly to bral ako prekazkovu drahu pocas celej prechadzky a zdolaval " ulohy " ktore sme mu dali, mal 5 rokov vtedy . lanovka na solisko, aj to je pre deti zazitok, sli sme s rozne velkymi detmi, od 3 mes hore . hrebienok zubacka zo smokovca, tricklandia v smokovci je super pre decka, k popradskemu plesu sa da ist s kocikom taka prechadzka so peknym zakoncenim pri plese , je tam chata., na skalnate pleso sa da ist z lomnice lanovkou, pisem ti trasy, ktore v pohode absolvuju rodicia aj s uplne drobnymi babatkami v kociku ci satke, alebo nosici

iveta143
autor
7. aug 2018

dakujem krasne, lebo mame aj 3 mesacneho drobca az po 9 rocne.

mimaan
7. aug 2018

@iveta143 Ahoj, no prave strbske pleso je velmi slabe, co sa detskych ihrisk tyka. Tatranská Lomnica ich má dosť, dokonca i areal pri jazierku, kde je vsetko mozne i nemozne pre deti. Prislúcha k tomu i restauracia, takze sa da v klude najest aj s detmi. Ak by vam nevadilo prejst sa tam, urcite je to tam stokrat lepsie ako na Strbskom.

eliska13
7. aug 2018

@iveta143 Popradské pleso nevynechajte je to kúsok odtiaľ veľmi je tam pekne
Na Štrbskom, ak pôjdeš hore k lanovkam malo by byť ihrisko a nejaké atrakcie

mimaan
7. aug 2018

@iveta143 Ak by si vedela odniest maleho v nosici, tak krasna tura je aj na Plesnivec. cca 1,5 hodinka, velmi schodné aj pre deti. Naposledy to nasa 2,5 ročna vysla uplne sama. Je to v tieni, takze ani v horucave nie je problem.

darja12
7. aug 2018

na štrbskom bol túto zimu kolotoč, taký čo musí človek otáčať.. napr Oravice sú dobré na kočík. je tam bobrovecká a tichá dolina... salaš, je tam mokrad, kde je náučný chodník nad zemou.. čiže s miminom v nosiči...

jamabe
7. aug 2018

Je tam take male ihrisko, kolotoc, co tocia rodicia, nejake hojdacky a uz neviem. Zaroven tam je blizko restika a bufet s lavickami.. , takze i rodicia si mozu sadnut. Blizko Strbskeho je veverici park, pre male deti je taky mini, ten velky okruh je tusim od 140 c m..

hettinka
7. aug 2018

@iveta143 aj v Štrbskom Plese je čo robiť.
Odporúčam výlet na Popradské pleso - so staršími deťmi by som šla po náučnom chodníku "Chodník lesom medzi Plesom a plesom", dá sa zvládnuť v pohode myslím od takých 3-4 rokov. Pre kočíkované deti sa treba zviezť s TEŽ na zastávku Popradské pleso a odtiaľ hore po asfaltke. Tam sa dá pozrieť okrem plesa aj Symbolický cintorín (odbočka z tej asfaltky, ale bez kočíka jedine)
Priamo zo Štrbského Plesa a dá ísť na lanovku na Solisko, pozor, je to sedačka, dosť vysioko a dlho, takže len pre väčšie deti a ak nemajú paniku z výšok.
Túra na vodopád Skok sa tiež dá, rovnako ako prechádzky okolo plesa, pozrieť ku skokanským mostíkom.
Zážitok môže byť aj zubačka do Štrby a späť.
Pod vlekmi kúsok je taký zábavný park http://www.funpark.sk/
Niekde som tam videla aj opičiu dráhu (v centre smerom k hotelu Kempinski) a aj štvorkolky (po ceste k vlekom).

Kočíkom sa dostaneš na to Popradské pleso, alebo sa treba dostať do Starého Smokovca, odtiaľ sa vyviezť pozemnou lanovkou na Hrebienok a odtiaľ na Reinerovu chatu po takej cestičke, úplná pohodička. Staršie deti by sa mohli prejsť k Studenovodským vodopádom, ale neviem, ako to tam teraz vyzerá po tej povodni.

S deckami odporúčam v Smokovci, ked by ste tam už boli, navštíviť Tricklandiu (treba sa objednať, je to tak na 0,5 - 1 hodinku.

Tatranská Lomnica je tiež fajn - tam je bobová dráha, lanovka na Sklanaté pleso (kludne aj s menšími, je kabínková), hore je celkom pekné ihrisko, také drevené, chata a dá sa prejsť okolo plesa.

Kúpanie - outdoor Aquacity Poprad, indoor - hotely SOREA Trigan, Titris, alebo Urán majú pekné bazény aj pre deti.

erikule
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danina09
8. aug 2018

co sa tyka samotnych ihrisk, tie som si tam nejak nei nevsimla, no je tam dost inych veci, ktore sa daju s detickami absolvovat, cez vlak, zubacky, lanovky, na skalnatom plese medvedie sochy a tam je aj take mensie ihrisko

stanik_67
8. aug 2018

v tatrach je toho velmi vela. vobec sa nemusis bat, ze by sa tam tvoje deticky nevedeli zabavit. tatry su krasna destinacia!

dankolia
13. aug 2018

Baby na Zelene pleso sa dá dostať s kočikom ??