icon

Poraďte Montessori škôlku v Košiciach

bozenka67
31. júl 2023

Poradte Montessori skolku v Kosiciach. Je ich uz viac, tazko porovnavat bez skusenosti😊. S ktorou ste boli spokojni a preco?

jarulka88
31. júl 2023

@bozenka67 Hrnciarska

bozenka67
autor
31. júl 2023

@jarulka88 o tejto som este nepocula

bozenka67
autor
1. aug 2023

Nikto nic? Mamicky montessoracky na MK nechodia?

nenisom
1. aug 2023

skús pozrieť 😊

bozenka67
autor
4. aug 2023

@nenisom dakujem velmi pekne, si zlata, ale tieto diskusie na temu montessori kosice mam uz precitane, diskusia o bastovej je k tovej z 2015, od vtedy je tu v kosiciach naozaj vela montessori skolok a neviem sa rozhodnut. Ta druha disjusia je sice z 2022 ale tyka sa len park angelinum( este su tu starsie diskusie o manesovej botanicka zahrada, aj to mam precitane

jana35798
26. jan 2025

@bozenka67 ako ste dopadli nakoniec? Velmi malinko recenzii a dokonca o niektorych skolkach ani neviem, ze su.

bozenka67
autor
27. jan 2025

@jana35798 Ahoj, takze moja osobna skusenost, ze mala, nakolko sme sa rozhodli pre Staru Bastovu a uz sme tam aj so spokojnostou ostali. Na Hrnciarsku sme sa ani nesli pozriet, lebo znami tam chodili a neboli spokojni, dokonca v psolednom ročníku dali dieta inde. Na Manesovej som sa bola osobne pozriet, ale nebola mi vobec sympaticka sprevadzajuca ucitelka, plus ak by som to mala porovnat s Bastovou, Bastova je omnoho dalej. Na Manesovej je krasne vonkajsie ihrisko, ale inak ma Bastova po pedagogickej stranke oslovila viac. Za zmienku este stoji skolka S laskou. Tam som sa este chcela ist pozriet, ale nakoniec som tam iz nesla, lebo sme sa po prvom stretnuti rozhodli definitivne prw St. BASTOVU. Skolku S laskou som mala v zalohe, ak by nam to definitivne s Bastovou nevyslo. Teoreticky rozdiel medzi Bastovou a S Laskou, lebo prakticky nemam skusenostou s tou druhou skolkou, je ten, ze S laskou su vraj cisto montessori a Bastova prevzala prvky montessori. Avsak moja prakticka skusenost a osobny dojem s Bastovou je taky, ze vsetky pani ucitelky maju montessori kurz, pouzivaju na hodinach pomocky a koberceky, ich program je natolko kreativny, premysleny a zmysluplny, ze uz by som dieta do inej skolky nedala, cize je akoby naviac k montessori, plus stale je tam zachovany aj punc normalnosti, kedze deti maju priestor aj na svoje vlastne hranie sa. No ako vravim v tej druhej skolke som nebola ani tyzden s dietatom, preto sa k tomu neviem uplne vyjadrit. No viem, ze so Starou Bastovou clovek neslapne vedla. Miesta vsak byvaju vopred rezervovane na dalsi skolky rok. Ja som tam preto bola 3/4 roka dopredu.

jana35798
27. jan 2025

@bozenka67 dakujem za odpoved. O st.bastovej som nevedela, dam si ju do zoznamu 🙂
V skolke S laskou som videla.len priestory, uz len tie ma oslovili. Naozaj to je montessori skolka. Myslim, ze aj tam by bolo dieta spokojne, len pre mna je to trocha od ruky.

Dakujem este raz za postrehy 🤗