Odporučte knihy s temnými ilustráciami rozprávok
Viete mi odporučiť knihu, ktorá obsahuje klasické rozprávky (Grimm alebo Anderson) s ilustráciami, ktoré sú temnejšie?
Tak klasika naša veľká Pavol Dobšinský....stači príbeh a nemusíš tam mať ani ilustrácie. Všetko je o podaní tých rozprávok. Niekedy tie moderné rozprávky sú ešte horšie ako tieto staré klasiky..tie moderne japonske by som povedala viac maju sexuality v sebe..a potom, zase nebudeme im čítať úplne prvé varianty grimmovcov, Dobsinskeho alebo Andresena...to by sme zistili, že snehulienka mala len 11 rokov a teda princ nieco cez 30 rokov...klasicka pedofilia....a taka šipova ruženka porodila dieťa počas toho ako "spala"..takže neviem...neviem....rozpravky su fajn, všetko je na rodičoch ako ku tomu pristupuje a ako to poda deťom :D :D
@lubkavargova1 alebo moja osobná depresia - dievčatko so zapalkami... nechápem, v akom vesmíre sa toto začalo radiť medzi rozprávky 😫
Mamičky, oslovila som vás, lebo očakávam, že Vám bežne prebehnú rozprávkové knihy v rukách, tak očakávam, že máte dobrý prehľad. Chcem vás ubezpečiť, že nemám v pláne deťom čítať horory ani im robiť traumy 🙂 Ďakujem
Na to, že sa pýtaš na temné ilustrácie, všetci riešia len temný obsah. Ja čítam so synom množstvo detských knižiek a zatiaľ za mi z tých "moderných", teda vydaných v posledných rokoch nedostalo do rúk nič so znepokojivými ilustráciami, ale môj čitateľ má ešte len tri roky 🙂 ale pamätám si takú knihu z môjho detstva, práve od Andersena, knihu Snežienka, tú nám rodičia čítali ako deťom a my sme sa jej vyslovene báli kvôli obrázkom v nej - ilustrátor kreslil všetky postavy v meravých pózach, s prázdnymi pohľadom, apatickým výrazom a modrou pleťou... Bolo to ako prehliadka mŕtvol.
@michaela789 Aspon nas nekrmili sladkym zivotom. Ja som odchovana na takychto rozpravkach a nemam ziadne depresie ani traumy. Praveze ma nic nezlomi.
@jesenzima
ja sama neznášam horory a temné rozprávky 🙂 Viem staršiemu kludne pivedat, ze existujú aj ľudia, co robia hnusne zle veci a su nebezpeční. Ake citat im vv5 rokoch Janka a marienku, ci tie klasické od grimovcov, no nie.
Moj problem je super predstavivosť. Mne stačí precitat/počuť niečo zke škaredé, negativne a tých obrazov v hlave sa roky nezbavim. Tak aspom zatiaľ sa od toho snažím drzat aj deti 🙂 Nam nasi čítali aj rozprávali vynyskene rozprávky, pekne 🙂.
@marca12 aj moj názor, dnešné deti su rozmaznané a ofukované ,len aby nič zlé okolo nich nebolo , potom v neskoršom živote nevedia nič komplikovanejšie samé zvládať ani vydržať
Ahoj napr.tato,je to nová kniha
https://www.martinus.sk/2942165-zabudnute-rozpr..., Amalia Sirotkova vraj zbierala rozprávky ešte pred Dobšinským. Existuje aj limitovaná edícia s vyrezom a množstvom ilustrácii. Ale je aj pekne dráha,ťa limitka. Ja som túto bežnú kúpila otcovi na narodeniny,on miluje staré rozprávky a zbiera knihy o nich.
@tarrra presne túto som išla odporučiť. 😉 Mala som možnosť si v nej zalistovať a veru sú tie ilustrácie temnejšie, ale zato nádherné. ☺️

@weronyqa
ty nemáš rada svoje deti ?