icon

Recenzie a skúsenosti so základnou školou Kežmarská 30

19. feb 2025

Ahojte mamicky, prosim Vas viete mi napisat ako je na ZS Kezmarske 30? Znamkuje sa uz v prvom rocniku? Ucivo sa prechadza rychlo? Ste spokojne? Aki su ucitelia? Dakujem za kazdu informaciu.

mirkie
19. feb 2025

ahoj, mám už v škole 2 deti a od septembra nastúpi aj 3. 🙂 my sme veľmi spokojní, aj dievčatá. o pár dní bude večer otvorených dverí, tak sa prídte pozrieť, porozprávať s pani učteľkami. v škole aj v ŠKD je vždy kopec aktivít. píšu nespojitým písmom Comenia script. Známky boli aj v 1.ročníku. Tempo určite rýchle nie je, ale verím, že toto môže každý cítiť inak

katka2602
19. feb 2025

Chodí nám tam dcéra a o rok pôjde aj syn. My sme maximálne spokojní.

autor
25. feb 2025

@mirkie pismo nie je volba na rodicoch ako pisu? Ako pisu na stra ke? Ci je dane ze pisu Comenia skript? Klasickym pisanym pismom nepisu vobec? Nejak nechapem preco pisu tlacenym.

mirkie
25. feb 2025

štvrtáci sú 2 triedy, obe píšu comeniou. tretiaci sú 4 triedy. 1 trieda je s písaným písmom, vraj len tak tak nazbierali deti. nižšie ročníky nemám prehľad. ako to bude tento rok tiež neviem, mne ale dve dcéry píšu comeniou, bude aj najmenšia. písané písmo čítajú, v 2.ročníku skúšajú aj písať. vedia dievčatá aj písané. comenia je jednoduchšie, úhľadnejšie, deti hneď píšu mäkčeň dĺžeň, menej zabudnú. tiež som bola prekvapená, ale nám to vyhovuje 🙂

mirkie
26. feb 2025

Dnes je večer otvorených dverí v škole 🙂 od 17ej

autor
27. feb 2025

@mirkie mam z toho pisma zmiesane pocity. Predpokladam, ze asi na zapise ma urcit rodic akym pismom bude dieta pisat. A teraz fakt neviem co navolit.

mirkie
27. feb 2025

pýtala som sa včera na DOD, či bude možnosť výberu a nevedela mi pani učiteľka povedať. prečo sa ti comenia nepozdáva? málokto z dospelých píše písaným...

katka2602
27. feb 2025

@mirkie u mňa v práci (počítam len moje poschodie) píšu písanym všetci, okrem mňa 😂. A to tu mam 25 ľudí. Aj na porade, ked sme všetci píšu písanym okrem mňa.

autor
27. feb 2025

@mirkie bola som rozhodnuta pre 30ku. Ale ja neviem co voslo do mna, ze teraz tak intenzivne premyslam nad pismom. No fakt neviem. Pride mi, ze deti by sa nemali najprv naucit pisanym? Nechcem to dokaslat.

autor
27. feb 2025

Nahodou nemate info ci terajsie prvacke triedy vsetky pisu tlacenym?

mirkie
27. feb 2025

A v čom je to písané písmo také dobré a nutné? Mne muž povedal že on práve comeniu chcel. Že je to moderné, úhľadné. Rukou sa bude písať čím ďalej tým menej 😂 keď riešiš len písmo, nie je sa čoho báť. Deti sú šikovné a spokojne a vedia aj písané písmo. Aj čítať aj písať 🙂 ktorú školu ešte zvažujes? Som rada že ja mám toto za sebou 😂 žiadne dilemy. Proste K30 ♥️

autor
28. feb 2025

@mirkie bola som rozhodnuta na 100% pre 30. No len sa ozvalo moje vnutorne ja. Ze ci dobre robim, ked ju dam na skolu kde je tlacene pismo. A na druhej strane mozno je to aj lahsie pre deti ked sa ucia tlacenym a lahsie sa im bude citat ked budu poznat mala tlacene. Paci sa mi ta skola. A z okolia vacsina tam dava deti.

mirkie
28. feb 2025

ja odporucam tiez. aj susedia - co sme kamosi - vsetci mame deti tam a spokojnost... pisma sa neboj a nie je to tlacene.. je nespojite ale tu "nozicku" ako keby dotahujes.. aj l, m, n, h. mas dievca ci chlapca? a kde ste v skolke?

autor
3. mar 2025

@mirkie na nesporovu chodime. A to sa budu pytat na zapise, o ktore pismo mame zaujem? Ci Vas sa ani nepytali?

mirkie
3. mar 2025

pri druhej dcere, teraz je tretiacka, to davali na vyber, znacili si, kto chce písané

autor
3. mar 2025

@mirkie dakujem pekne za informaciu. Este sa mozem spytat? Je na 30ke naval deti? Moze sa stat, ze odmietnu deti mimo obvodu? Citala som recenziu z roku 2021, ze odmietali deti.

mirkie
3. mar 2025

Nepoznám nikoho kto by sa tam hlásil a nevzali by ho. Chcú otvoriť 3triedy. Podľa mňa v pohode ale nemám žiadne konkrétne info. V sept 2021 nastupovala najstaršia, bývame mimo obvodu a vzali ju

autor
28. máj 2025
@mirkie

ahoj, mám už v škole 2 deti a od septembra nastúpi aj 3. 🙂 my sme veľmi spokojní, aj dievčatá. o pár dní bude večer otvorených dverí, tak sa prídte pozrieť, porozprávať s pani učteľkami. v škole aj v ŠKD je vždy kopec aktivít. píšu nespojitým písmom Comenia script. Známky boli aj v 1.ročníku. Tempo určite rýchle nie je, ale verím, že toto môže každý cítiť inak

@mirkie dobry den, mozem sa este spytat. Nahodou, neviete povedat, ze vacsinou, ktore triedy volia na tlacene pismo ako myslim ci A, B alebo C. Uz bolo spomenute skolou, ze kolko tried otvaraju s tlacenym pismom od septembra, no ale som to prepocula. Nezda sa mi, ze by len 1 triedu. Dakujem

mirkie
29. máj 2025

jedna trieda bude s pisanym pismom, 1.A s tou novou pani učiteľkou. ja som prekvapená, že vôbec toľko detí/rodičov sa najde, ze ich je dost na triedu :D som myslela, že kto volí K30, je to prave kvoli comenii