icon

Cisársky rez na požiadanie v Košiciach - Šaci

22. jan 2026

Ahojte, chcela by som sa spýtať tých, ktoré máte skúsenosť so Šacou🙏
Ak si tam zazmluvním lekára, je možné spraviť cisársky rez na požiadqanie, aj keď nemám indikáciu? Prípadne koho konkrétne si treba zazmluvniť, ak by som touto cestou chcela ísť?

Môj predchádzajúci pôrod bol veľmi traumatický a úprimne si momentálne neviem predstaviť, že by som išla znova rodiť prirodzene. Nejde o pohodlie, ale o psychickú pohodu a pocit bezpečia.
Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť alebo odporúčanie. Ďakujem 🤍

krasneleto
22. jan 2026

@anonym_autor nie. oficialne na slovensku status CS na poziadanie neexistuje... zaplatenie a vyber porodnika ta nepredurcuje vybrat si sekciu bez indikacie... indikaciou moze byt prave aj trauma potvrdena psychiatrom...

macka1996
22. jan 2026

@anonym_autor tak tu potom treba papier od psychiatra že vám indikuje pôrod cisárskym rezom ..ja som to mala tak isto ..bola som na tom zle počas tehotenstva veľa problémov či životných alebo zdravotných v tom čase počas trhu som chodila psychiatricke a dala mi papier a to v nemocnici dom dala dr na poslednej kontrole a má automaticky objednala na termin

anonym_ddfee3
22. jan 2026

@anonym_autor strach má veľké oči. Rodiť prirodzene je lepšie pre teba aj dieťa. A na cisársky sa nebojíš? Je to veľká brušná operácia. Rozrezať 7 vrstiev v bruchu, vybrať dieťa, zošit. Prirodzené riadiace už v deň pôrodu môžu chodiť, druhý ani nevravím. A po cisárskom si v bolestiach ešte z rozrezaneho brucha. A anestézia je tiež zásah do tela, môžeš zvracať, bolesti hlavy, môžu zle pichnúť. Ak máš strach, tak sa skús pozrieť na výhody prirodzeného pôrodu, sú omnoho väčšie ako cisársky. 😉

matkahelka
22. jan 2026

@anonym_autor ano v Saci uplne v pohode. vlastna skusenost. odporucam Dosedlu.

anonym_748ab5
23. jan 2026

@anonym_autor tak si vybav papier od psychiatra a uz indikaciu mas

sunny15
24. jan 2026

Ak máš traumu,treba mať papier od psychiatra kde napíše že odporúča viesť pôrod sekciou,potom nie je problém ....

anonym_fae65a
27. jan 2026
@anonym_ddfee3

@anonym_autor strach má veľké oči. Rodiť prirodzene je lepšie pre teba aj dieťa. A na cisársky sa nebojíš? Je to veľká brušná operácia. Rozrezať 7 vrstiev v bruchu, vybrať dieťa, zošit. Prirodzené riadiace už v deň pôrodu môžu chodiť, druhý ani nevravím. A po cisárskom si v bolestiach ešte z rozrezaneho brucha. A anestézia je tiež zásah do tela, môžeš zvracať, bolesti hlavy, môžu zle pichnúť. Ak máš strach, tak sa skús pozrieť na výhody prirodzeného pôrodu, sú omnoho väčšie ako cisársky. 😉

@anonym_ddfee3 autorka už za sebou jeden pôrod má a myslím si, že sama najlepšie vie zhodnotiť, ako si predstavuje ten ďalší. Áno, cisársky nie je ideál, ale tvrdenie, že prirodzený je najlepší pre ženu aj pre dieťa, platí, len ak prebehne bez komplikácií. Sama mám za sebou pôrod vexom, takže viem, o čom hovorím. Tehotenstvo priam ideálne, žiadne nevoľnosti, žiadne komplikácie a nakoniec pôrod dopadol tak, ako dopadol. Malého museli oživovať, my sme s ním potom rok museli chodiť na neurológiu, aby sledovali, či to na ňom nezanechalo trvalé následky. O tom, že som cele šestonedelie nemohla ani sedieť, ani poriadne chodiť a že asi rok trvalo, kým som sa ako-tak dala po gynekologickej stránke dokopy ani nehovorím. Teraz čakám druhé dieťa a hlavne v jeho záujme zvažujem sekciu, lebo nikomu neprajem ten pocit, keď pôrod nepostupuje, dieťa sa dusí a akútna sekcia už nie je možná.

lapersefona
27. jan 2026

V zahraničí poznám propad jednej ženy ktora mala tiež traumu z prvého pôrodu tak šla k psychiatrovi a on jej napísal,ze nemôže z psychických dôvodov rodit klasicky