Domček v okolí Košíc
Milé mamičky, vždy ste mi perfektne poradili. ♥️🍀 Prosím vás , chceli by sme si kúpiť domček v okolí Košíc. Max.niejde kde sa dostanem sadkou nakoľko ja nemám vodičák a nemienim si ho dať robiť :D Poraďte mi .. pozerali sme aj Herľany.. bývate niekto priamo v Herľanoch?
@mia247 Akú chcete občiansku vybavenosť? Cenu nehnuteľnosti? Chcete dom už postavený alebo len pozemok? V Belži nemáte ani malé potraviny napríklad. Veľmi to závisí. Vybavenosťou je perfektná Čaňa ale zase tam sú nehnuteľnosti a pozemky drahšie. Preto sa pýtam.
Herľany su ťažko od ruky. Skús smer Milhosť alebo Čečejovce (dediny tým smerom) v meste si za chvíľu, bez zápch. Je rozdiel 20km rovno po ceste, a 20km niekde do prdele u chlumce.
Ďakujem vám všetkým za tipy ;) samozrejme, hľadáme obec kde bude základná občianska vybavenosť nakoľko ja vodičák nemám 🤭 preto potrebujem aby tam chodila sadka pravidelne a to aj skoro ráno nakoľko pracujeme obaja v Košiciach a začíname dosť skoro .
@mia247 no napríklad v tej Čani, tam máte všetko, obchod, lekáreň, fitko, pizzeriu, máte sa ísť kde prejsť, je tam pomerne pokojne, a napríklad 4 izbový bungalov viete mať za celkom prijateľnu sumu, sadla tam chodí pravidelne ak chcete napíšte mi ss
@mia247 my sme kúpili pred 4mi rokmi pozemok so starym domcekom v Cesticiach...zatial sa tam sice nestahujeme,ale casom,ked si dorobime,planujeme...ja sice vodicak mam,ale nesoferujem, takze som zmyslala podobne. Autom je to 17min od oc Galeria, majú priame vlakove spojenie s KE (10 min)a autobusom prestupom (ide priamo k us steel autobus a odtial elektricka do mesta) je tam skolka, zakladna skola,tusim 1.stupen. 2x mensie potraviny,no autom 5min je Saca,kde je aj Lidl a Fresh.
@mia247 Malá Ida 🙂 Mikl Agro, menšie potraviny s vlastnou pekárňou, materská a základná škola, pizzeria, Slamený dom (bowling wellness, reštaurácia, hotel) Fun (tiež wellness atď.) Do Šace to sú 4km, na Bukovec 3km. Do KE 10km (k Optime). SAD-ka tiež chodí pomerne často
@patriciaem no neviem dcéra chodila v lete do Fun v Malej Ide na kurz plávania a spojenie busom tak otrasné, že bez auta by vôbec sa nedalo.
Ďakujem vám za názory. Máme 8 ročnú dcérku , k tomu 2-3 x týždenne tréningy v Košiciach. Obaja v Košiciach pracujeme a ja tu aj študujem. Preto hľadám niečo kde chodia často spoje nakoľko ja musím byť v praci pred siedmou ráno.. neviem či to je vôbec reálne. A určite potrebujem aby v obci boli potraviny, lekáreň a pošta..
@mia247 to všetko máte v Čani, aj v Ždani, autobus chodí od pol piatej ráno každú pol hodinu 🙂
@janage no ja som tam zila 13 rokov a nebol problem 🙂 a to som dochadzala kazdy den. Aj ked to nie vzdy bolo 100% idealne. Ale nepoznam dedinu pri KE kde by tie busy chodili tak aby to stale vyhovovalo. Ale ak taku najdete dajte mi prosim vediet 🙏🏻 Tiez by som casom nieco take potrebovala :D Drzim prsty nech najdete obec co vam bude vyhovovat.
@patriciaem ja si presne pre toto pochvaľujem život v Meste. Spoje, dostupnosť škôl, mimoškolských aktivít, zdravotná starostlivosť.
@patriciaem Bidovce😉diaľnica z dediny až do KE
Všetkým vám veľmi pekne ďakujeme 🍀❤️ budeme hľadať podľa vašich názorov , ďakujem za všetky ❤️!

@mia247 skúste obec Belža