Koľko stoja súkromné gymnáziá v Košiciach?
Kolko sa tak platí cca mesačne a kde su?
@anonym_autor pokial viem, je len jedine Futurum. kolko sa plati neviem, uroven nema bohvieaku
@matkahelka odkiaľ vieš ze.nema.dobru úroveň?
@matkahelka odkiaľ vieš ze.nema.dobru úroveň?
@anonym_autor ineco
@anonym_autor este Katkin park a KEIS, ale info o skolnom nemam
katkin park je najhorsie gymnazium, ktore je v kosiciach... mozno aj na sk. falsuju testy aby boli medzi najlepsimi a deti nic neucia, sikana a falos
@anonym_autor ineco
@matkahelka kamoska uci na vysokej skole a hovorila, ze mala studenta, ktory vsetko pisal na 100% na jej predmetoch. Aj brutal tazke testy. Pri jednej skuske jej to nedalo a spytala sa ho, aku ma strednu skolu. Mal Futurum. Takze tak. Je to len mala vzorka, 1 student, ale az tak zle asi nebude. Ja viem, ze ma celkom fajn povest ale su aj lepsie gymnazia v KE. Napr Srobarka. Moje deti su este male, tak zas az tak sa este nezaujimam. Ale napr najlepsie bolo gymnazium Postova a ja teda nepoznam nikoho, kto tam chodi ci chodil. Neriadila by som sa len Inekom ale skor aj nasla rodicov deti, co navstevovali alebo navstevuju tie skoly a spytala sa na ich poznatky a skusenosti.
@matkahelka kamoska uci na vysokej skole a hovorila, ze mala studenta, ktory vsetko pisal na 100% na jej predmetoch. Aj brutal tazke testy. Pri jednej skuske jej to nedalo a spytala sa ho, aku ma strednu skolu. Mal Futurum. Takze tak. Je to len mala vzorka, 1 student, ale az tak zle asi nebude. Ja viem, ze ma celkom fajn povest ale su aj lepsie gymnazia v KE. Napr Srobarka. Moje deti su este male, tak zas az tak sa este nezaujimam. Ale napr najlepsie bolo gymnazium Postova a ja teda nepoznam nikoho, kto tam chodi ci chodil. Neriadila by som sa len Inekom ale skor aj nasla rodicov deti, co navstevovali alebo navstevuju tie skoly a spytala sa na ich poznatky a skusenosti.
@daja07 na Poštovú som chodila ja,tam určite nedám je dosť tazke
@daja07 na VSETKYCH jej predmetoch mal z testov 100%? to je kolko VSETKYCH? 2? kedze na VS ani asistent, ani docent, ani profesor neuci viac ako 2 predmety v rocniku, tak slovo VSETKYCH je - prepac - smiesne a ma vypovednu hodnotu 0. mam dceru cerstvu stredoskolacku, dovolim si tvrdit, ze sa vcelku orientujem v kvalite sucasnych SS (a gymnaziach zvlast, kedze keby dceru nevzali na bilingval, tak by sla na obycajne gymnazium) a futurum je v KE spodina. na ZS to vychovna poradkyna neodporucala nikomu, i ked tym, ze sa plati, dostanu sa tam aj trojkari a potom je uroven samozrejme nizka. v dcerinom rocniku koncili 3 triedy a nikto nesiel na futurum. poznam chlapca, ktory tam chodil asi pred 3 rokmi rok a po roku prestupoval na opatske. aktualne su naj gymnazia Postova, park mladeze, GTA.
@anonym_autor predpokladam ze xhces sukromne aby si mala istotu ze vychodi. Moja otazka je a co potom? Gymnazium samotne je nepouzitelna skola, je to priprava na VS.
@eeffka hlavne aby sa dostala, keď vidím ake je to ťažké na prijmackach a monitoringu
@eeffka hlavne aby sa dostala, keď vidím ake je to ťažké na prijmackach a monitoringu
@anonym_autor preco dieta tlacis na gymnazium, ak na to nema? aj prijimacky aj T9 su zvladnutelne a ziaci ich robia aj na 90-100%. gymnazium predsa nie je pre priemerne deti, ale pre nadpriemerne. ked dieta nie je schopne urobit ani prijimacky, tak na gymnaziu nema co robit. zo slabeho gymnazia sa nedostane ani na kvalitnu VS a na socialnu pracu a bezpecnostne manazerstvo sa dostane z akejkolvek strednej skoly, kedze tam beru vsetkych.
@anonym_autor nemusi to byt v KE sukromne gymnazium, aby sa tam dieta dostalo. Su aj menej ziadane gymnazia, kde su aj na studentov mensie naroky pocas studia. Preco vlastne gymnazium? Vyberala by som mozno aj podla toho, co by chcelo dieta studovat dalej(ak uz vie). Alebo zainvestovat do doucovania.
Futurum, katkin park a Keis. O poslednom neviem nic, futurum je dlhodobo na ineco portali ani nehodnotene, pretoze ma hodnotenie tak nizke, ze sa uz ani nehodnoti, je to ak ma pamat neklame najslabsie gymnazium nielen v Kosiciach, ale v celom Kosickom kraji. Katkin park je vcelku schopne co sa tyka jazykov a informatiky, zvysok predmetov velmi slaby, prijimacky na medicinu, prirodne vedy, pravo nemozne urobit. Na nazor si sa sice nepytala a snad sa neurazis, ale ak sa bojis, ze sa dieta nedostane cez prijimacky, na gymnazium rozhodne nepatri. Gymnazium je priprava na vysoku skolu, cim lepsie gymnazium, tym kvalitnejsia je ta priprava a vyssia sanca prijatia na vysoku skolu. Z takychto pofidernych gymnazii nie je sanca, aby sa student dostal na kvalitnu vysoku skolu a bez vysokej skoly gymnazium rozhodne nema zmysel, absolvent je nepouzitelny pre prax.
A preco preboha tlacis dieta na gympel, ked na to nema?
Ja som bola takmer cista jednotkarka celu zakladnu skolu. Dodnes sa milujem ucit, spoznavat nove veci. Syn bol prve 4 roky jednotkar. Bohuzial, v 5.rocniku sa to zlomilo a je taky dvojkar-trojkar… nie je hlupy, je lajdak a je mu vsetko jedno (teraz je siestak)… aj ked nie je blby, viem ze na gymnazium by sa zblaznil. Bavia ho auta a miluje lietadla… budeme sa uberat tymto smerom…
Nerozumiem co to je za blbost tlacit dieta niekam na co nema, kde sa bude len trapit.. nerob to
@anonym_autor preco dieta tlacis na gymnazium, ak na to nema? aj prijimacky aj T9 su zvladnutelne a ziaci ich robia aj na 90-100%. gymnazium predsa nie je pre priemerne deti, ale pre nadpriemerne. ked dieta nie je schopne urobit ani prijimacky, tak na gymnaziu nema co robit. zo slabeho gymnazia sa nedostane ani na kvalitnu VS a na socialnu pracu a bezpecnostne manazerstvo sa dostane z akejkolvek strednej skoly, kedze tam beru vsetkych.
@matkahelka kedysi ano na nadpriemerne,všetci dobre vieme ze nie v dnešnej skorumpovanej dobe a sk je to nadpriemerné tak preco su tam žiaci aj s asistentkami
@matkahelka kedysi ano na nadpriemerne,všetci dobre vieme ze nie v dnešnej skorumpovanej dobe a sk je to nadpriemerné tak preco su tam žiaci aj s asistentkami
@anonym_autor pozri, moja dcera chodi na bilingval, vsetci v jej triede do nohy boli na ZS cisti jednotkari a aj napriek tomu v 1.roc. prvy polrok to bol masaker. aj u mojej dcery- aj slzy, aj buchanie dverami, aj sebalutost, aj zmes vsetkeho- lebo toho ucenia bolo (a vzdy je) brutalne vela a jednoducho ten system je diametralne odlisny od ZS a kym sa na neho nastavili, tretina triedy mali trojky na vysvedceni. opakujem, cisti jednotkari na ZS, sikovne decka, co na ZS chodili na olympiady. ma spoluziakov zo ZS na alejovej, na parku mladeze, na GTA - je to rovnake. toho ucenia je na gymnaziu NEPOROVNATELNE ako na ZS. 3 dvojvahove pisomky denne, alebo 2 trojvahove. nikto sa ta nepyta, ci sa stihas ucit, ci to na teba nie je vela. to su HODINY ucenia denne, HODINY. decko, ktore nema kapacitu na to, aby vobec urobilo prijimacky, na tom gymnaziu -sorry za vyraz - zdochne! to nie je len o tom, aby sa tam decko dostalo. a dalej co? tie 4 roky sa za nu kto bude ucit, ked je jednoducho slaba a nema kapacitu na zvladnutie takeho mnozstva uciva. bude sa sebaposkodzovat, trhat si vlasy, brat antidepresiva, lebo bude ako jedina z triedy prepadat? to chces? vies, ze z matiky uz bude povinna maturita? co si zaspala v minulom storoci, ze ak decko nechodi na gymnazium, je to hanba rodiny? vsak je kopa dobrych strednych skol, kde decko moze byt spokojne. si zvlastna matka, pretoze milujuca matka chce pre decko len to najlepsie, aby bolo decko spokojne a stastne a nie nestastne, aby trpelo, aby bolo outsiderom v triede, lebo bude najslabsie. a mimochodom, ja neviem o ziadnom gymnaziu, kde ma decko asistenta - pedagogickeho. ze ma decko specialneho asistenta ano, ale to su fyzicke postihnutia, kde decko potrebuje pomahat vyberat veci z ruksaku, pomahat pri chodzi, atd. ale rada sa necham poucit, na ktorom gymnaziu su deti s pedagogickymi asistentmi, pokojne to napis.
@matkahelka co si taka utocna a pises velkymi pismenami. Na vsetkych predmetoch za 5 rokov je min 10x stale super hodnotenie. Pisem ze je to len jeden pripad, ale aj ona bola zarazena, ze chalan je taky dobry.
Futurum je platena, pozerala som na nu kedysi, ze co to je za skola a ako hovorim, par ludi mi hovorilo, ze je celkom fajn. Funguju tusim sko bilingualne anglicke gymnazium. Nie som si ista. Ak autorka mysli ze bude problem sa dostat na lepsie gymnazium v KE, tak ani peniaze a zpalateny gympel jej dietatu nepomozu.
@anonym_autor skuste popozerat dobru odbornu skolu podla toho, co tvoje dieta bavi. Priemyslovky su za mna tiez super. A je mozne z nich pokracovat v tomto smere aj na vyske - strojnicka, elektrotechnicka, stavebna. Ci farmacia na strednej zdravotnej a potom vyska. Moznpsti je viac ako len gympel. Hlavne ak uz teraz mas pochybnosti
Ak tvoje dieťa napr. baví prirodovedny odbor (ako vyššie niekto píše lietadla, auta a pod.), zamerajte sa na priemyslovky, lebo dobrá priemyslovka dieťa pripraví na VŠ technického zamerania oveľa lepšie, ako slabé gymnázium. A ak by nešlo na VŠ, tak stále má v ruke remeslo.
V čom je dobra? Čo by ju bavilo? Nemusí mať každý vysokú školu. Hlavne sa zamerajte na jej silné stránky a podporte ju v tom.
@matkahelka co si taka utocna a pises velkymi pismenami. Na vsetkych predmetoch za 5 rokov je min 10x stale super hodnotenie. Pisem ze je to len jeden pripad, ale aj ona bola zarazena, ze chalan je taky dobry.
Futurum je platena, pozerala som na nu kedysi, ze co to je za skola a ako hovorim, par ludi mi hovorilo, ze je celkom fajn. Funguju tusim sko bilingualne anglicke gymnazium. Nie som si ista. Ak autorka mysli ze bude problem sa dostat na lepsie gymnazium v KE, tak ani peniaze a zpalateny gympel jej dietatu nepomozu.
@anonym_autor skuste popozerat dobru odbornu skolu podla toho, co tvoje dieta bavi. Priemyslovky su za mna tiez super. A je mozne z nich pokracovat v tomto smere aj na vyske - strojnicka, elektrotechnicka, stavebna. Ci farmacia na strednej zdravotnej a potom vyska. Moznpsti je viac ako len gympel. Hlavne ak uz teraz mas pochybnosti
@daja07 vobec nie som utocna, ale tvrdit, ze gymnazium, ktore je v meste najslabsie, je celkom fajn je rovnako smiesne, ako ze piatak na VS ma z nejakeho predmetu dobre vysledky, lebo pred 5 rokmi chodil na nejake gymnazium. zaujimalo by ma, co za vzacnu VS to je, ked jeden pedagog uci 5 rokov 2 predmety tu istu skupinu studentov. neodpustim si poznamku, ze si vymyslas.
@anonym_autor pozri, moja dcera chodi na bilingval, vsetci v jej triede do nohy boli na ZS cisti jednotkari a aj napriek tomu v 1.roc. prvy polrok to bol masaker. aj u mojej dcery- aj slzy, aj buchanie dverami, aj sebalutost, aj zmes vsetkeho- lebo toho ucenia bolo (a vzdy je) brutalne vela a jednoducho ten system je diametralne odlisny od ZS a kym sa na neho nastavili, tretina triedy mali trojky na vysvedceni. opakujem, cisti jednotkari na ZS, sikovne decka, co na ZS chodili na olympiady. ma spoluziakov zo ZS na alejovej, na parku mladeze, na GTA - je to rovnake. toho ucenia je na gymnaziu NEPOROVNATELNE ako na ZS. 3 dvojvahove pisomky denne, alebo 2 trojvahove. nikto sa ta nepyta, ci sa stihas ucit, ci to na teba nie je vela. to su HODINY ucenia denne, HODINY. decko, ktore nema kapacitu na to, aby vobec urobilo prijimacky, na tom gymnaziu -sorry za vyraz - zdochne! to nie je len o tom, aby sa tam decko dostalo. a dalej co? tie 4 roky sa za nu kto bude ucit, ked je jednoducho slaba a nema kapacitu na zvladnutie takeho mnozstva uciva. bude sa sebaposkodzovat, trhat si vlasy, brat antidepresiva, lebo bude ako jedina z triedy prepadat? to chces? vies, ze z matiky uz bude povinna maturita? co si zaspala v minulom storoci, ze ak decko nechodi na gymnazium, je to hanba rodiny? vsak je kopa dobrych strednych skol, kde decko moze byt spokojne. si zvlastna matka, pretoze milujuca matka chce pre decko len to najlepsie, aby bolo decko spokojne a stastne a nie nestastne, aby trpelo, aby bolo outsiderom v triede, lebo bude najslabsie. a mimochodom, ja neviem o ziadnom gymnaziu, kde ma decko asistenta - pedagogickeho. ze ma decko specialneho asistenta ano, ale to su fyzicke postihnutia, kde decko potrebuje pomahat vyberat veci z ruksaku, pomahat pri chodzi, atd. ale rada sa necham poucit, na ktorom gymnaziu su deti s pedagogickymi asistentmi, pokojne to napis.
@matkahelka preco by dieta nemohlo mat na gymnaziu asistenta? nepoznam gymnazia v KE, ale v NR asistenti su.
Skolne minuly rok vo Futurume bolo 2500 eur. Za tento školský rok 2700 eur. Platí sa vopred. Syn je zo školou spokojný, a urcite to nefunguje tak že keď za skolu platíš tak si známky “kupuješ”.
Tiez som chodila na postovu, bolo to sice narocne a mala som priemer 2-3, ale na vysku ma to skvele pripravilo a aj vacsina spoluziakov dokoncili vysku ktoru si vybrali. Gymnazium bez vysky by bola strata casu
@matkahelka preco by dieta nemohlo mat na gymnaziu asistenta? nepoznam gymnazia v KE, ale v NR asistenti su.
@zuzana76 ja som predsa nikde nepisala, ze student na gymnaziu nemoze mat pedagogickeho asistenta, pisala som, ze neviem o ziadnom gymnaziu v KE, kde by bol taky student. autorka totiz tuto informaciu uviedla stylom, akoby bol problem sa na gymnazium dostat len preto, ze gymnazia su plne zvyhodnovanych studentov s asistentmi a kazde tretie decko malo na gymnaziu asistenta. len tak narychlo som si vygooglila 3 KE gymnazia a ziadne z nich pedagogickeho asistenta nema. stvrte je to, kam chodi moja dcera. pedagogicki asistenti, teda studenti, kt. ich na gymnaziach potrebuju urcite nie su beznym javom.
@zuzana76 ziaci so specialnymi potrebami volia uplne ine skoly ako gymnazia, take, na ktorych je sucastou vyucby aj prax a tym padom menej uciva. Sucastou dys-iek je netrpezlivost a to sa so studiom na gymnaziu vylucuje, taky student je na gymnaziu velkou vynimkou. Nepamatam si posledne roky, aby sme mali medzi deviatakmi uchadzaca o studium na gymnaziu.
@zuzana76 ziaci so specialnymi potrebami volia uplne ine skoly ako gymnazia, take, na ktorych je sucastou vyucby aj prax a tym padom menej uciva. Sucastou dys-iek je netrpezlivost a to sa so studiom na gymnaziu vylucuje, taky student je na gymnaziu velkou vynimkou. Nepamatam si posledne roky, aby sme mali medzi deviatakmi uchadzaca o studium na gymnaziu.
@anonym_a9ec10 mam syna s tromi dys poruchami, na vysvedceni mava 3 dvojky, chysta sa na gymnazium a v buducnosti by chcel studovat astronomiu, zucastnuje sa olympiad z anglickeho jazyka. Asistenta sice nema.
@anonym_a9ec10 mij syn je uplne anti - praxovy, nebavi ho nic manualne a tym padom nemame zvolit aku strednu skolu, mozno maximalne ekonomicku. Takze neviem co s takym dietatom co ma dys poruchy ale kvoli tomu by mal byt diskriminovany?
@daja07 vobec nie som utocna, ale tvrdit, ze gymnazium, ktore je v meste najslabsie, je celkom fajn je rovnako smiesne, ako ze piatak na VS ma z nejakeho predmetu dobre vysledky, lebo pred 5 rokmi chodil na nejake gymnazium. zaujimalo by ma, co za vzacnu VS to je, ked jeden pedagog uci 5 rokov 2 predmety tu istu skupinu studentov. neodpustim si poznamku, ze si vymyslas.
@matkahelka nejako si ma nepochopila asi. Tvrdim ze student tam chodil 5 rokov a ona ho ucila viacere predmety za cele jeho studium. Neviem kolko ich dokopy bolo, ale teda viac ako 2 urcite. A teda spominala ho preto, ze sme sa bavili o skolach, a hovorila ze tohto si zapamatala, lebo bol v skupine/rocniku vyrazne lepsi ako ostatni. Aj preto sa ho nakoniec pytala na strednu skolu. Nepotrebujem si vymyslat na fore. A ako som uz pisala vyssie, myslim si, ze v Ke su lepsie a dokonca statne gymnazia.
@anonym_a9ec10 toto je brutal zovseobecnovanie, celkom urcite aj dieta s nejakymi formami dysiek, ak je nadpriemerne inteligentne, dokaze na gympli (aj narocnom, bilingvalnom) v pohode fungovat... jedného takeho mam doma...
@anonym_a9ec10 toto je brutal zovseobecnovanie, celkom urcite aj dieta s nejakymi formami dysiek, ak je nadpriemerne inteligentne, dokaze na gympli (aj narocnom, bilingvalnom) v pohode fungovat... jedného takeho mam doma...
@anonym_cc3e18 aspon niekto, tiez mam starsieho syna, porucha pozornosti a jedna dysporucha a maturuje na gymnaziu, maturovat bude z ANJ, INf, SJL, MAT, cize relativne tazke predmety a jeho vyzvedcenia boli medzi 3- 5 dvojkami, teraz mu vychdzaju zatial 2 dvojky v maturitnom rocniku

@anonym_autor pokial viem, je len jedine Futurum. kolko sa plati neviem, uroven nema bohvieaku