icon

Ako vybaviť pas a občiansky pre dieťa v Košiciach?

luckabambulka
1. apr 2025

Ahojte
Chceli by sme vybavit 16m synovi pas. Ked tam uz budeme zvazujeme, ci je na nieco uzitocne mat aj obciansky. Vyuzili by sme ho vobec na nieco? Mame pravo s tak velkym dietatom aby nas vzali prednostne? A posledna otazka, mate nedavnu skusenost z Komenskeho alebo Hroncovej (tusim sa pasy a OP daju vybavit aj tam) s cakackami?
Dakujem.

patka06
1. apr 2025

Deti do 3 rokov idú prednostne
Kam chcete cestovať v priebehu 2 rokov, možno by stačilo vybaviť len OP - stačí na cestovanie vrámci EU

lydka84
1. apr 2025

Prednostne je do 3 rokov

simkids
1. apr 2025

obciansky pre deti mame stale u seba, takze ked sa rozhodneme ist za hranice, tak neuvazujeme ci mame so sebou pas pre deti. Pokial nemame v plane ist mimo EU, tak pas neriesim.

matkahelka
1. apr 2025

@luckabambulka mame vcerajsiu skusenost s hronvovou, uplna katastrofa. maju dlhodoby podstav zamestnancov, dlhodobo stranky vybavuje iba jedna pracovnicka, takze je to sialenstvo. nam znamy vzal rano o 8.00 poradove cislo a na rad sme sa dostali o 11.25. ty mas dieta do 3 rokov, vybavia vas prednostne. z automatu si vytlac listok "dieta do 3 rokov". ak sa nechystate mimo EU, pas by som dietatu nerobila, iba OP, je omnoho praktickejsi a skladnejsi.

luckabambulka
autor
1. apr 2025

Mimo EU sa praveze nechystame, no na viacerych weboch som citala, ze viacere aerolinky vramci EU OP pre tak male deti neakceptuju aj keby teda mali. Preto sme primarne mali v plane len ten pas.

matkahelka
1. apr 2025

@luckabambulka je to hlupost. HLUPOST. na ziadnom fundovanom webe si to citat nemohla, pisali to v diskusiach taki, co v zivote neleteli. na cestovanie vramci EU staci OP pre KAZDEHO -na pozemnu, ci letecku dopravu. letecka spolocnost sa VZDY riadi podmienkami krajiny, letecka spolocnost si neurcuje ZIADNE pravidla. som dost prekvapena, ze takymto hlupostiam este niekto uveri. a ano, aj moje deti toho maju nalietane pozehnane s OP.

matkahelka
1. apr 2025

A oznacim ti este @kacusik69 pracuje na letisku.

luckabambulka
autor
1. apr 2025

@matkahelka Viem ake su pravne pravidla, no chcela som pocut realne skusenosti scestovanych rodicov nakolko ano - tie weby su ake su, a preto nie, neuverila som im. Dakujem za zdielanie tvojich skusenosti. Presne na to som sa pytala.

matkahelka
1. apr 2025

@luckabambulka odporucam stranku MZ SR, mas tam relevantne info k vstupu do akejkolvek krajiny, naozaj je fuk, co Jozko Mrkvicka napisal na fb. ani ryanair/austrian/smartwings/atd. si nic neurcuju. a vymyka sa akejkolvek elementarnej logike, aby dospelakovi ne let stacil OP a dietatu nie. my lietame len s OP, clovek to da do penazenky, vrecka, kdekolvek. pasy su neprakticke.

zuzinka888
1. apr 2025

Neakceptuju obcianske bez fotky -to tie mamicky v diskusiach zabudli napisat- lebo to nie je cestovny foklad ani doklad totoznosti ale buduca karticka poistencov- dufam ze im to spustit bude trvat kratsie ako dialnica do Kosic.🤣🤣. A v celej EU su 2 moznosti ako cestovat a to na cestovny doklad PAS alebo doklad totoznosti obciansky s fotkou. Interne pravidla leteckej spolicnosti nemozu byt nad zakon EU.

janadj
2. apr 2025

@luckabambulka minulý týždeň som bola na Komenského s dieťaťom do 3rokov a vybavená za 10min, ja dávam radšej pas ma širšie využitie (napr populárne Turecko a tam potrebujes pas )…len by som to neodkladala dlho - pocet lístkov na prednostne je obmedzený v daný deň a dlho sa čaká na vybavenie (do 30 dni platí keď stíhajú,keď je nával tak je to mam pocit do 60 dni -minulý rok som cakala na pasy 55dni )

hana474
2. apr 2025

@luckabambulka ahoj, vytlacis listok dieta do 3 r, a dalsie cislo co pipne na tabuli, bude tvoje 🙂)
Urcite OP ak nie mimo eur.. lacne prakticke zalozis do penazenky a vybavene. Ani pas takemu dietatu neplati dlhsie… Takze urcite takto. Akceptuju to vsade, cestujeme vela aj moji znami, vsetci s detmi na op a este som nepocula / ani z dialky, ani necitala ze by s tym bol problem, jasne ze to akceptuju ako tvoj op