Možnosti prijatia na Gymnázium Opatovská s trojkou z matematiky
Je moznost sa dostat tam, ak bola 3 z mat v 8-9roc?
Tam berú každého.
@anonym_autor Určite, ale nech urobí prijímačky. A závisí aj od odboru/zamerania (klasická či nemecká trieda....). Potom je aj šanca na odvolanie.
@anonym_autor Nemyslím si, že akékoľvek gymnázium je dobrý výber pre niekoho, kto zvláda učivo základnej školy na trojku. Ale aby som odpovedala na otázku, ja som chodila na Opatovskú a v triede so mnou boli aj takí. Čiže pokiaľ sa nič nezmenilo, dostaneš sa.
@anonym_autor nastuduj si podmienky prijatia. ak decko urobi topkovo prijimacky, nikoho nejaka 3 zaujimat nebude. je to jedno z najslabsich gymnazii v KE, vyborni ziaci sa hlasia na ine gymnazia, tam su trojkari beznym javom.
@anonym_autor Nemyslím si, že akékoľvek gymnázium je dobrý výber pre niekoho, kto zvláda učivo základnej školy na trojku. Ale aby som odpovedala na otázku, ja som chodila na Opatovskú a v triede so mnou boli aj takí. Čiže pokiaľ sa nič nezmenilo, dostaneš sa.
@anonym_4288a8 bohužiaľ toto nieje o dietati, ak cely druhy stupen su priemery triedy z testov po 50%:( a to moje ten lepsi priemer.....a co trebisovska?
@anonym_autor podla mna 3kar nema co robit na gymku. Bude sa len trapit a ani nic nevystuduje, musi ist na Vs.
@anonym_autor ak matematiku vie, chodi na pytagoriady a trojku ma len kvoli ucitelovi, ok, ved si skuste nejake cvicne testy, ako vypocita. O gymnazia je teraz dost zaujem, takze treba pozriet, ci davaju body za prospech a o kolko pride len kvoli matike. Zavisi, ako spravi prijimacky.
@anonym_autor vela robi pristup pedagoga, to viem aj podla seba, tiez boli trojky a ked nam zmenili matikara zrazu 1 a verte tomu ze ja som vo svojom pristupe nic nezmenila. Dakujem za nazory, ze trojkar tam nema co robit na gymnaziu. Keby na to nemal, ani ma nenapadne. Ja sa pytam niekoho kto ma osobnu skusenost s tymto gymnaziom a bol tam na prijimackach s 3 popripade jeho deti. Plati aj opacne poznam jednotkarov z matiky co na zs hviezdili a na strednych pohorreli a naopak dvojkari trojkari to dali v pohode. Takze nic nieje ciernobiele
@anonym_autor vela robi pristup pedagoga, to viem aj podla seba, tiez boli trojky a ked nam zmenili matikara zrazu 1 a verte tomu ze ja som vo svojom pristupe nic nezmenila. Dakujem za nazory, ze trojkar tam nema co robit na gymnaziu. Keby na to nemal, ani ma nenapadne. Ja sa pytam niekoho kto ma osobnu skusenost s tymto gymnaziom a bol tam na prijimackach s 3 popripade jeho deti. Plati aj opacne poznam jednotkarov z matiky co na zs hviezdili a na strednych pohorreli a naopak dvojkari trojkari to dali v pohode. Takze nic nieje ciernobiele
@anonym_autor este raz a pomaly. precitaj si podmienky prijatia. ziak dostava body za priemer znamok, za ucast na olympiadach, za uspesnost T9 a za prijimacky. tieto body sa zratavaju a na zaklade vysledneho suctu sa vytvori rebricek studentov- od tych s najvyssim poctom bodov, po najnizsi. je fuk, ze ma decko z matiky trojku, pretoze moze prijimacky urobit lepsie ako cisty jednotkar.nebavime sa o postovej a o parku mladeze, opatovska je jedno z najslabsich gymnazii v KE, tam sa jednotkari ani nehlasia. alfa a omega je urobit VYBORNE prijimacky!
Poviem ti tak, môj syn v deviatke štvorka z matiky, ostatné hrôza, som nevidela ani nadej. Ale dal monitor na 90 percent z matiky, na prijímačkách siedmy najlepší, chýbal mu jeden bod na monitore zo sloviny aby išiel bez prijímačiek, teraz na strednej matika bez problémov, proste bol len často chorý, učiteľka dávala päťky aj za úpravu zošita, tak sa to nazbieralonaj z iných predmetov, všade im zhoršovali známky. Za vysvedčenie dávali 180 bodov, mal sotva okolo 50. Aj tak sa dostal medzi jednotkarov, lebo exceloval na monitore a prijímačkách. A to išiel na technickú, kde bol priemer do 1,5 a on 3 a nenormálny pretlak. Takže nie je všetko o známkach, hlavu hore. Jednotkari zo zakladky ostali za ním hlboko v závese. Proste dohnal tých 200 bodov aby ho prijali, lebo na to mal a som mu verila.
@eeffka gympel nie je len matika, ale aj humanitné vedy, jazyky...ktoré na odborných školách rozvíjať nevieš. A predsa len je tam iná komunita.
@valria ja som absolventka gymnazia a je tam neporovnatelne vacsi napor uciva ako na zs, neviem ako teraz ja som studovala pred 30r a mala som 4roky komplet vsetko cize predstavu mam a nemyslim si ze to boli prave akademicke typy. Vypadnu z gymn a xo potom?
@eeffka gympel nie je len matika, ale aj humanitné vedy, jazyky...ktoré na odborných školách rozvíjať nevieš. A predsa len je tam iná komunita.
@valria Dobré gymnázia, teda tie, čo sa umiestňujú na vrchole rebríčka, kladú dôraz práve na matematiku, fyziku a chémiu, nie na humanitné vedy. Dokonca aj bilingválne gymnáziá. Ak raz niekto rozumie matematike, dejepis a podobné veci sa naučiť zvládne, opačne to však nefunguje. A slabé gymnázium alebo odborná škola, to je dnes skoro to isté. Nároky sú tam nižšie, pretože aj zloženie žiakov je intelektuálne slabšie. Vo finále to všetci prelezú na 3, 4 a potom hľadajú, čo by mohli ísť študovať, lebo vlastne nič nevedia a vyberajú si totálne neperspektívne odbory, pretože len tie zvládnu.
@anonym_autor tak to nakoniec vytiahol na 2

@anonym_autor V dnešnej dobe už si myslím že áno.