icon

Koľko ľudí v Košiciach rozpráva po maďarsky?

13. apr 2025

Žije v Košiciach veľa ľudí, ktorí vedia po maďarsky?

stellarstar
13. apr 2025

Na toto info máš G asi 2 sec

https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Košice

biba_18
13. apr 2025

veľa. ale nie vačšina…

autor
13. apr 2025

Dakujem

viestta
13. apr 2025

Ovela menej ako si poniektori myslia

katica06
13. apr 2025

@biba_18 2,8% je veľa?

biba_18
13. apr 2025

@katica06 otázka je koľko ľudí vie po maďarsky - nie koľko sa hlási k maďarskej národnosti…

katica06
13. apr 2025

@biba_18 otázka zostáva koľko je u teba veľa?

biba_18
13. apr 2025

@katica06 určite ich je viac ako 2,8% 😉 koľko ale znamená veľa je otázka na autora témy, nie na mňa…
ja maďarsky neviem, ale moja mama vie. aj kamošky, aj kolegyne a kolegovia v práci, aj tréner vo fitku, aj spolužiaci, dokonca aj môj brat rozumie trochu… ale keďže ja neviem, nijak zvlášť nezisťujem, kto vie… ale všetci čo ich spomínam, nie sú maďari. iba vedia maďarsky…

viestta
13. apr 2025

@katica06 iste je, ze v KE bezne na ulici, v obchode, v praci nepocujes ludi, ktori komunikuju v madarcine. Iste je, ze ziju tu aj taki, ale primarne v madarcine komunikuju len ti, ktori sa poznaju a vedia, ze ten druhy po madarsky vie. Na rozdiel od takeho Komarna alebo Kralovskeho Chlmca.

katica06
13. apr 2025

@viestta boli sme s rodinou z HU v Košiciach koncom augusta, za tri dni okrem pár turistov som počula jednu jedinú staršiu pani, čo sa mi vôbec nezdá byť veľa

viestta
13. apr 2025

@katica06 ja tu zijem cele roky, takze viem ako to chodi. Niektori s myslia, ze je to tu ako v Komarne ale nie

rozculena
13. apr 2025

@viestta bola som v Košiciach na výlete zo strednej,keď sme vošli do obchodu,automaticky na nás predavačky začali po maďarsky

viestta
13. apr 2025

@rozculena kedy to bolo? Ja tu zijem cely zivot, nikdy ma predavacka po madarsky neoslovila

rozculena
13. apr 2025

@viestta dávno pradávno,keď som mala 18.........neviem,z čoho vydedukovala,že by som mala vedieť po maďarsky

biba_18
13. apr 2025

@rozculena mne sa to nestalo celý život 😂

rozculena
13. apr 2025

@biba_18 mne sa to stalo 1x v živote,inak sa nevyskytujem v takých oblastiach

viestta
13. apr 2025

@rozculena lebo si vyzerala ako madarsky turista 😅

lululucy
13. apr 2025

Ja byvam cely zivot v Kosiciach a teda osobne som v mojom okolí poznala len jednu pani ktora vedela po madarsky,ale na ulici rozpravala po slovensky. Sem tam sa stalo ze nejake babky rozpravali v autobuse po madarsky,ale to zeby sa predavacka prihovorila zakaznikovy po madarsky,tak to neverim. To sa mi stalo ked som raz bola v Roznave 😄

negymama
13. apr 2025

madarov v kosiciach, a celkove na sk, ubuda, starsi co vedeli po madarsky vymieraju, mladi sa casto asimiluju.
Moje deti chodili do jedinej madarskej ZS /s gymnazium/ v Košiciach, a bezne sa do prveho rocnika hlasilo 20-30 deti, ked otvorili 2 triedy po 15-20 deti , to bol sviatok. Na take velke mesto je to malicko. Mnohi rodicia ak aj vedia po madarsky, casto len jeden, ich deti chodia do slov. skol, a maximalne vedia tak jednoduchu kuchynsku madarcinu, aj to komunikuju len doma.

autor
13. apr 2025

Dakujem za odpovede

rozculena
14. apr 2025

@viestta vyzerala som ako 18ročná študentka