icon

Máte kontakt na dobrého znalca?

11hviezdicka11
1. dec 2025

Mamičky,
máte kontakt na nejakého dobrého znalca (potrebujeme ohodnotiť byt) z dôvodu vysporiadania podielového spoluvlastníctva? Na googli som ich našla niekoľko. Ale chcela som takého, čo by mi vedel dopredu kvázi povedať na základe základných informácii o byte, že približne na akú sumu to vidí? Ďakujem.

chrobak7
1. dec 2025

@11hviezdicka11 A keď sa ti to bude máliť, tak si nájdeš iného?

11hviezdicka11
autor
1. dec 2025
@chrobak7

@11hviezdicka11 A keď sa ti to bude máliť, tak si nájdeš iného?

@chrobak7 Podľa mňa je dôležité vedieť plus mínus s akou čiastkou počítať. Ak by mi znalec napríklad povedal, že to vidí na 200.000 €, ani do toho nejdem. Preto je pre mňa dôležité vedieť dopredu

anonym_51b9de
1. dec 2025

žiadny znalec ti to nepovie bez platenia, ak chceš len odhad tak skús tu https://www.nehnutelnosti.sk/ocenovanie-nehnute...

chrobak7
1. dec 2025
@11hviezdicka11

@chrobak7 Podľa mňa je dôležité vedieť plus mínus s akou čiastkou počítať. Ak by mi znalec napríklad povedal, že to vidí na 200.000 €, ani do toho nejdem. Preto je pre mňa dôležité vedieť dopredu

@11hviezdicka11 On ti z brucha nepovie cenu. On to potrebuje vyhodnotiť na základe faktov - rozmery nehnuteľnosti, vek bytovky, použitý materiál, zariadenie bytu...,

Ak chceš vedieť približnú cenu, pozri si cenu bytov v okolí, za koľko sa predávajú. Ale aj tie ceny môžu byť odlišné o znaleckého ohodnotenia.

11hviezdicka11
autor
1. dec 2025
@anonym_51b9de

žiadny znalec ti to nepovie bez platenia, ak chceš len odhad tak skús tu https://www.nehnutelnosti.sk/ocenovanie-nehnute...

@11hviezdicka11
@anonym_51b9de Toto som pozerala, ale bol tam 50.000 € rozdiel. Ta

anonym_5653eb
1. dec 2025

Ak môže byť z PO, mám kontakt. Robí aj súdneho znalcu.

sweet20
1. dec 2025

@11hviezdicka11 preco by ti to mal povedat zadarmo? Sak to neide dokopy 🫣

patrikjames
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
1. dec 2025

@11hviezdicka11 znalecký posudok nie je len také povedanie od brucha. Znalecký posudok musí ísť podľa ich tabuliek a znalec musí reálne byt vidieť, aby vedel zhodnotiť skutočnú hodnotu nehnuteľnosti. Buď znalecký posudok potrebuješ alebo nie

sweet20
1. dec 2025
@sasa1310

@11hviezdicka11 znalecký posudok nie je len také povedanie od brucha. Znalecký posudok musí ísť podľa ich tabuliek a znalec musí reálne byt vidieť, aby vedel zhodnotiť skutočnú hodnotu nehnuteľnosti. Buď znalecký posudok potrebuješ alebo nie

@sasa1310 lenze pani chce dat conajvyssiu cenu predpokladam, napr si predstavuje 250 000 a ked po vyhodnoteni jej znalec povie 200 000 tak uz asi nepotrebuje a ho nezaplati.. alebo vobec nerozumiem tomu 😀😀

matkahelka
1. dec 2025

@11hviezdicka11 ziaden znalec ti nepovie cenu len tak od oka a uz vobec nie zadarmo. on si byt detailne obzrie, dolozis k tomu doklady napr.o rekonstrukcii, o tom, kedy bol bytovy dom zatepleny, prip. opravovana strecha - vsetko, co hodnotu bytu moze zvysit. maju na to svoj program, vsetky info tam nahadze a povie ti cenu. nikto to nebude robit zadarmo. pribliznu cenu bytu si vies zistit aj sama na realitnych portaloch.
My sme mali Soltysa, odporucam.

11hviezdicka11
autor
1. dec 2025
@sweet20

@11hviezdicka11 preco by ti to mal povedat zadarmo? Sak to neide dokopy 🫣

@sweet20 Ja by som potrebovala skôr najnižšiu cenu, keďže chcem ostatných vyrovnať. Ja som len chcela orientačne, či ísť do toho alebo nie.

sweet20
1. dec 2025
@11hviezdicka11

@sweet20 Ja by som potrebovala skôr najnižšiu cenu, keďže chcem ostatných vyrovnať. Ja som len chcela orientačne, či ísť do toho alebo nie.

@11hviezdicka11 tak najnizsiu nedostanete, kedze sa berie realna

anonym_ae27d6
1. dec 2025

Ahoj, ja som davala v KE znalecky posudok prednedavnom, znalec to dost natahoval takze Ti ho odporucat nejdem. Kazdopadne znalecky vypracovany ako taky bol fajn a odpovedal aj mojim odhadom podla toho co vidim ze sa na trhu hybe.

Apropo ako hovoria, zabudni, ze Ti tam niekto pride, kukne byt a povie Ti cenu od brucha. A navyse s tym ze ak bude ina ako si predstavujes, tak mu povies "viete co tak nechajme to tak, dakujem ze ste prisli ale nemusime nakoniec riesit znalecky posudok".
???

anonym_e403d4
1. dec 2025
@sweet20

@11hviezdicka11 tak najnizsiu nedostanete, kedze sa berie realna

@sweet20 čo je reálna cena? Síce nie KE ale znalecký posudok bol na 45k, a žiaden zaujemca postupne bola znížená cena na 35k. Ani tak sa nehrnuli záujemcovia. Kupujúci vyplatil cash tak sa dohodlo za 32,5k

sweet20
1. dec 2025
@anonym_e403d4

@sweet20 čo je reálna cena? Síce nie KE ale znalecký posudok bol na 45k, a žiaden zaujemca postupne bola znížená cena na 35k. Ani tak sa nehrnuli záujemcovia. Kupujúci vyplatil cash tak sa dohodlo za 32,5k

@anonym_e403d4 ale ona to riesi aby rodinu vyplatila, preto chce nizku cenu

anonym_e403d4
1. dec 2025
@sweet20

@anonym_e403d4 ale ona to riesi aby rodinu vyplatila, preto chce nizku cenu

@sweet20 áno čítala som diskusiu, ale moja otázka smerovala k reálnej hodnoty nehnuteľností.
Pôvodne so chcel tú nehnuteľnost ujo nechať. A náš vyplatiť. Je sakra rozdiel byť vyplatená z polky 45k a z 32,5k.

martinka13
2. dec 2025
@11hviezdicka11

@11hviezdicka11 znalec určuje hodnotu majetku podľa presných výpočtov a postupov. Nemôže Ti len tak dať sumu, o akú máš záujem. Manžel je znalec.