Krstiny v Evanjelickom kostole Mlynská: Všetko, čo potrebujete vedieť
Ahojte
Chcela by som dať malú pokrstiť v tomto kostole. Čo je potrebné vybaviť ? Koľko to stojí ? Je potrebné aby sme boli s mužom obaja pokrstený ? Je potrebné aby krstný rodičia boli pokrstený ? Treba dať "krstné" meno ?
A čo to neskôr obnáša ? Je povinné prvé sväté alebo nejaké náuky? Pretože my sme to chceli len ako takú symboliku / pomyselnú ochranu.
Ďakujem 🙂
no asi z teba potešení nebudú páni farári...keď ani nevieš že ev. nemajú prvé sväté prijímanie ,ale konfirmáciu...
jeden z rodičov by mal byť pokrstený a mal by mať aj konf.
tak isto krstný rodič je potrebné aby mal konf.
krstné meno sa nedáva...pokrstí ho farár tým istým menom ako má na rodnom liste...
platí sa cirkevná daň..za každú pokrstenú dušu...niekde je to 15e/rok/duša, inde to môže byť len 10e/rok/duša.
vy dieťa na konf. dávať nemusíte...poznám zopár rodičov čo dieťa len pokrstili....
@deti95060810 no ja to nepoznám nás s bratom len dali pokrstiť rodičia v evanjelickom kostole konfirmaciu nemáme, do kostola sme nechodili bolo to tiež len ako pomyselná ochrana. Priateľ pokrstený nie je vôbec. Vôbec sa v Tom teda nevyznám preto sa pýtam. Rada by som predišla tomu aby sa farári tvárili že ich otravujem keďže nie je mojím cieľom chodiť do kostola atď ... Malú nechám nech sa rozhodne sama keď bude väčšia, nakoľko nikomu nebránim , nikoho nenutim.
@nikuska_gulicka tak ak si pokrstená v ev. kostole aspoň ty tak problém by nemal byť ... stačí aspoň jeden aby bol z rodičov
@nikuska_gulicka mna by zaujimalo, co si predstsvujes pod tou “ochranou” 🤔

Jeden z krstnych rodicov musi byt krsteny a konfirmovany evanjelik..ako je to s rodicmi dietata,to neviem.."krstne" meno pokial viem,sa nedava..najjednoduchsie budes mat,ked sa tam pojdes rovno opytat,farari tam su super 😊