Mamografia a USG prsníkov v Košiciach
Ahojte žienky, hlavne tie po 40tke, odporučte mi prosím, kam v Košiciach sa objednať na mamografiu a usg prsníkov? Dnes som bola na preventívke na gynekológii a pani dr. mi vystavila výmenný lístok na mmg a usg prsníkov, keďže mám už 40r. Kde máte dobré skúsenosti? Ďakujem za každú radu 😊
@pininka1 A mozem ist s jednym vymennym listkom na dve rozne miesta? Sorry za blbu otazku
Zaujímavé,že ti tak dali vyšetrenia väčšinou dávajú jeden rok na ultrazvuk a druhý na mamografiu.
@elenatomasova Aha, cize tieto dve vysetrenia asi nemozno absolvovat naraz, vsak? Netusim, preco mi to dr. takto napisala na vymenny 🤔 Vraj ale plati 1 rok od vystavenia, no pochybujem, ze ho mozem pouzit na 2 roznych miestach 😏
V našom meste to robia obe vyšetrenia na jednom mieste, najprv mamografiu a potom sono, Jesenius radiologia.
Alebo aj v ProCare, to býva vo veľkých mestách, tam robia aj obe vyšetrenia aj po jednom, tam sa platí nejaký poplatok.
Obe vyšetrenia urobia v jeden deň, ale sú aj zariadenia ktoré robia aj po jednom vyšetrení.
V nemocnici na Rastislavovej VOU robia mamografiu aj usg súčasne. Mamografiu raz za dva roky. Treba sa onjednať 3 - 4 mesiace dopredu, potom sa chodí na pravidelné kontroly.
@walentina7 To neviem, ale jednotlivé pracoviská majú mamárne poradne a odtiať dávajú výmenné lístky pacientkám. Ak by ste chceli šetrnejšiu mamografiu s oveľa menšou radiáciou, treba sa objednať na digitalizovaný mamograf, napríklad v Košiciach 3aci. Prečítajte si na internete jeho výhody oproti klasickému maMOGRAFU.

Na usg chodím do vojenskej nemocnice a na mamografiu najskôr na brigádnickej sa dostanes