Koho navštíviť v Košiciach kvôli obezite 1.-2. stupňa?
ženy poraďte za kým ísť a objednať sa v rámci Košíc kvôli obezite 1.-2.stupňa. Volala som do diabetologickej ambulancie kam ma poslala moja obvodná - problémy s cukrom ale nemám, volala som im a pokiaľ nemám cukrovku tak ma nevezmú a odporučili ma k dr Majerčakovi, na ktorého ale nečítam dobre recenzie a k inému lekárovi som sa nedopátrala. Viete ma nasmerovať? Injekcie na chudnutie sú dostupné aj na internete ale sama neviem aké kúpiť a hlavne, chcem to riešiť pod dohľadom odborníka. Ďakujem za tip.
Neviem o aké injekcie ide, ale tie obezitu nevyliečia. Cesta je ťažšia. Treba začať pohybom, pomaly, podľa toho ako Ti telo dovolí a postupne zmena stravy. Je to náročné, ale nie nemožné. Ja chodím do fitka, mám trénera. A chodia tam všelijaký, aj tuční aj obézni.
Moja známa lepí náplaste na brucho z reklamy a bola som svedkom, koľko veľa poje. Takže ešte kým nájdeš lekára, obmedz jedlo.
nejem vela, urcite nie extremne vela
Košice Západ
akú máš váhu? Skúšala si pohyb? prechádzky a zdravšie sa stravovať? pokiaľ nemáš diabetes, problemy so štítnou žľazou tak ti nepomôžu ani injekcie, lebo máš jednoducho nezdravý životný štýl. Konzultuj to so svojím obvodným lekárom čo môžeš robiť inak a injekcie by som brala až ako poslednú možnosť.. Poznám ženu, čo chodí na injekcie na schudnutie a má extrémne hnačky, ale že naozaj extremne.. Lieky nie sú jednoduchá cesta von.
@anonym_336f91 160 cm a 90 kg
@anonym_336f91 160 cm a 90 kg
@anonym_autor prechádzky, to je najrýchlejšia cesta k schudnutiu. Začni s 15-20min prechádzkou a pridavaj .. keď si z KE z terasy, prejdi sa peso do mesta a naspäť. Je ideálne počasie kedy neni ešte tak teplo a nespotis sa moc. Mne trvá od luniku 2 do centra prechádzka cca 20min. Vyjdi tam a naspäť raz za čas, chod peso všade kde sa dá a uvidíš že ta váha pôjde dole. Daj si sluchatka, pusti si hudbu a rob niečo pre svoje zdravie
nejem vela, urcite nie extremne vela
Košice Západ
@anonym_autor toto tvrdia vsetci obezni Mala som moznost vidiet kolko to "nie vela" v realite je. Ak nezjes vela, znamena, ze jes velmi kaloricke a k tomu ziadny pohyb.
@anonym_autor toto tvrdia vsetci obezni Mala som moznost vidiet kolko to "nie vela" v realite je. Ak nezjes vela, znamena, ze jes velmi kaloricke a k tomu ziadny pohyb.
@anonym_28378d hlavne prestaň klamať samu seba. To, čo zje bežný človek s váhou 55-60kg je len polovica z toho čo zje 90kg osoba. Ak nechudnes a máš 90kg, znamená že ješ veľa.
Ak si nejak pohybovo obmedzená kvôli váhe, takto začiatku stačia aj kratšie prechádzky, alebo si na YouTube pozri videá pre obéznych ako začať aj s obmedzeným pohybom, lebo sa ro dá.
No a ak si príliš lenivá si to naštudovať, tak budeš lenivá aj chodiť na injekcie na schudnutie lebo tie tiež nie sú komfortne.
Držím palce. Keď tak skús do chatGPT napísať pestrý jedalnicek na schudnutie a tvoj vek, pohlavie, výšku váhu a prácu a koľko si denne ochotná investovať do pohybu a ono ti to vypľuje nejaký plan. Nie je to 100% ale na začiatok ti to môže pomôcť keď nemáš prehľad o tom čo jest.
Keď Ti dala obvodná výmenný lístok na diabetológiu, tak sa objednaj na diabetologickej ambulancii. Napríklad tu je zoznam diabetológov v Košiciach:
https://www.navstevalekara.sk/lekari/diabetolog...
Diabetologická ambulancia nerieši iba cukrovku, ale aj iné metabolické poruchy. Aj keď nemáš potvrdenú cukrovku, tak potrebuješ vyšetrenie pre vylúčenie / potvrdenie diagnóz.
A pri jedení nie je najdôležitejšie množstvo, ale zloženie a kvalita. Niekedy aj malé zmeny môžu mať veľký efekt. Dokonca aj úprava pitného režimu pomáha lepšie tráviť a žiť. 😉
Na konci tejto stránky je okrem spomínaného Majerčáka uvedená aj Figurová a Kozelková (nutričný terapeut). Hodnotenie lekára je vždy subjektívne - možno by práve Tebe ten Majerčák vyhovoval. Veď sa s ním môžeš porozprávať a vypočuť si jeho názor a rady a môžeš ich nechať za dverami jeho ambulancie.
https://obesitas.sk/pre-pacientov/obezitologick...
Keď Ti dala obvodná výmenný lístok na diabetológiu, tak sa objednaj na diabetologickej ambulancii. Napríklad tu je zoznam diabetológov v Košiciach:
https://www.navstevalekara.sk/lekari/diabetolog...
Diabetologická ambulancia nerieši iba cukrovku, ale aj iné metabolické poruchy. Aj keď nemáš potvrdenú cukrovku, tak potrebuješ vyšetrenie pre vylúčenie / potvrdenie diagnóz.
A pri jedení nie je najdôležitejšie množstvo, ale zloženie a kvalita. Niekedy aj malé zmeny môžu mať veľký efekt. Dokonca aj úprava pitného režimu pomáha lepšie tráviť a žiť. 😉
Na konci tejto stránky je okrem spomínaného Majerčáka uvedená aj Figurová a Kozelková (nutričný terapeut). Hodnotenie lekára je vždy subjektívne - možno by práve Tebe ten Majerčák vyhovoval. Veď sa s ním môžeš porozprávať a vypočuť si jeho názor a rady a môžeš ich nechať za dverami jeho ambulancie.
https://obesitas.sk/pre-pacientov/obezitologick...
@tanyan za to vyšetrenie u neho sa platí 200€

akú máš váhu? Skúšala si pohyb? prechádzky a zdravšie sa stravovať? pokiaľ nemáš diabetes, problemy so štítnou žľazou tak ti nepomôžu ani injekcie, lebo máš jednoducho nezdravý životný štýl. Konzultuj to so svojím obvodným lekárom čo môžeš robiť inak a injekcie by som brala až ako poslednú možnosť.. Poznám ženu, čo chodí na injekcie na schudnutie a má extrémne hnačky, ale že naozaj extremne.. Lieky nie sú jednoduchá cesta von.