Skúsenosti s pôrodnicou Kežmarok
Prosím Vás reálne teraz čerstvé skúsenosti s poridim v Kk?
Neviem sa rozhodnúť,či Kk alebo Sl. Ďakujem
@ludkai15 ja som rodila 3krát v KK. Prvýkrát v roku 2019 a poslednýkrát tento rok v januári. Musím povedať, že sa to tam výrazne posunulo k lepšiemu a ja som bola maximálne spokojná.
No čítala som,že posledné obdobie sa zlepšili..ale teda stale aom na obavách. Kludne sa mi môžte rozpísať do ss ak chcete, možno mi to uľahčí rozhodovanie. Mne sa v Sl veľmi nepáči detské, nestretla som sa tam s ochotou a pomocou..consa tyka porodu zase nemám čo vytknut..ale bola som tam pred 7rokmi
ja by som tiež radšej odporúčala PP 🙂
@ludkai15 ja som rodila v roku 2023 v Starej Ľubovni a v máji 2025 v Kežmarku. Za mňa jednoznačne Kežmarok. Stará Ľubovňa je stále veľmi vyťažená, takže personál sa nevie tak venovať pacientke. Pri pôrode som bola celý čas sama, nikto ma nekontroloval a ak by manžel nespal na parkovisku, neprišiel by k pôrodu. Pustili nás s bábätkom domov aj s vysokým bilirubínom, lebo potrebovali uvoľniť izbu. Už ho ani nekontrolovali či nestúpa. Ale personál bol veľmi milý, naozaj sa veľmi snažili, aby sme sa tam dobre cítili.
V Kežmarku naopak celý čas pri pôrode bola so mnou pôrodná asistentka a ešte jedna sestra, ktoré mi presne vraveli, kedy sa uvoľniť a ako. Porodila som extrémne rýchlo, bez nástrihu a iba s malým poranením, aj keď bola pôrodná váha syna oveľa väčšia. Na šestonedelí je výhoda, že nie sú spoločné sprchy a wcka na chodbe, ale 2 izby majú spoločné. S malým sme boli aj dlhšie v nemocnici, dali si pozor, aby bilirubín bol ok, pretože sme mali aj rozdielne krvné skupiny. Spravili všetky testy, takže sme už nikde nemuseli dodatočne chodiť. Personál taktiež milý, ale majú niektoré zastaralé názory najmä ohľadom dojčenia a stravy, takže to som dala jedným uchom dnu a druhým von. Rozpísala som sa, lebo tiež som sa bála ísť rodiť do Kežmarku, nakoniec by som inde ani nestihla. A som rada. Možno som mala šťastie aj na personál - pôrodnú asistentku meno nepamätám, ale vraj sú všetky fajn a doktora som mala Kŕča (tam je toto asi podstatné, že kto slúži). Držím palce 🙂

@ludkai15 to je ako porovnať BMW so Škodou Felícia