icon

DPMK 365-dňový lístok -pozastavenie na 30 dní

lydka84
12. nov 2022

Chcem sa opyat, mate niekto skusenost s pozastavenim platnosti 365 dnoveho listka na MHD na 30 dni?
Da sa to urobit cez internet alebo len osobne ?? Ake su podmienky pozastavenia ? Mate s tym niekto skusenost ?? Googlim od rana ale ziadne konkretne info som nenasla. Ďakujem

akinomel
12. nov 2022

@lydka84 17. Našla som tieto podmienky : Cestujúci, ktorý má platný ročný predplatený cestovný lístok na BČK alebo ročný virtuálny cestovný lístok - predplatený cestovný lístok, si môže pozastaviť jeho platnosť na maximálne 30 kalendárnych dní. Môže tak spraviť iba raz počas jeho platnosti a pôvodná platnosť ročného predplateného cestovného lístka sa tak posunie o zvolený počet kalendárnych dní. Ročný predplatený cestovný lístok nesmie byť prenesený z BČK iného cestujúceho.
Skúsenosť nemám, ale ročný lístok áno. Podľa mňa osobne na Bardejovskej sa to dá vybaviť, určite k tomu majú žiadosť... aj mňa to zaujíma...

lydka84
autor
12. nov 2022

@akinomel presne to som nasla aj ja, ked som sa na to pytala v aprili pri kupe, netusili nevedeli, rozpravali mi ze asi to bude treba mesiac do predu ziadat (co je z mojho pohladu nezmysel, ked to chce clovek pozastavit kvoli PN tak snad neviem ze o mesiac sa polame napriklad ...) a ze nevedia ci sa to bude vobec dat.
Pojdem sa v pondelok opytat na Rosveltovu a dam vediet co som zistila respektive vybavila

akinomel
12. nov 2022

@lydka84 no to si veru viem predstaviť - ich odpoveď. Budem vďačná, keď napíšeš, čo si zistila. Držím palce😉

lydka84
autor
14. nov 2022

@akinomel zistila som nasledovne. Vybavuje sa to na Bardejovskej do 14:00. Dostanes tlacivo (dali mi ho aj na Rozweltke ) vypises udaje o sebe cislo karty a text v zmysle : ziadam o pozastavenie rocneho listka v obdobi od do ... a bolo mi povedane, ze aj napr. pojdem v utorok, tak ho viem pozastavit hned od nasledujuceho dna t.j . od stredy
Tetuska sa ma este pytala ci mam doklad o uhrade, takze vasi bude mat dobre u seba fakturu respektive PPD co mi poslali na mail po uhrade , tym si asi overuju to, ze nie je prenos z inej karty

akinomel
14. nov 2022

@lydka84 veľmi pekne ďakujem za informáciu a ochotu, pekný večer prajem!

1987majka
7. júl 2024

@lydka84 ahoj, viem, že už neskoro, ale možno sa niekomu zíde info - ja som si pred rokom bola takto prerušiť na mesiac - takže postup je - musíš ísť na ich "centrálu" na Bardejovskú, kde majú predajňu - tam vypíšeš žiadosť o prerušenie na mesiac - oni Ti hneď zablokujú kartu, takže je najlepšie ísť v deň, kedy ju už nebudeš potrebovať ....no a potom prídeš o mesiac (zasa osobne s kartou), dáš im kartu aj tú žiadosť a oni Ti predlžia platnosť - žiaľ, dá sa to iba takto osobne....
ale lepšie ako nič...tento rok to využijem zasa....asi to často nerobia, lebo dve pani tam boli a zavolali tretiu, aby mi to prišla spraviť :D potom Ti dajú nový doklad, že dokedy Ti platí ročná električenka - už s novým dátumom - robia to manuálne ....
šikovný informatik by im to podľa mňa vedel spraviť a my by sme si vedeli jedným klikom bloknúť na mesiac a jedným odblokovať :D no ale to je asi otázka ďalekej budúcnosti...