Výlety a turistika pre deti vo Vysokých Tatrách

nina004
4. máj 2025

Ahojte, nemáte nejaké typy na výlety alebo ľahké turistiky pre 2,5r a 4r.dieťa? Najideálnejšie ak by mi to zvládol aj kočík,ale nemusí. Najlepšie okolie Vysokých Tatier, Slovenského raja atď. Ďakujem.

pribinak
4. máj 2025

Na turistiku by som zvazila skôr nosic ako kočík
Ale kočíkom sa dostanete napr na Popradske pleso.

viestta
4. máj 2025

S kocikom po asfaltke aj na Sliezsky dom

btus
4. máj 2025

Slovenský raj iba ak budete mať dieťa ( to menšie) v nosiči na chrbte, pevne pripevnené a viete ako s ním chodiť. To 4 ročné istiť pri preliezaní rebríkov. Takže ak na toto nie ste zvyknutí, tak Slovenský raj absolútne nevhodný s malými deťmi. Vysoké a Nízke Tatry v pohode. S kočíkom - Sliezsky dom, Popradské pleso,Hrebienok a Reinerova chata, s nosičom: lanovkou na Skalnaté a potom pešo dolu po červenej do Smokovca. 4 ročné by to malo zvládnuť a 2- ročné, ak nebude vládať , vezmete do nosiča. Zubačkou na Hrebienok a pešo dolu popri Studenovodských vodopádoch. Zvládne aj 2 ročné. Toto všetko máme odskúšané na našom dieťati. Ale naše dieťa je naše a vy musíte poznať limity toho vášho. Naše sme vláčili v nosiči ( ten ruksakový na chrbát Deuter Kid) od jeho 7 mesiacov, takže pre nás to bolo úplne v pohode. My lezieme, dieťa sme v Raji istili lanom, malo celotelový sedák, prilbu ( 4 ročné). Ale ako som písala - my sme my a vy ste vy.

pl2y
4. máj 2025

@nina004 skusila by som výlet korunami stromov v bachledovej..zo starého Smokovca sa da ísť na takú kalváriu, kde to konci peknou vyhliadkou, to deti úplne v pohode zvladnu..alebo sa zo Smokovca vyviesť na Hrebienok a tam ísť k studenovodskym vodopádom (to už bez kočíka)..tiež z lomnice sa da vyviesť na skalnaté pleso a tam si dať prechádzku okolo toho plesa..potom klasika strbske pleso..toto sú take veci čo my tiež plánujeme, keď budú deti cca v podobnom veku..na to popradské ide asfaltka, čo je pre kocik fajn, ale je to hodina cesty tam a hodina naspat a to neviem či 4 ročne dieťa ešte da celé, jedine že by sa časť viezlo na nejakom skejtiku alebo nosili

nina004
autor
5. máj 2025

@pribinak Nosič by som nezvládla ja. Mala som pár pokusov a vždy to skončilo bolesťami krku. Preto skôr kočík.

@viestta Ďakujem, vyskúšame.

@btus Ďakujem za postrehy. Na rebríky by som si s dvoma deťmi v tomto veku netrúfla. Tam som skôr myslela nejaké prechádzky. Nosič ja veľmi nezvládam, len kratšie trasy . Takže skúsime tie typy s kočíkom. Ďakujem

@pl2y Ďakujem za typy. Popradské pleso sme boli minulý týždeň tou trasou po asfaltke a 4ročný to už zvládol celé peši. A odvtedy len počúvam kedy ideme zas do Tatier na túru. Po ceste bolo viacero lavičiek, dalo sa oddýchnuť. Len ak by ste šli rátajte to pri tak malých deťoch aspoň na dvojnásobný čas.

btus
5. máj 2025

@nina004 Slovenský raj bez tých roklín je vlastne len prechádzka po lese. Takže radšej tie Tatry. 🙂

janage
5. máj 2025

@nina004 skus pozrieť "Tatry pre vozičkárov"
https://www.lesytanap.sk/sk/tatry-bez-barier/

nina004
autor
7. máj 2025

@janage Ďakujem za tip 🙂