Ktorá pôrodnica v Košiciach je najlepšia?
Ahojte,chcela by som sa opytat ktora porodnica v Košiciach je dobra?Saca?Stara nemocnica alebo Nova nemocncica?som prvorodicka absolutne neviem ako to chodi dost sa bojim porodu.Na Novu nemocnicu som nepocula velmi dobre ohlasy ale najnovsie uz ani na Sacu nemaju dobre ohlasy tak zvazujem ze pojdem do Starej nemocnice na tu som ako tak relativne dobre ohlasy pocula aj ked neni to nic extra a zaujimalo by ma ako to je v starej nemocnici s nadstandard izbou kolko sa plati a ci sa plati ak chce byt manzel pri porode?vopred dakujem za odpovede a budem hrozne vzdacna za kazdu jednu radu naviac napriklad co treba do porodnice a tak🙏🏻
@velvetknife Rodila som v juni 2023, vtedy tam malovali, ale ušla sa mi izba nadštandard. Ale neplatila som nič, keďze som tam nebola sama, ale nevadilo mi to. Ak máš možnosť choď na tú izbu. Personál prijemný, milý na každom oddelení. Nemala som s nikým problém. Išla by som tam znova.
@velvetknife odporučila by som ti pôrodnicu v Rožňave. Najlepšie čo môže byť
@lensii som z kosic ked to na mna pride asi tazko sa dotrepem do Roznavy😃ale dakujem za radu☺️
Pri slovenskych porodnicach je nabezpecnejsie rodit doma🤣 to ti vravim ako zena ktora rodila v 3 roznych nemocniciach.. umele zasahovanie do porodu vsetko komplikuje.. najlepsie porodit doma a potom ist do porodnice🤣
@velvetknife Rodila som v juni 2023, vtedy tam malovali, ale ušla sa mi izba nadštandard. Ale neplatila som nič, keďze som tam nebola sama, ale nevadilo mi to. Ak máš možnosť choď na tú izbu. Personál prijemný, milý na každom oddelení. Nemala som s nikým problém. Išla by som tam znova.
@anonym_e41844 no aj manzel chce aby som isla na nadstandard ale vraj to je malo pravdepodobne ze sa mi ju podari vychytat😒mam strasne obavy vela krat som lezala v starej nemocnici ale na chirurgii to je ine..a lezala som tyzden koli hroziacemu potratu ( nakoniec aj tak som potratila )a no daktore sestricky otras spravanie a to som este ani nerodila a niesom ziadna citlivka abo zeby som ich otravovala jak ma dali lahnut tak som lezala a bola ticho tyzden raz som prisla s tym ze som zacala krvacat a normalne mala problem sa postavit zo sesterskej izby a pichnut mi injekciu prisla po hodine uplne otravena ze vobec musela prist no hrozne a toho sa bojim aj pri porode aj po porode ze sa budu spravat ku mne ako ku prvorodicke jak ku hlupani co nic nevie🥺
Pri slovenskych porodnicach je nabezpecnejsie rodit doma🤣 to ti vravim ako zena ktora rodila v 3 roznych nemocniciach.. umele zasahovanie do porodu vsetko komplikuje.. najlepsie porodit doma a potom ist do porodnice🤣
@anonym_9d83fd haha🤣🤣🤣🤣tak toto mi odpalilo dekel🤣
2x pôrod v starej, pred polrokom naposledy.
1. Personál za mňa super, nemala som s nikým problém, a to som tam bola dlho (resp jediný problém som mala ohľadom nekojenia, ale ak to dobrovoľne nechceš, tak sa ťa to netýka).
2. Nadštandard je nadštandardný výkon získať 😂 doslova lotéria. Pri jednom sa nepodarilo, pri druhom sa uvoľnil doslova, keď ma prevážali zo sály. Ale aj izby sú v pohode. Jedine nemáš kúpeľňu wc. Sú spoločné na konci chodby, ale dá sa to prežiť (a to vravím ako strašný pedant na súkromie a sprchy 😂).
3. Manžel pri pôrode, záleží. Na tlačenie môže stále. Na vzdycháreň ísť nemôže, jedine do pôrodného boxu/izby, ak bude vtedy voľná. Cenník majú na nete.
4. Čo treba do pôrodnice máš zoznam na stránke, aj keď ja som mala vlastný 😂 každému treba niečo iné, každá sme iná. Ale stredný kufor a ruksačik ti stačia 😁
K tvojej skúsenosti, tiež som ležala týždeň na gynekológii kvôli hroziacemu potratu/pôrodu v 6m (2022). Ale ja som mala len skvelú skúsenosť s personálom.
kto je v starej teraz primar ci prednosta?
2x pôrod v starej, pred polrokom naposledy.
1. Personál za mňa super, nemala som s nikým problém, a to som tam bola dlho (resp jediný problém som mala ohľadom nekojenia, ale ak to dobrovoľne nechceš, tak sa ťa to netýka).
2. Nadštandard je nadštandardný výkon získať 😂 doslova lotéria. Pri jednom sa nepodarilo, pri druhom sa uvoľnil doslova, keď ma prevážali zo sály. Ale aj izby sú v pohode. Jedine nemáš kúpeľňu wc. Sú spoločné na konci chodby, ale dá sa to prežiť (a to vravím ako strašný pedant na súkromie a sprchy 😂).
3. Manžel pri pôrode, záleží. Na tlačenie môže stále. Na vzdycháreň ísť nemôže, jedine do pôrodného boxu/izby, ak bude vtedy voľná. Cenník majú na nete.
4. Čo treba do pôrodnice máš zoznam na stránke, aj keď ja som mala vlastný 😂 každému treba niečo iné, každá sme iná. Ale stredný kufor a ruksačik ti stačia 😁
K tvojej skúsenosti, tiež som ležala týždeň na gynekológii kvôli hroziacemu potratu/pôrodu v 6m (2022). Ale ja som mala len skvelú skúsenosť s personálom.
@vkatush dakujem za skusenosti,tak ako ja kojit chcem no neviem ako to pojde kedze som prvorodicka 😁podla mna moj manzel len teraz struha formu a ked prife na vec sa zlakne a bude cakat na chodbe🤣🤣🤣
Rodila som pred troma rokmi v starej, bola som tam tri týždne: z toho týždeň na gynekológii a ja som bola veľmi spokojná, sestričky boli fakt super milé, utešovali ma každý deň, na sále tiež každý fajn, keď som porodila ešte z gynekológie ma prišli sestričky pozrieť a spýtať ako sa mám... Nadštandard izbu som chcela aj bola vtedy voľná, ale nakoniec som ostala na normálnej izbe a som za to rada, so ženami s ktorými sme spolu ležali sme dodnes kamarátky. Celkovo starú nemocnicu hodnotím veľmi pozitívne🙂
Ja som rodila v Šaci. Rozhodovala som sa medzi starou a sacou, ale vyhralo u mňa ze som si želala trosku vacsi štandard. V starej (mam tam známu sestricku) je veľký problém sa dostať na ten nadstandard, majú tam reálne poradovnik 😄 alebo aspoň tak to fungovalo. Saca ma 2 oddelenia, jedno cele nadstandard , druhé normálne ale aj na tom sú nejaké nadstandard izby. Bohužiaľ sa mi neušlo 1ka, ale aj 2ka bola super. A hlavne sme mali vlastnú kúpeľňu. Pre mňa to bolo strašne dôležité lebo proste furt zo mňa daco šlo 🙈🙈🙈🙈🙈🙈 pot krv ... a nemusela som riesit co s dieťaťom ked idem do sprchy, proste som odbehla s otvorenými dverami.
Zároveň majú aj 3 boxy pôrodné a tam môže byť s tebou muž cely čas. Pre mňa to bolo veľmi veľmi dôležité osobne. Tiez prvorodicka. Prišiel hneď keď ma z izby dali na box (vyvolávanie pôrodu takže som tam bola den vopred), a šiel so mnou potom aj na izbu. Personál až na 2 sestričky bol super, ale to sa nájde všade. Jedlo sa dalo, lekári OK. Ja som.mala svojho ale všetci aj na vizitach boli v pohode. Ja som si vyžiadala aj naviac kontrolu rany lebo som si nebola istá ci je všetko ôk a nebol problém.
@velvetknife ja som rodila 2018 v starej nemocnici sestricky ktora aka.... z novorodenckeho hnusne ako prvorodicka som nic nevedela nic nevysvetlovali dokonca som schytala poporodnu depku nikto si to nevšimol
Teraz som rodila september 2025 v saci kedze mi hrozil cisársky tentokrát isla som do sace kedze kazda izba ma sociálne (wc sprcha) sestričky topkaa personál tiez nemozem povedat ani krive slovo aj strava sa dala nato ze som vyberava plus alergie tak som sa najedla vzdy
V starej nemocnici su len na chodbe sprchy aj wc co dost "daleko" zalezi na ktorej izby....
Za mna saca a to som nemala nikojo vybaveneho v starej som mala inac by sa ešte horsie správali 😇
@vkatush dakujem za skusenosti,tak ako ja kojit chcem no neviem ako to pojde kedze som prvorodicka 😁podla mna moj manzel len teraz struha formu a ked prife na vec sa zlakne a bude cakat na chodbe🤣🤣🤣
@velvetknife ja som ho pri prvom nemohla mať, totálny lockdown, malého videl naživo po týždni, keď nás prepustili. A pri druhom som ho mať nechcela, musel čakať na chodbe, až kým sa nenarodil, pošili ma, zakryli a tak som mu dovolila vojsť 😁 ešte ma prehovárali, nech ho nechám, že on chce prísť, aké je to transformujuce pre oteckov a ja reku nie, ja chcem, aby sa ma ešte niekedy dotkol. Ani ja tu nechcem byť 😂 ale akoby tam bol. Vravel, že až do Prešova ma museli počuť kričať 😂
@lensii som z kosic ked to na mna pride asi tazko sa dotrepem do Roznavy😃ale dakujem za radu☺️
@velvetknife nova nemocnica
Pozeraj na dieta ak nahodou nieco ostanes ty v starej a dieta budu prevazat na novu nemocnicu
@velvetknife ja som ho pri prvom nemohla mať, totálny lockdown, malého videl naživo po týždni, keď nás prepustili. A pri druhom som ho mať nechcela, musel čakať na chodbe, až kým sa nenarodil, pošili ma, zakryli a tak som mu dovolila vojsť 😁 ešte ma prehovárali, nech ho nechám, že on chce prísť, aké je to transformujuce pre oteckov a ja reku nie, ja chcem, aby sa ma ešte niekedy dotkol. Ani ja tu nechcem byť 😂 ale akoby tam bol. Vravel, že až do Prešova ma museli počuť kričať 😂
@vkatush 🤣🤣🤣no ja si myslim ze moj ked len uvidi ze mam kontrakcie ta bude hotovy aj ked je to chlap jak hora ale take veci ho vedia vydesit🤣
@velvetknife nova nemocnica
Pozeraj na dieta ak nahodou nieco ostanes ty v starej a dieta budu prevazat na novu nemocnicu
@anonym_0d14ef ked na novu nemocnicu som fakt nepocula nic dobre..ja neviem podla coho sa ten personal tak sprava ze k niekomu dobre k niekomu zle..ja fakt nikdy somnou nebol problem ani ked som lezala v starej na chirurgii koli pankreasu ticho som lezala nikoho som neotravovala ale daktore sestricky uz len vosli uz boli otravene
@velvetknife ja som tiež rodila v marci 2024 v starej s bola so veľmi spokojná. Sestričky na novorodeneckom a na oddelení 600 nedelia boli v pohode.. až na asi jednu výnimku.. ale to je všade tak, v každej nemocnici sa nájde aspoň jedna taká menej príjemná sestrička ... mala som aj nadštandard a ten stal 24€/noc.. v júni tam plánujem rodiť zas.
@anonym_9d83fd sory ale to si napisala taku blbost. Na svk radsej rodit doma? Asi si neokusila niektore zahranicne nemocnice a hlavne $ ceny za ne. V Saci som zazila nie jeden porod a hlavne ten posledny bol do-ko-na-ly. Autorka aby si mala obraz. Bez zasahov s pocitom, ze ja som sef a oni su tam vsetci pre mna ak to potrebujem. Dokonca ma neodrodil ani dr ale porodna asistentka a to tak ze dovidenia. Vsetko sa da, len si to treba s rozumom, asertivne odkomunikovat na poradniach. Izbu som nemala nadsandard, ale 2x som bola na dvojke izbe sama cele 3 dni. Bez protekcie. Prvy krat som bola s jednou super maminou, ktora uz deti mala a bol to pre mna bonus ju tam mat. X veci som sa od nej dozvedela a naucila. Takze ani toho sa nemusis bat. Mne slo o profi pristup, sukromie na boxe, samotne vybavenie a hlavne dobre slusne ciste izby na sestonedeli. Sprcha, fit lopta, rebozzo, naparka… vsetko k dispo. Netusim kto na toto moze povedat ze odrodit doma je lepsie
@anonym_9d83fd sory ale to si napisala taku blbost. Na svk radsej rodit doma? Asi si neokusila niektore zahranicne nemocnice a hlavne $ ceny za ne. V Saci som zazila nie jeden porod a hlavne ten posledny bol do-ko-na-ly. Autorka aby si mala obraz. Bez zasahov s pocitom, ze ja som sef a oni su tam vsetci pre mna ak to potrebujem. Dokonca ma neodrodil ani dr ale porodna asistentka a to tak ze dovidenia. Vsetko sa da, len si to treba s rozumom, asertivne odkomunikovat na poradniach. Izbu som nemala nadsandard, ale 2x som bola na dvojke izbe sama cele 3 dni. Bez protekcie. Prvy krat som bola s jednou super maminou, ktora uz deti mala a bol to pre mna bonus ju tam mat. X veci som sa od nej dozvedela a naucila. Takze ani toho sa nemusis bat. Mne slo o profi pristup, sukromie na boxe, samotne vybavenie a hlavne dobre slusne ciste izby na sestonedeli. Sprcha, fit lopta, rebozzo, naparka… vsetko k dispo. Netusim kto na toto moze povedat ze odrodit doma je lepsie
@anonym_b41fae no dufam nech budem rodit kdekolvek budem to mat aspon zo 70% rovnake🙏🏻
@velvetknife rodila som 1x v saci a 2x v novej
Keby mám ísť zase rodiť išla by som opäť do novej
Áno v saci boli krajšie izby a krajší pôrodný box, ale čo sa týka lekárov detských za mňa lepšie nová a má aj neonatológie keby niečo
Pôrodník v oboch nemocniciach spokojnosť
Asi platí, že čo žena, to iný názor. Prvý pôrod v starej nemocnici. Úplne ma zanedbali, v kontrakciách ma nechali celú noc bez toho aby ma ktokoľvek skontroloval. Sestričky boli, slušne povedané, odmerané až nepríjemné. Až ráno druhá služba zachraňovala čo tá nočná zanedbala. Niekoľko krát som zvracala a odpadla a to aj počas samotného pôrodu, na cisársky už bolo neskoro. Vyslovene to bol boj o život .Nesiem si traumu na celý život.
V novej nemocni som mala druhý pôrod, bez známostí a úplatkov. Postarali sa o mňa ako o kráľovnú. Sestričky pri pôrode boli neskutočne milé, doslova ma držali za ruku a rozdýchavali so mnou. Na druhý pôrod spomínam s úsmevom. Takže pre mňa neporovnateľné skúsenosti.
Asi platí, že čo žena, to iný názor. Prvý pôrod v starej nemocnici. Úplne ma zanedbali, v kontrakciách ma nechali celú noc bez toho aby ma ktokoľvek skontroloval. Sestričky boli, slušne povedané, odmerané až nepríjemné. Až ráno druhá služba zachraňovala čo tá nočná zanedbala. Niekoľko krát som zvracala a odpadla a to aj počas samotného pôrodu, na cisársky už bolo neskoro. Vyslovene to bol boj o život .Nesiem si traumu na celý život.
V novej nemocni som mala druhý pôrod, bez známostí a úplatkov. Postarali sa o mňa ako o kráľovnú. Sestričky pri pôrode boli neskutočne milé, doslova ma držali za ruku a rozdýchavali so mnou. Na druhý pôrod spomínam s úsmevom. Takže pre mňa neporovnateľné skúsenosti.
@daniella08 wow no toto presne nechapem akoze preco sa ku niekomu spravaju tak a ku druhemu tak?niekde som citala ze zas v saci sa nespravali dobre k pacientkam..ja neviem uz fakt ale ako sa poznam nech budem rodit v ktorej kolvek nemocnici a dajaka bude na mna hnusna a ja budem mat bolesti otvorim si asi papulu ved ja to nejak porodim ale potom im dam staznost na najvyssie miesta🤣🤣🤣🤣🤣
@velvetknife rodila som v starej nemocnici 08/24 a mala som nadštandard izbu sama. Boli sme 3 dni, nejakých 70 eur? Nepamätám presne koľko sme platili. Muž bol pri pôrode, nič som neplatila. Super prístup, mala som ale rýchly pôrod. Pôrodník bol vybavený vopred, bola som veľmi spokojná. Poradne boli tiež v poriadku, objednaná. som bola na čas, raz som čakala asi 20 minút. Starostlivosť bola perfektná, kojenie poradili, monitor dychu som mala pozicany od nich na pól roka - 50 eur. Pri druhom bábätku tam plánujem ísť tiež
@velvetknife rodila som v starej nemocnici 08/24 a mala som nadštandard izbu sama. Boli sme 3 dni, nejakých 70 eur? Nepamätám presne koľko sme platili. Muž bol pri pôrode, nič som neplatila. Super prístup, mala som ale rýchly pôrod. Pôrodník bol vybavený vopred, bola som veľmi spokojná. Poradne boli tiež v poriadku, objednaná. som bola na čas, raz som čakala asi 20 minút. Starostlivosť bola perfektná, kojenie poradili, monitor dychu som mala pozicany od nich na pól roka - 50 eur. Pri druhom bábätku tam plánujem ísť tiež
@katusik456 super ste mi to napisala dakujem krasne🙏🏻moj muz si stoji za tym ze chce byt pri porode
@daniella08 aj u mňa boli sestričky pri pôrode také zlaté, držali za ruku, upokojovali, nechali mi aj také prítmie
Dokonca aj môj manžel povedal, že v novej sa mu pôrod páčil viac 😀 (v oboch bol prítomný), že to bolo také útulné celé, príjemná atmosféra.

@velvetknife odporučila by som ti pôrodnicu v Rožňave. Najlepšie čo môže byť