Diagnostika autizmu v Košiciach
Ahojte, chcem sa opýtať či mi neviete poradiť kde v KE diagnostikujú autizmu, kde mám začať? Psychológ, špeciálny pedagóg? Dcéra ma 5 rokov, vždy bola zíva, tepmeramentna, posledný mesiac sa jej zhoršilo správanie a dnes pani ucitelka v tábore naznačila či nemá nejaké prvky autizmu. Normálne ma zarazila, tak by som chcela nejaké vyšetrenie s ňou podstúpiť. Minulý oktober sme boli u psychológa skrz logopedickeho vyšetrenia a tam nepadlo žiadne podozrenie na nic, len že ma dominantne črty osobnosti. Tak nechápem. Vraj sa to môže prejaviť práve v tomto obdobi🙈
urcite treba v prvom rade klinickeho psychológa ktory sa špecializuje na pas. v ziline je adept. v ke nepoznam. nasledne treba pedopsychiater kvoli potvrdeniu dg. a nasledne s tymito správami do cpp/scpp kde vam pripravia plan a podporu vzdelavania v skole. cele to moze trvat cca rok, kym to obehate. takze cim skor tym lepsie, pretoze pri zapise do skoly mozete ziadat so spravami z cpp o pridelenie asistenta do triedy kde bude dieta. (skola moze v predstihu ziadat stat o asistenta) moze vam to velmi pomoct s adaptáciou na skolu. drzim palceky
@epoka vôbec nad pani nepremýšľajte len má obdobie,krby to boli známky autizmu určite si to všimnete a na 100% aj v škôlke.
urcite treba v prvom rade klinickeho psychológa ktory sa špecializuje na pas. v ziline je adept. v ke nepoznam. nasledne treba pedopsychiater kvoli potvrdeniu dg. a nasledne s tymito správami do cpp/scpp kde vam pripravia plan a podporu vzdelavania v skole. cele to moze trvat cca rok, kym to obehate. takze cim skor tym lepsie, pretoze pri zapise do skoly mozete ziadat so spravami z cpp o pridelenie asistenta do triedy kde bude dieta. (skola moze v predstihu ziadat stat o asistenta) moze vam to velmi pomoct s adaptáciou na skolu. drzim palceky
@andulka1988
@srdiecko4u
@kacena4
Dakujem baby. Objednali ma dnes ku súkromnému klinickému psychologovi, psychologička mi podľa opisu situácií a osobnosti dcéry vravela, že vôbec by nešla do dg autizmu ale skôr komplexne posúdenie emociánej a sociálnej zrelosti, teda či vie zvládať tieto situácie, že podľa opisu to na dg nevyzerá, skôr na nespracovanie príchodu sestry a putania pozornosti a celkovo možno nejakým obdobím. Tak uvidíme, Dakujem vam
@andulka1988
@srdiecko4u
@kacena4
Dakujem baby. Objednali ma dnes ku súkromnému klinickému psychologovi, psychologička mi podľa opisu situácií a osobnosti dcéry vravela, že vôbec by nešla do dg autizmu ale skôr komplexne posúdenie emociánej a sociálnej zrelosti, teda či vie zvládať tieto situácie, že podľa opisu to na dg nevyzerá, skôr na nespracovanie príchodu sestry a putania pozornosti a celkovo možno nejakým obdobím. Tak uvidíme, Dakujem vam
@epoka dobrý deň, môžem sa opýtať ku ktorému psychológovi ste sa objednali?

Skús začať v Centre včasnej intervencie - oni ťa nasmerujú. Ideálne je nájsť psychológa - centrum, ktoré sa venuje autistom. Diagnózu potvrdí pedopsychiater. V Košiciach je to MUDr. Terézia Rosenbergerová myslím.
Tu je taká mapka rôznych zariadení, vieš si vyklikať v Košiciach, podľa toho, čo potrebuješ. https://www.spoznajnassvet.sk/mapa/
A na koníku je aktívna skupina, ktorá sa volá Autizmus, sú tam maminky autistov, teda môžeš sa aj poradiť.