icon

Ktorý zubár v Košiciach bezpečne odstráni amalgámové plomby?

danielkadandy
8. jún 2021

Myslim co sa venuje tejto veci a robi to koferdamom a tym bezpecnym postupom?
Dakujem

kristinka19
8. jún 2021

@danielkadandy doktor Prokopovic, ma aj ambulanciu v Ke na Stropkovskej.

danielkadandy
autor
8. jún 2021

@kristinka19 ale to je detsky nie?

deny3
8. jún 2021

@danielkadandy nie, nie je iba detský.

kristinka19
8. jún 2021

@danielkadandy prepacte, ze az teraz odpisujem. Nebola som na nete. Tak ako pise @deny3, doktor Prokopovic je aj pre dospelych (my k nemu chodime s manzelom a aj s detmi). U neho robi aj dalsia doktorka a aj jeho otec je zubar a on je hlavne v Cani.

danielkadandy
autor
8. jún 2021

@kristinka19 dakujem 🙂 a mate realnu skusenost u neho s vymienanim amalgam.plomb?

deny3
8. jún 2021

@kristinka19 ale veď píšem, že nie je iba detský. Mám s nimi osobnú skúsenosť.

kristinka19
8. jún 2021

@danielkadandy mam a niekolko. Pretoze som amalganove plomby mala niekolko rokov (i 20) a vytvoril sa mi kaz, tak sme riesili opravu a potom novu plombu. Taktiez mam skusenosti s vyplnanim kanalikov, modelovanim zubov, dentalnou hygienou. Konecne mam zuby v poriadku a za 10 rokov sa mi nestalo, zeby zub, ktory mi spravil, by sa pokazil alebo nieco ine. Ma aj rtg a robi aj mostiky, ci uplne nove zuby. Ceny su mozno drahsie, ale moja 1.zubarka mi znicila zuby, ale doktor Prokopovic ma zachranil a radsej zaplatim viac, ale viem, ze konecne zuby vydrzia. Ja si tam chodim oddychnut. Lebo vtedy maju moje deti smolu a nemozem sa im venovat.

danielkadandy
autor
8. jún 2021

@kristinka19 a ako vam ich menil? Tie amalgamy...koferdamom? Vetral? Mal masku? Odsaval hned pri vrtani aby sa nevdychli ciastocky?

kristinka19
8. jún 2021

@danielkadandy este pocas pandemie vyzadoval test, robil v skafandri. Teraz davate cestne vyhlasenie, maju stity, masky, po kazdom pacientovi vsetko dezinfikuju, aj sedadlo, ci svetlo, vetraju, tusim aj ozon tam maju pusteny, odsavaju neustale (ja napr.mam vela slin) , aj vy mate okuliare a ano, použiva kofferdam.

danielkadandy
autor
8. jún 2021

@kristinka19 dakujem krasne za informacie ;) ste velmi mila 🙂

kristinka19
9. jún 2021

@danielkadandy dakujem. Ja mam naozaj len a len dobre skusenosti s nim a nemozem kriveho slova povedat. Vsetko vysvetluje, da sa dohodnut a niektore drahsie ukony sa daju platit aj na splatky (hlavne implantaty = neviem ake su podmienky, len mi to spominal). Ak mate vszp, tak teraz aj mnohe ukony preplatia naspat vdaka penazenke zdravia, mate 2x do roka narok na dentalnu hygienu (u doktora aj s pieskovanim stoji 60eur dentalka a 30eur vam vszp naspat vráti)