icon

Kežmarská pôrodnica

1mimka18
14. aug 2022

Tie ktore ste rodili tento rok v kk porodnici ake mate skusenosti? Citam same zle skusenosti.. 😒 je pravda ze nemaju ani anesteziologa na pripadne sekcie a rodicka caka na dr z pp? A co inkubator v pripade potreby?

Strana
z2
tanicka19
14. aug 2022

@1mimka18 nerodila som sice tento rok, ale kezmarsku nikdy viac. Velmi velkym oblukom by som sa jej vyhla.

1mimka18
autor
14. aug 2022

@tanicka19 ja som pocula aj dobre aj zle recenzie... ja stale vaham aj ked mam termin o mesiac , lebo kk porodnicu mam tak 5min autom od domu

akriakova
14. aug 2022

@1mimka18 ahoj, ak sa ti narodí nedonosene dieťa z KK bude prevezené do pp na neonatológiu, to viem,riešila som to 2 roky spätne ale keďže som mala plánovanú sekciu šla som rovno do pp. Ostatné ti neviem poradiť...

mon1806
14. aug 2022

KK a PP nikdy jedine Stará Ľubovňa

1mimka18
autor
14. aug 2022

@akriakova nedonosene myslis pod tou hranicou 2800g kedy ide babo do inkubatora? Ak by sa mi maly narodil skorej ake s peknou vahou tak je to ok?

1mimka18
autor
14. aug 2022

@mon1806 SL je dost od ruky 😔 byvam nedaleko nemocnice v kk a kedze drahy je v praci pravdepodobne ze sa budem aj sama vies do nemocnice

1mimka18
autor
14. aug 2022

@akriakova a pripadna sekcia? Ma ju tam kto robit? Lebo som pocula ze potom caka rodicka na sále kym pride dr z popradu

anavixy
14. aug 2022

@1mimka18 nedonosene znamena narodene v 35.tt a menej. Váhovo pod 2000g musia ist na vyssie pracovisko. Tak to je vsade, kde je len odd fyziologickych novorodencov, co su vacsinou vsetky okresne nemocnice, ale napr. ani vsetky porodnice v BA nemaju novorodenecku jisku (ani slavny Koch). Aj tieto odd vsak maju inkubatory, inkubator je len na zohrievanie dietata.
Aj donosene deti sa niekedy musia prelozit na vyssie pracovisko.
A to so sekciou, tak to je snad zart 🙊 sekciu robia vzdy dvaja lekari, moze byt ze na prisluzbu sa caka, ale pocas pracovnych dni do 15:00 hadam mate v KK dvoch porodnikov 🙄 hoci teda viem ze aj od nas z LV boli gynekologovia “na vypomoc” v KK. A anesteziologa nemocnica musi mat, kedze je tam ARO, v sluzbe je urcite len jeden, no tiez maju prisluzbu, pri akutnej sekcii sa vzdy caka kym sa zozbiera cely tim.

akriakova
15. aug 2022

@1mimka18 to ti povedať už neviem, ja som si sekciu vybavovala rovno v pp, keďže som vedela,že budeme mať dvojičky, viem len to,že narodené dieťa,ktoré potrebuje inkubátor ide rovno do pp.

mon1806
15. aug 2022

@1mimka18 ste prvorodička?

1mimka18
autor
15. aug 2022

@mon1806 ano

mon1806
15. aug 2022

@1mimka18 tak máte 24 hodín na to aby ste porodila skôr určite neporodite a robila by som všetko preto aby sa mi dieťa narodilo zdravé a vôbec živé , v KK nemocnici už zomreli tri deti jednému nemenovanému gynekológovi pod rukami , v Poprade tlačia len na prirodzený pôrod aj keď je dieťa alebo matka v ohrození alebo má veľké dieťa alebo je KP proste seru na to a musíte prirodzene kamarátka rodila teraz musela prirodzene porodiť 4600 gramove dieťa na kolenách ich prosila o sekcii a nič dieťa ťahali vakuom skončilo v Prešove v kyslikovej komore to chcete ? V živote nikdy , ja som rodila prvé prirodzene v Poprade a poviem vám som rada že som neskončila v hrobe ja aj môj syn druhý som mala cisarak neriešila som lebo proste prirodzene som už neriskovala všetko som urobila preto aby boli moje deti zdravé tak si to poriadne rozmyslite pôrod nie je len že vyplujete a je hotovo pri pôrode ste jednou nohou vy aj vaše dieťa v hrobe bohužiaľ je to tak , veľa matiek si myslí že pôrod noc nie je že prídu bolesti a vypluje to a pritom môžu nastať také komplikácie že až zvážte si to naozaj samozrejme nechcem vo vás vzbudiť strách z pôrodu ale nechcem ani aby ste to brala že to je len tak veľa šťastia v rozhodovaní

1mimka18
autor
15. aug 2022

@mon1806 ne kazda to ma tak sesternica prvorodicka prisla do nemocnice o 16:30 a 23:45 uz mala malu na svete rodila v pp prirodzene bez epi rodila v aprili. Myslim ze vas komentar je kus prehnany cez ciaru. Ziadna rodicka takto nerozmysla nerobim si zbytocne stres z porodu aj ked som prvorodicka lebo stres este nepriniesol nikdy nic dobreho nikomu. Mam este 5tyzdnov na rozhodnutie, nakolko ja chodim k mojmu gyn az do porodu nejdem do ziadnej nemocky do poradne Ja z porodu strach nemam, len z vyberu zlej porodnice. Zatial podla toho co citam to vyzera na Lubovniansku porodnicu. No uvidime, mozno budem rada ak dojdem do kk ked sa spusti porod.

1mimka18
autor
15. aug 2022

@mon1806 mam dobreho gynekologa v pp myslim ze najlepsieho zaplateny nadstandard cele tehotenstvo takze preto k nemu az do porodu chodim a v kk aj v sl povedali ze neje potrebne chodit k nim do poradne pred porodom ak nechxem.

mon1806
15. aug 2022

@1mimka18
@1mimka18 do poradne pred pôrodom sa nechodí až po 41 týždni sa chodí tak som to mala aj ja ja som rodila pred 4 mesiacmi tak viem ...veľa šťastia no 🙂 s zdravotník tak som vám len napísala moje skúsenosti a skúsenosti matky s dvoma deťmi čo má za sebou už dva pôrody

anavixy
15. aug 2022

@mon1806 v St. Ľubovni sa dnes narodilo 4900g dieťa vaginálne a matka aj jej sestra (ktorá tam mala VBAC) sú maximálne nadšené, že im to dovolili 🤷🏻‍♀️ Čo sa jednému páči sa druhému nepáči… v dnešnej dobe už je pri pôrode jednou nohou v hrobe málokto, fakt je to v KK a PP až také tragické?

mon1806
15. aug 2022

@anavixy ja len píšem z toho čo som zažila ja , moja sestra rodila v Ľubovni 4 deti a nevieš si vynachváliť dokonca posledné dievčatko málo cez 5 kíl neurobili jej cisársky lebo nechcela ale dali jej vyvolavacku 2 týždne skôr aby nemala veľké dieťa tobôž moja kamoška tu v PP vedeli že bude mať veľké a nechali ju prenášať do 42 týždňa , môj pôrod prvý prirodezny bol v PP asi taký že keby nemám zazmluvnenho doktora tak mi syna rodí neatestovana lekárka a keďže mi zastavili pôrod zasekol by sa v pôrodných cestách a zomrel by .....ale lekár čo som mala zazmluvnenho a mi ho vytláčal z brucha nasilu nič moc ale aspoň mi ho zachránili aj keď sme ležali 2 týždne v nemocnici lebo chytil baktériu do ucha , druhé som už nechcela aby s toto zažívala a aby moje dieťa bolo ohrozené zvolila som si cisársky rez keďže mi aj pri prvom urobili hematom v chrbtici našťastie druhé cisársky bolo ok bez strachu o dieťa o bolesti mojej nehovorím to je o inom...a je bežna prax že tu rodia deti neatestovany lekári a atestovany pri nich vôbec nie je čiže nie ďakujem neprosím niečo také im to je u prdele oni s postihnutým dieťaťom žiť nebudú

michalka4193
15. aug 2022

@mon1806 Ej ej ale trepeteva zastrasujete rodila som 2krat v PP aj ked som kezmarcanka tuto gynekologiu obchádzam no k podstate mala som 2 sekcie v PP nieje to pravda ze tlačia na prirodzený pôrod holy prd Kežmarok tlačí ba prirodzený pôrod a tak niektore deti aj zke dopadli. Prvý cisársky som mala vyvolavany pôrod a kedze to neslo tak ako malo a mala mala hlavičku stále mimo tak sam gynekológ povedľa ze nebude ohrozovať nase zdravie a robili mi cisársky a druhy som mala plánovaný ale poslali ma na pozorovanie a hned po priati mi povedali ze robia hned koli konolikacian s babom a poctivo pekne som bola napojená a sladovali vsetko lebo som jedla a museli počkať a mala son druhy cisársky....čiže nieje pravda ze tlačia na normálny

michalka4193
15. aug 2022

@1mimka18 odporúčam stale Poprad lebo ak dojde ku komplikáciám ze babo potrebuje ist na nedonosenecke tak pokial viem ani Ľubovňa aspon predtym nemala taketo oddelenie čiže ide o cas kym pride sanitka z PP vybavená po dieta...ja som druheho mala 38+3tt co sa berie ako donosene s hmotnosťou 2300g na akútny cisárak a dali ho na oddelenie a zacal nat problem s dýchaním tak musel ist do inkubatora atd a neviem si predstaviť zebynbol.v kk tam islo o cas a nepredpokladala som samozrejme ze sa take nieco moze stat a stalo sa a dakujem bohu ze som si vybrala aj ruhy krat PP.....ale je to na vas ale ha by som nešla do kk urcite za mna

anavixy
15. aug 2022

@michalka4193 veru a teda u nas trva aj tri hodiny kym pride zachranka z mesta kde autobus ide hodinu 🥲 ale teda o dieťa sa kratkodobo vieme intenzivisticky postarat aj na fyziologickych novorodencoch..

@mon1806 No, neviem ako si to predstavujete, ale neatestovany gynekologovia pracuju a “rodia” deti vsade a nikde im za zadkom nesedi atestovany lekar (bud je niekde na odd alebo ma len prisluzbu a prichadza v pripade potreby z domu). K atestacii treba predsa prax, ako ju maju nadobudnut? Samotna atestacia z lekara dobreho lekara nespravi, tam sa ho nikto nepyta aky je v praxi sikovny…

mon1806
15. aug 2022

@anavixy neviem koleno vám tiež neodoperuje bez atestovaneho lekára to je môj názor

anavixy
15. aug 2022

@mon1806 fyziologické pôrody bežne vedú iba pôrodné asistentky všade na svete hádam okrem SK, tie atestované nikdy nebudú… lekara volaju len ked nastane nieco patologicke, tak ako aj neatestovany gynekolog. Chápem váš názor, no realita je taka, ze vsade je to tak. Ked chcete mat istotu, najlepsie je si niekoho zazmluvnit, ako ste aj vy urobili, no aj tam sa vie clovek pekne seknut…

marisoul17
15. aug 2022

@mon1806 mám dve deti, obe som porodila do 2 hodín od prvej kontrakcie, takže nie, nemusí to trvať 24 hodín. A strasit prvorodičky, ktorej sa blíži termín mŕtvym deťmi... To ako vážne?

@1mimka18 napíš mi ip, poviem ti pre aj proti aj na po, aj na kk

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
mon1806
15. aug 2022

Ja som si len vyjadrila svoj názor asi každá žena vie čo sa môže pri pôrode stat ja som sa vždy bála pôrodu a nebolo to nikdy pre mňa nič krásne ale ustráchane bohužiaľ 😀 chcela vedieť názor tak ho vie to je jednoducho realita nežijeme medzi jednorožcami a krásnej duhe aj toto je život ....preto som sa bála vždy a len som napísala aby si to rozmyslela poriadne lebo za dieťa by som dala všetko aj život 💕

gionella
15. aug 2022

@mon1806 ja som tiež opačný príklad. Prvorodička 3.30mi odtiekla voda bez akýchkoľvek bolesti som odišla do nemocnice, zhruba po hodine nabehli kontrakcie a o 6.01 uz som bola mamka.

1mimka18
autor
16. aug 2022

@mon1806 ako kde poznam vela zien co.od 36tt chodilo.do nemocnice kde mali rodit.

1mimka18
autor
16. aug 2022

@mon1806 no hej chcela som.vediet nazor ale vidim ze ty mas vseobecne nejaku traumu z porodi alebo čo. Lebo to.co pises ty je daleko.cez ciaru od reality

mon1806
16. aug 2022

@1mimka18 len som napísala 🙂 vidím to každodenné v nemocnici keď tam pracujem tak asi viem porovnať

mon1806
16. aug 2022

@1mimka18 a inak nemyslela som to zle ale robte tak ako uznáte za vhodné no len som chcela.poradit

Strana
z2