Inšpiratívna kniha pre veriaceho muža
Ahojte, chcem kúpiť knihu ockovi k narodeninám, má ťažšie obdobie (69 r). Je silno veriaci. Chcem mu kúpiť knižku, kde budú krátke povzbudivé citáty / odkazy od Boha. Našla som pekné knižky v tomto duchu, ale všetko je to ladené pre ženy (napr. Milovanej princeznej, alebo Čo potrebuje tvoje srdce v ťažkých dňoch - 52 povzbudení pre život z Knihy žalmov), ale nenašla som nič, kde by sa v čitateľovi neprihovárali výlučne v ženskom rode. Majú to byť krátke a povzbudivé odkazy, citáty, pohladenie pre dušu, podpora v ťažkých dňoch, pekné pripomenutia čo podopria a pohladia dušu. Tým, že je silno v veriaci, malo by to byť ladené v tomto duchu - založené na viere v Boha atď. Máte prosím pre mňa nejaký tip na takúto knižku? Vopred ďakujem.
@frida1990 citáty si žiadal on? Podľa mňa to je velmi nezaujímavý formát pre mužov. Pozri či by ťa nezaujali knižky od Rastislava Puchalu - On postaví dom tebe, Nedeľa radosti, Priestupný rok…. Alebo Richard Rohr - Padanie do výšky, alebo Scott Hahn ….
@frida1990 alebo ešte môj otec (v podobnom veku) má rád Životy víťazov - krátke životopisy svätých, 4 knihy.
@popocathepetl on má veľmi rád krátke citáty a odkazy, lebo akonáhle je knižka písaná príbehom, on sa do toho nezačíta, preto má rád také rýchle krátke pripomenutia, ktoré si nevyžadujú nejaké dlhšie sústredenie na súvislé čítanie

@frida1990 Divoký v srdci John Eldredge by mohlo byť