icon

Zámok Bojnice - povery a ich pravdivosť

13. júl 2025

Ahojte 🙂 chceli by sme navštíviť tento zámok keďže som tam bola ešte ako 8 ročná s rodičmi teraz by som chcela navštíviť aj ja s mojími deťmi. No a ako malá si pamätám tie ich povery o zrkadle kde sa sa usmejete budete krásny alebo stolička na ktorú keď si sadneme do raka bude svadba alebo kto túži po dieťati a sadne si na stoličku do roka otehotnie sú vraj dve jedna že bude dievča a druha chlapca alebo o tej studni. Už si moc z toho nepamätám ale chcem vedieť či ste tam boli aj či reálne to funguje to tie ich povery? 😁 Ďakujem za odpoveďe

autor
13. júl 2025

Pardon posledné ten mekčen tam nemal byť to tá automaticka klávesnica 😄

anonym_621f50
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Neverím na povery.Sadla som si na stranu,kde sa malo narodiť dievča a mám chlapca

mikadooo
13. júl 2025

@anonym_autor ako sa na to pozrieš... Krása je subjektívna vec, do svadby vieš človeka sčasti dokopať, otázka je, či to stojí za to. Otehotnieť do roka tiež vieš, aj bez stoličky a že to dievča/chlapec vyjde, no je to 50:50. Čiže verím tomu, že niekomu to "vyšlo" a zrazu sa z toho stala šuškaná "pravda", že veď Mare to vyšlo aj Jule aj Dore... Čo na tom, že Anči, Žofe a Boženie nie, tie zle sadli alebo do zlého zrkadla pozreli, alebo určite niečo spravili nesprávne... 😉.

viestta
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vsak sa to vola POVERA 🙄

doriiis
13. júl 2025

Toto sa vážne pýta jedna dospelá osoba? Rodič?

13uzivatelka11
13. júl 2025

Áno aké jednoduché, všetkym ženám čo majú problém s otehotnením stačilo ísť si sadnúť na stoličku do Bojnic, namiesto toho aby dali stovky eur za liečbu..

autor
13. júl 2025
@13uzivatelka11

Áno aké jednoduché, všetkym ženám čo majú problém s otehotnením stačilo ísť si sadnúť na stoličku do Bojnic, namiesto toho aby dali stovky eur za liečbu..

@13uzivatelka11 ja sa pýtam všeobecne na tie povery lebo mam rada také mistery príbehy. Mňa to len zaujíma neviem čo rak agresívna odpoveď 😆

autor
13. júl 2025
@doriiis

Toto sa vážne pýta jedna dospelá osoba? Rodič?

@doriiis Od malička ma zaujímalo niečo medzi nebou a zemou a rada by som navštívila miesta o ktorých kolujú legendy .No a nakoľko som už zažila veci preto nie som skeptická voči tomu. Takže asi tak 🫡

thereisabear
13. júl 2025

Tak skús porozmýšľať, potom by sme všetci boli krásni a IVF kliniky by sa hromadne zatvárali 😉

unicornlady
13. júl 2025

Ja som bola toľkokrát na Bojnickom zámku. To už by som mala doma futbalovú jedenástku 🙂

13uzivatelka11
13. júl 2025

Je dosť rozdiel medzi "mystery" pribehom, vecami medzi nebom a zemou a nejakými poverami o stoličkach, kde si sadnu stovky ľudí za deň ....

anonym_abdffa
13. júl 2025

Dokážem pochopiť, keď niekto verí na nejaké veci medzi nebom a zemou, aj keď ja som veľký skeptik, ale viem, že niektoré veci sa ťažko vysvetlujú, že nie všetkému rozumieme, energie, posmrtný život atď. Ale zrovna takéto povery sú fakt len na pobavenie návštevníkov, za tým nikto nemôže hľadať viac.

akvi
13. júl 2025

Trochu ťa dám do obrazu - väčšinu tých "povier" spískali sprievodcovia na tom zamku, aby spravili prehliadky zaujímavejšie a ľudia im to samozrejme žerú. Niektoré tie povery už aj trpko oľutovali, obzvlášť tie, ktoré sa týkajú umeleckých diel, v štýle, ak sa dotknes laby psa, tak sa stane xy. Pretože ľudia zbesilo obchytkávaju sochu a ničia ju. A odkiaľ viem, že povery si vymýšľajú sprievodcovia - kamoška mi pracovala na hrade na Orave a každý rok sa dobre bavili na tom, kto vymyslí lepší blud.

doriiis
13. júl 2025

Sklamem ťa autorka.Chodime na bojnický zámok pravidelne.Nie som o nič krajšia,deti mám stále dve a žiadne nepribudne,pretože nechcem a nie som vydatá.

januska12323
13. júl 2025

Povera je len povera, pravdou sa nestane aj keby sa zrovna na teba usmialo šťastie.

mimikarol
13. júl 2025

Prepáč ale ja sa pri takýchto príspevkoch ani nečudujem že MK má povesť takú akú má.
No jasné že to funguje. Krásna som ale lavičku asi mali pokazenú 😏

vroni
13. júl 2025

To zrkadlo funguje. Som sa do neho usmievala a celá som bola krásna a preziarena slnkom. Ale na hoteli som si uvedomila, že bolo asi tým, že som si zabudla okuliare, lebo z toho zrkadla v hoteli na mňa cumela tá istá stará skebla ako ráno.....

3petka
13. júl 2025

@anonym_autor boli sme tam pred tromi rokmi a nič take nám sprievodkyňa nehovorila. A nehnevaj sa veriť na take somariny keď si dospela osoba.????

lilke
13. júl 2025

@anonym_autor všetky takéto "povery" nie sú absolútne pravdivé. V každom zámku a hrade si vymýšľajú niečo, kvôli atraktivite výkladu a pobaveniu, zaujatiu návštevníkov.

viestta
13. júl 2025
@vroni

To zrkadlo funguje. Som sa do neho usmievala a celá som bola krásna a preziarena slnkom. Ale na hoteli som si uvedomila, že bolo asi tým, že som si zabudla okuliare, lebo z toho zrkadla v hoteli na mňa cumela tá istá stará skebla ako ráno.....

@vroni 👍

rozculena
13. júl 2025

@anonym_autor

sticker
marca12
13. júl 2025

Chudery babky,ktore si tam posadali...asi len tolko k tomu viem napisat.

marca12
13. júl 2025
@lilke

@anonym_autor všetky takéto "povery" nie sú absolútne pravdivé. V každom zámku a hrade si vymýšľajú niečo, kvôli atraktivite výkladu a pobaveniu, zaujatiu návštevníkov.

@lilke A vdaka tejto teme bude bojnicky zamok najblizsie dni praskat vo svikoch. Uz startuju vydaja chtive slecny a zeny tuziace otehotniet. Zacinam mat strach o tie stolicky.

romino
15. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis Od malička ma zaujímalo niečo medzi nebou a zemou a rada by som navštívila miesta o ktorých kolujú legendy .No a nakoľko som už zažila veci preto nie som skeptická voči tomu. Takže asi tak 🫡

@anonym_autor to boli naozaj len historky pre popularizovanie zamku.
Vsak tam tych sprievodcov robili kadejaki brigadnici, ani tie vymysly nehovorili jednotne.

Fakt zaujimave, ako po 10rociach niekomu napadne, ci na tom nieco nie je.
Nebola by to tak troska svetova revolucia, cely svet by mal upriamenu pozornost na bojnice, O nicom inom by sa nerozpravalo, miliony ludi kazdy tyzden by sa tam snazili dostat ... keby sa v bojniciach diali taketo zazraky sadnutim na lavicu ?

A nic. Ticho.
Po rokoch to pocujem znova 1. krat cez anonymny prispevok na MK.

heln
15. júl 2025

@anonym_autor ja si len pamatam, ze do jednej miestnosti sa nesmelo vstupit, lebo ze tam miznu ludia, ale neda sa to overit, kedze tam nesmie nikto.vstupit.

unicornlady
15. júl 2025

@heln To som nikdy nepočula. A to som tam bola niekoľkokrát. Asi si si mala kreatívneho sprievodcu.