Tip na víkendový výlet SR/PL

122laura122
14. dec 2022

Ahojte, radi by sme s mužom na chvíľku utiekli od zhonu, ruchu a vyhorenia. Zvažovali sme Krakov, ale neviem, či to je program na celý víkend. Napadlo mi, že by bolo fajn spojiť to s pobytom v SR niekde, kde je kopa snehu (dal by sa uplatniť rekreačný poukaz), a Krakov absolvovať ako denný výlet.

Máte nejaký tip, alebo odporúčanie?

Ďakujem vopred ❤

zadda1
14. dec 2022

zakopane

122laura122
autor
14. dec 2022

@zadda1 nie je to tam preľudnené?

sorciera24
14. dec 2022

Krakow mas stale čo robiť.....my tam chodime kazdy rok prave ako vylet na vypnutie, ciže asi 7krats me tam boli a vzdy na 2-3 dni a stale tam mame čo robiť.....je tam solna bana Wieliczka, ZOO, centrum, hrad, Fabryka Oscara Schindlera, židovská stvrt, skevlý aquapark a potom aj vyborne nakupne možnosti....vzdy navstivime Ikeu, Galeriu ci Bonarku....

122laura122
autor
14. dec 2022

@sorciera24 super, ďakujem, ja som tam bola asi pred 10 rokmi neplánovane stopom, a takže len tak v behu som ho pozrela 🙂 o aquaparku som vôbec netušila, alebo vtedy ešte nebol 🙂

vikusjk
11. apr 2023

@sorciera24 ahoj, prosim ta vies poradit nejake ubytovanie s moznostou parkovania? Alebo aspon tipy, ci su nejake stvrte/casti, ktorym sa vyhnut a podobne? Dakujem

sorciera24
11. apr 2023

@122laura122 aquac bol....my tam chodime pravidelne niekedy s muzom na vikend a niekedy aj s detmi....ten aquapark je len vnutorny, ale vzdy, ekd tam dieme po novom roku (oni uz nemaju prazdniny), hned rano, sme tam sami.....uz sme sa tam aj sami s muzom pocas covidu spustali na toboganoch:D

sorciera24
11. apr 2023

@vikusjk tak kedysi sme chodili cez zlavomat Hotel daisy, tam je aj bazen, aj parkovanie, mhd do mesta asi 10min., alebo priamo v starom meste tento: https://artgardenresidence.pl/kontakt
vyhnut sa tam urcite nikde...my este pravidelne, ked tam sme ideme do Ikei:D a nakupne centrum Galeria (lebo super ceny), a aj židovska štvrť je zaujimava, mne sa páčilo aj muzeum: Fabryka Oscara Schindlera

vikusjk
11. apr 2023

@sorciera24 dakujem ti za tip. My ideme zac.maja cez ten predlzeny vikend do Energylandie na dva dni, potom by sme chceli ist pozriet aj tu solnu banu wieliczka a rozmyslam, ci sa este presuvat do Krakova, ked uz tam budeme, alebo sa to uz neoplati. Myslis, ze to ma zmysel, ked by sme tam boli najskor asi okolo 3 poobede (ked ratam v dany den odchod zo Zatoru a este po ceste solnu banu), prespali by sme tam, mozno este nieco dopoludnia pozreli a tak sli domov? Ci to vobec nema zmysel a mam pozerat radsej ubytko v okoli bane a dalsi den rano v klude sa vydat na cestu?

sorciera24
11. apr 2023

@vikusjk fu, neviem, my sme tiez rozmyslali ist 7-8.maj do Energylandie (cakam este ci nebude nejaka zlava na listky), ale ja by som riesila ubytko v Zatore.....Krakow samotny aj s Wieliczkou mas na cely taky vikend.....Wieliczka je blizko Krakowa.....ale dost daleko od Zatoru...ak idete do Energylandie na 2 dni, tak ich aj naplno za tie peniaze vyuzite tam...

vikusjk
11. apr 2023

@sorciera24 to ano, my planujeme uz vo stvrtok ist do Zatoru, ubytovat sa - to uz mam booknuty apartman. Piatok a sobota budeme cely den v energylandii a v nedelu rano by sme sa po check-oute presunuli k bani a po nej som myslela, ze do Krakova, kedze je to pol hodinka, tak ze akurat poobede su uz izby na check-in a prejst sa po starom meste, dat si niekde veceru a tak, pripadne este dalsi den, ak by sme auto mohli nechat na parkovisku (kludne za poplatok) tak nieco zaujimave pozriet. Len to neviem, ci sa teda oplati. Viem, ze nestihneme vsetko, ale taky superkratky vylet, kedze uz budeme "za rohom" sa oplati? co myslis? dakujem 🙂

sorciera24
11. apr 2023

@vikusjk jaj ták, to ano, Wielicka nie je ani polhodka...to je ozaj kusok, to urcite chodte aj do Krakowa, to sa oplati a uvidis ake bude pocko, co stihnete a na co budete mat chuť...
možem sa ja opytat, aky apartman mate rezeve v Zatore?

vikusjk
11. apr 2023

@sorciera24 dakujem, potesila si ma, uz som aj bookla izbu v tom hoteli, co si odporucila 🙂
V Zatore mame Apartmenti Tilia sa to vola. Je to 10 min autom od parku. Mame to ale bez stravy, kedze je tma Biedronka, skocim nakupit a nieco raz dva zbucham pod zub, cez den sa vystravujeme v parku.

sorciera24
11. apr 2023

@vikusjk super, tak nech vam to vyjde.....vivat PL!🙂 dakuujem

vikusjk
11. apr 2023

@sorciera24 dakujem pekne, aj vam, ak sa rozhodnete ist 🙂

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
Zobraz