Najlepši zubár pre batoľa
Ahojte, poraďte prosim dobrého zubára/ zubarku pre batoľa 14m. Chcem dobrého, odborného a spoľahlivého lekara, ktorý vie si nájsť cestu k dieťaťu
Dakujem
Moj zubar odporuca az po 3r prvu preventivku,pri tak malinkom babu je to zbytocne,este ani vsetky zuby nema.
Načo tak skoro k zubárovi ?
Dieťa nema žiaden problém a k zubárovi sa odporúča chodit takmer od prvého zubka, preto hľadám zubára/ zubarku
K zubárovi sa chodí od 1.zuba, nie s problémom, vtedy je neskoro. Dieťa si musí zvyknúť, že u zubára sa len nevŕta, ak rovno prídete za zubárom, až keď je bolest, zubár bude preňho strašiak. Mamička je edukovaná, chce pre svoje dieťa to najlepšie. Ak neviem, nerozumiem, neradim, poprípade nesikanujem mamičku s rečami typu: “načo tak skoro?” .. k čomu tato otazka pomohla?
Moj zubar odporuca az po 3r prvu preventivku,pri tak malinkom babu je to zbytocne,este ani vsetky zuby nema.
@anonym_01f770 moja zubárka zas odporúča od prvého zubka, čiže čo lekár to názor🤷♀️
Qualident , super pristup, maju aj TV na kresle, pustaju rozpravku, detsky kutik, moja mala v roku a pol prvy zub tesne pred naplanovanou navstevou zubara nam prvy vykukol , chodime kazdy polrok. Teraz ma 3roky. Podla mna je super, ze si zvyka ma prostredie .
@anonym_autor nenechajte sa odradiť komentármi vyššie 🙂 ja so synom chodím od roka k mojej zubarke v obyčajnej klinike. Majú tak kútik maličký a po každej kontrole si môže vybrať lego hračku. Synovi skontrolovala uzdicky, hornú pred nástupom do školy asi bude treba stihnúť tak som aspoň pripravená a tiež mu zistila oslabenú sklonivu tak používame špeciálnu pastu aby mu nevznikli kazy. Som z ba a chodíme k kc dent
@anonym_01f770 moja zubárka zas odporúča od prvého zubka, čiže čo lekár to názor🤷♀️
@anonym_autor áno, Vaša zubárka je erudovaná, takto je to správne. Ako eei pri iných profesiách, nájdete aj dobreho stolára aj iného, tak je to aj s lekármi.
Qualident , super pristup, maju aj TV na kresle, pustaju rozpravku, detsky kutik, moja mala v roku a pol prvy zub tesne pred naplanovanou navstevou zubara nam prvy vykukol , chodime kazdy polrok. Teraz ma 3roky. Podla mna je super, ze si zvyka ma prostredie .
Dakujem za každý adekvátny komentár❤️
@saska85 a ku komu konkretne chodíte? Tiež som dostala odporúčanie na Qualident, konkretne na dr. Fedora Šimona
Neviem aka lokalita, ale tiez som so synom chodila od roka k zubarovi. Ved len popocita zuby, povozi v kresle. Hlavne, aby si zvykol a nebal sa.
a aky ma dieta problem v tomto veku
@anonym_763c7e my sme nasho vzali k zubarovi "na zoznamenie" ked mal asi rok a pol. Problemy nemal, ale je fajn ak sa dieta so zubarom zoznami cim skor, aby nemalo stres ked bude treba nieco riesit. Sice to zoznamenie vyzeralo tak, ze prisiel do dveri, vo dverach otvoril usta a otocil sa na odchod (vysetlovali sme mu co sa bude diat, ze zubar pozrie do pusy), ale nakoniec ho povozil na kresle, "spocital zuby" a este dostal hracku. Na zubara pri detoch nikdy nie je priskoro.
@anonym_autor a tvoja zubarka ho nevezme? Lebo my chodime cela rodina k jednemu, nehladali sme detskeho zubara
Moji chodili od roka so mnou k mojmu zubarovi. Tak pre zvykanie si. Povedal mi, ze keby bol priblem posle nas k detskemu. Klop klop zatial
@anonym_autor a tvoja zubarka ho nevezme? Lebo my chodime cela rodina k jednemu, nehladali sme detskeho zubara
@viestta aj naša ošetruje deti, ale to skôr vynimocne, gro pacientov ma dospelých. A presne z tohto dôvodu mylsim si, že vyslovene detsky lekár bude lepšie, kedze je v kontakte s deťmi nonstop
@anonym_autor a stale den predtym vam zavolaju, ci plati termin , ci nie ste chori a tak
@saska85 super, dakujem pekne
Skusim im zavolat
@anonym_autor tiez sme boli prvykrat po 1 roku so vsetkymi detmi
@anonym_01f770 zuby sa zacinaju kazit az ked su vsetky? 🤣
@anonym_autor super, treba postupne učiť zvykať si a bude dobre. My ideme 1x so 17m ku mojej zubarke, zabudla som názov, ale je to doktorka Rehova, pochvaľujú si v Košiciach aj doktorku Mimi, majú Instagram.
Otázka je či tvoje dieťa otvorí ústa. Lebo teda náš by neotvoril ani bohovi
Otázka je či tvoje dieťa otvorí ústa. Lebo teda náš by neotvoril ani bohovi
@dagas tak otvorí ci neotvorí to budem riešiť za pochodu😄 nechce otvárať ani vtedy keď umyvame zuby a predsa aj tak mu dajak tie zubky vyčistíme
@dagas tak otvorí ci neotvorí to budem riešiť za pochodu😄 nechce otvárať ani vtedy keď umyvame zuby a predsa aj tak mu dajak tie zubky vyčistíme
@anonym_autor jasné, nasilu čo? 🤨
@anonym_3308b8 asi prekvapim ale nie😏ak je doma manžel tak umyvame zuby spolu a manžel robi všetko možné preto aby maleho niečím zaujal počas umývania, ak som doma sama pustím na 2 minuty nejaku rozprávku na telefóne a nech ma niekto aj ukameňuje za to😄 vzdy sa dajú nájsť spôsoby abo dieťa spolupracovalo a aby to nebolo nasilu
My sme s dcérkou išli na 14 mesiacov do Zupko dental a za mňa super, mala som ich odporúčaných od viacerých ľudí 🙂 Termín sme mali tiež rýchlo bez dlhého čakania, rozmýšľam, že tam prejdem zubárke aj ja 🙂
@anonym_3308b8 radsej nasilu vycistit, nez aby mal vyhnile zuby v troch rokoch.
@anonym_autor jasné treba si pomôcť ☺️ aj my umývame v pohode. Dokonca sám chodí že si chce umyť keď vidí dcéru. Ale keď vidím aké zachvaty ma u doktorky tak zubárku by zvládal rovnako zle..🫣 snáď ho to čím skôr prejde

a aky ma dieta problem v tomto veku