IT Košice
zdravim, chcela by som sa dostať do it. Viem viem, nie je to pre každého, ale učím sa. Kde v košiciach začať?
@babovka2321 zatiaľ java
Ak mas nulovu prax a len zacinas (realne nemas co ukazat, ponuknut), mozno by som skusila skor nejaky korporat, aj akademiu napriklad v NESSe. Tam sa ale zavazujes asi na 2 roky prace u nich po zauceni. Pripadne vela ludi zacina na testerskych poziciach aj bez poriadnych znalosti, naucia.
@babovka2321 dikes, a korporát aký napríklad (v KE)?
V KE je korporatov celkom dosť, treba hľadať kde sú voľné pozície.
Tak okrem Nessu tu je Deustche Telekom, GlobalLogic, IBM z tych vacsich, uplneho zaciatocnika by ale asi skor zobrali do prveho z tychto troch. Nemam uplne prehlad, ja robim uz pre mensiu firmu remote.
Neviem ci si si vybrala najstastnejsiu volbu na zaciatok. Na javu sice je vela pozicii, ale pre skusenych...zaciatocnici si tazko nieco najdu a aj ked najdu, tak to vzdavaju. Skor sa oplati Python ucit, ked uz chces ist cestou programovania resp. nieco jednoduchsie. S tym, ze sa este len ucis javu podla mna pracu nenajdes, skor nejaky bootcamp, akademiu a take a z toho potom, ked sa osvedcis mozes ziskat kontrakt. Kazdopadne sa pri programovani musis niecim preukazat..nejakymi projektmi atd. Pozicii je vela, ale aj konkurencia je velka.
@surama začínam javu, ale to nie je všetko… 🤷🏽♀️ Tým nekončím 🙈😂
Vies co je OOP? Poznas nejake design patterny? Mas zaklady v logickom zmyslani, rieseni algoritmov? Ak ano, pokojne si najdes junior pracu programátora.
Som v IT cely zivot, zacinala som ako programatorka, vsetko som sa naučila sama. Od webových technologii po Javu.
Ak aj nie, viem ti poradit rozne trainee programy, napriklad aj u nas vo firme 🙂
Ak chces viac info, pokojne mi napis spravu

A ucis sa co presne?