icon

Domček v okolí Košíc

mia247
12. nov 2021

Milé mamičky, vždy ste mi perfektne poradili. ♥️🍀 Prosím vás , chceli by sme si kúpiť domček v okolí Košíc. Max.niejde kde sa dostanem sadkou nakoľko ja nemám vodičák a nemienim si ho dať robiť :D Poraďte mi .. pozerali sme aj Herľany.. bývate niekto priamo v Herľanoch?

nana123
12. nov 2021

@mia247 skúste obec Belža

mia247
autor
12. nov 2021

@nana123 ďakujem . Vy ste odtiaľ?

prvosienka88
12. nov 2021

@mia247 Akú chcete občiansku vybavenosť? Cenu nehnuteľnosti? Chcete dom už postavený alebo len pozemok? V Belži nemáte ani malé potraviny napríklad. Veľmi to závisí. Vybavenosťou je perfektná Čaňa ale zase tam sú nehnuteľnosti a pozemky drahšie. Preto sa pýtam.

januska20
12. nov 2021

@mia247 ja zase poviem Geča. Stavajú sa tu nové domy na kľúč.

nana123
12. nov 2021

@mia247 z Belze 😁. Fakt si treba zvážiť co chcete, či kľud alebo vybavenosť... Každý chce mať svoje...

zuvelyn
12. nov 2021

Herľany su ťažko od ruky. Skús smer Milhosť alebo Čečejovce (dediny tým smerom) v meste si za chvíľu, bez zápch. Je rozdiel 20km rovno po ceste, a 20km niekde do prdele u chlumce.

lylyjana
12. nov 2021

@mia247 Kosice-Krasna, je to este sucast Kosic

uzlanka
13. nov 2021

@mia247 skúste Haniska Sokoľany Bočiar 😉

mia247
autor
13. nov 2021

Ďakujem vám všetkým za tipy ;) samozrejme, hľadáme obec kde bude základná občianska vybavenosť nakoľko ja vodičák nemám 🤭 preto potrebujem aby tam chodila sadka pravidelne a to aj skoro ráno nakoľko pracujeme obaja v Košiciach a začíname dosť skoro .

prvosienka88
13. nov 2021

@mia247 no napríklad v tej Čani, tam máte všetko, obchod, lekáreň, fitko, pizzeriu, máte sa ísť kde prejsť, je tam pomerne pokojne, a napríklad 4 izbový bungalov viete mať za celkom prijateľnu sumu, sadla tam chodí pravidelne ak chcete napíšte mi ss

uzlanka
13. nov 2021

@mia247 Haniska má veľmi dobrú občiansku vybavenosť

anitka44
13. nov 2021

@mia247 my sme kúpili pred 4mi rokmi pozemok so starym domcekom v Cesticiach...zatial sa tam sice nestahujeme,ale casom,ked si dorobime,planujeme...ja sice vodicak mam,ale nesoferujem, takze som zmyslala podobne. Autom je to 17min od oc Galeria, majú priame vlakove spojenie s KE (10 min)a autobusom prestupom (ide priamo k us steel autobus a odtial elektricka do mesta) je tam skolka, zakladna skola,tusim 1.stupen. 2x mensie potraviny,no autom 5min je Saca,kde je aj Lidl a Fresh.

patriciaem
14. nov 2021

@mia247 Malá Ida 🙂 Mikl Agro, menšie potraviny s vlastnou pekárňou, materská a základná škola, pizzeria, Slamený dom (bowling wellness, reštaurácia, hotel) Fun (tiež wellness atď.) Do Šace to sú 4km, na Bukovec 3km. Do KE 10km (k Optime). SAD-ka tiež chodí pomerne často

janage
15. nov 2021

@patriciaem no neviem dcéra chodila v lete do Fun v Malej Ide na kurz plávania a spojenie busom tak otrasné, že bez auta by vôbec sa nedalo.

janage
15. nov 2021

@mia247 ak plánujete rodinu, tak si zisti kvalitu školy, škôlky, obvodného lekára, pediatra. Hlavne ak nešoféruješ

mia247
autor
15. nov 2021

Ďakujem vám za názory. Máme 8 ročnú dcérku , k tomu 2-3 x týždenne tréningy v Košiciach. Obaja v Košiciach pracujeme a ja tu aj študujem. Preto hľadám niečo kde chodia často spoje nakoľko ja musím byť v praci pred siedmou ráno.. neviem či to je vôbec reálne. A určite potrebujem aby v obci boli potraviny, lekáreň a pošta..

prvosienka88
15. nov 2021

@mia247 to všetko máte v Čani, aj v Ždani, autobus chodí od pol piatej ráno každú pol hodinu 🙂

silviaeli
15. nov 2021

@mia247 Herlany sú kúsok od nás..a dost daleko od KE, spoje chodia malo..😉

patriciaem
16. nov 2021

@janage no ja som tam zila 13 rokov a nebol problem 🙂 a to som dochadzala kazdy den. Aj ked to nie vzdy bolo 100% idealne. Ale nepoznam dedinu pri KE kde by tie busy chodili tak aby to stale vyhovovalo. Ale ak taku najdete dajte mi prosim vediet 🙏🏻 Tiez by som casom nieco take potrebovala :D Drzim prsty nech najdete obec co vam bude vyhovovat.

janage
16. nov 2021

@patriciaem ja si presne pre toto pochvaľujem život v Meste. Spoje, dostupnosť škôl, mimoškolských aktivít, zdravotná starostlivosť.

silviaeli
16. nov 2021

@patriciaem Bidovce😉diaľnica z dediny až do KE

slavusaa
18. nov 2021

@mia247 Lemešany ? Je tam 2x obchod, lekáreň , lekár, pošta, ms, zs autobus chodí aj 2x za hodinu smer Po,smer KE cesta cca 15minut 🤗

mia247
autor
18. nov 2021

Všetkým vám veľmi pekne ďakujeme 🍀❤️ budeme hľadať podľa vašich názorov , ďakujem za všetky ❤️!

lydus2015
18. nov 2021

@mia247 Košické Oľšany, v pohode sa tu dá fungovať aj bez vodičského 😉

brigita24
19. nov 2021

@anitka44 len ak nemá vodicak občas to môže byť tahsie keďže niektoré busy stoja len na Dubkoch

brigita24
19. nov 2021

@mia247 my sme si teraz kúpili v Slanci. 15-20min do KE, krásna príroda, 2x obchod, stavebniny, príroda, škola škôlka, lekári, 2x lekáreň, ihrisko, jazero Izra