icon

Krstiny v Dóme - suma do obálky

domireb
14. feb 2022

Ahojte, chystáme sa krstiť, keby sa ma kamoška neopýtala, koľko platíme,ani neviem.. prosím,nijak v zlom, ale koľko sa dáva do obálky na krst? Ďakujem

zmrzlinka2021
14. feb 2022

@domireb davas tolko kolko sama uznas za vhodne a das tam, kde chces dat. Napr. na pracu s detmi, alebo seniormi, alebo na opravu strechy, atd.
Vzdy ked chces podporit tvoj cirkevny zbor, alebo iny cirkevny zbor, zvol ucel, kde ty vnimas potrebu pomoct. Je jedno aku sumu das - dolezite je, ze to robis zo srdca.

paulinkaa2
14. feb 2022

@domireb 😀 koľko platiť za krst? Prepáč za toho smajlika.
To je tebe koľko das do obalky "na potreby farnosti" my sme dávali 20e a teda farár dostal aj zakusky a flasu vína

dennynkoo13
14. feb 2022

@domireb tak isto ako už bolo napísané my sme dávali tiež 20 eur a zákusky a farár bol ešte aj milo prekvapený

4stanka4
14. feb 2022

My sme dávali 50€ ale bez zákuskov (krstili sme počas Covidu tak sme oslavu nemali)

molkapolka
14. feb 2022

@domireb my sme nedavali nic..pravdupovediac nas to ani nenapadlo.

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
15. feb 2022

@domireb na krste sme nedavali do obalky, ale dobrovolne do pokladnicky

tehula2016
15. feb 2022

My sme krstili 3 deti a nikdy sme nic nedali..pravdupovediac,ja neviem ci som zaspala dobu,ale mna to ani nenapadlo,ze este aj fararovi davat obalku..nikdy som to nepodporovala ani v inych sferach nieto este v tej cirkevnej..uprimne,myslela som,ze tento prezitok upadol spolu so starou generaciou ale vidim ze nie..

4stanka4
15. feb 2022

@tehula2016 tak u nas sa to nedava priamo fararovi ale na kostol. Kazdy rok na konci roka je spravodaj kde sa kolko investovalo.

luciella
15. feb 2022

Daj v rámci svojich možností a tvojich pocitov či cítiš že chces niečo dať, nie či dávajú iní. . Ja som dávala z vďaky peniaze 100 eur ,plus koláče a fľašu lebo nám nechceli pokrstiť dieťa. Takže pán farár si to zaslúžil a som mu za to veľmi ,veľmi vďačná.
Ja to beriem inak, tu sa patrí dať niečo, sme veriaci takže viem že to ide na dobrú vec.

tehula2016
15. feb 2022

@4stanka4 ale ved v poriadku..to je uz o inom,prispiet na kostol a pod. tema bola priamo pri krste..ved krst,sobas,1.sv.prijimanie nie su spoplatnene,tak ja nevidim dovod davat v ramci sviatosti krstu nejake “vsimne” fararovi..aj keby to malo byt na kostol..to sa da prispiet kedykolvek..