Šanca na prijatie na gymnázium
Je sanca sa dostat na gymnazium? 8r 4x 2, 1x3, 7r. 3x2, 5-6r ciste. Bohuzial nie velmi dobra matikarka, beNe priemer triedy 60%. Predmety co bavia dej, bio, on, chem, fyz....
musí dobre urobiť prijímačky - je šanca že ich urobí keď nie je dobrá v matike? od septembra by som ju dala na doučko z matiky…
Zaplatit doucka, aby urobil/urobila spickovo prijimacky. na prijatie sa zratavaju body za priemer znamok na vysvedceni (za takyto priemer to bude 0), za olympiady a za prijimacky (musi byt minimum z kazdeho predmetu, ale kedze za primer znamok bude mat 0, musi urobit spickovo prijimacky)
A zavisi od toho, aky gympel. na opatske ano, na postovu sotva
A zavisi od toho, aky gympel. na opatske ano, na postovu sotva
@matkahelka postova jasne ze nehrozi. To co je na Mieri?
To, co je na mieri je park mladeze a je to urovnou takmer ako postova. pisem, opatske. mozno gt12. treba mat realne ocakavania.
ako do Kosickych gymplov sa nerozumiem ale napisem ti svoj postreh ako je to u nas - druhy koniec republiky....su Gymple a Gymple, to hadam chapes. Na niektore zoberu uplne v pohode aj trojkarov a na ine je tlacenka a decko s jednou dvojkou nemusi byt prijate. Takze ak ti nezalezi na konkretnom sa prihlas na take na ktore mas sancu ze budes zobrata. Moj 13r syn to ma podobne ako mas ty (len on ma slabinu slovencinu). Momentalne ma jednu 2ku a jednu 3ku (7r). Ja by som ho najradsej dala na jazykovy gympel (optimalne ten 5r), lebo ma obrovsky talent na jazyky ale viem ze sa tam hlasi 350 deti a vezmu 25. Takze: statisticky miziva pravdepodobnost. Skusime tento skolsky rok prijimacky aby sme mali aspon predstvu ako to vyzera a buduci rok ak to nevyjde tak bude pouceny a skusi 3r jazykovu triedu. Ak ani to nevyjde tak bohuzial bude musiet ist na obyc gympel vo vedlajsom meste. Za mna - velka skoda, lebo skutocne to decko ma velky potencial. Doplaca na svoj nezaujem o slovencinu a nato ze je plno skol kde su znamky zadarmo alebo po znamosti, kde je monitor nadiktovany. Potom to tak vyzera.
ako do Kosickych gymplov sa nerozumiem ale napisem ti svoj postreh ako je to u nas - druhy koniec republiky....su Gymple a Gymple, to hadam chapes. Na niektore zoberu uplne v pohode aj trojkarov a na ine je tlacenka a decko s jednou dvojkou nemusi byt prijate. Takze ak ti nezalezi na konkretnom sa prihlas na take na ktore mas sancu ze budes zobrata. Moj 13r syn to ma podobne ako mas ty (len on ma slabinu slovencinu). Momentalne ma jednu 2ku a jednu 3ku (7r). Ja by som ho najradsej dala na jazykovy gympel (optimalne ten 5r), lebo ma obrovsky talent na jazyky ale viem ze sa tam hlasi 350 deti a vezmu 25. Takze: statisticky miziva pravdepodobnost. Skusime tento skolsky rok prijimacky aby sme mali aspon predstvu ako to vyzera a buduci rok ak to nevyjde tak bude pouceny a skusi 3r jazykovu triedu. Ak ani to nevyjde tak bohuzial bude musiet ist na obyc gympel vo vedlajsom meste. Za mna - velka skoda, lebo skutocne to decko ma velky potencial. Doplaca na svoj nezaujem o slovencinu a nato ze je plno skol kde su znamky zadarmo alebo po znamosti, kde je monitor nadiktovany. Potom to tak vyzera.
@stvura pokial bude chodiť na gympel s rozšírenou angličtinou, vôbec to nemusí byt horšie ako na bilingvalnom, akurát že rôzne skúšky si bude musieť porobiť sám (ielts, cambridge, prípadne štátnu skúšku…)
To, co je na mieri je park mladeze a je to urovnou takmer ako postova. pisem, opatske. mozno gt12. treba mat realne ocakavania.
@matkahelka vyznas sa v Gymnaziach v Kosiciach? Aka je rozumna alternativa k Postovej pre chlapca, ktoreho bavi matika, fyzika, chemia, ale Slovencina je solovka 2? Dakujem
@matkahelka vyznas sa v Gymnaziach v Kosiciach? Aka je rozumna alternativa k Postovej pre chlapca, ktoreho bavi matika, fyzika, chemia, ale Slovencina je solovka 2? Dakujem
@zltalienka okrem Postovej ma aj Alejova matematicku triedu. ale tento rok na Postovej otvarali az 5 tried, uz aj tam je velka sanca sa dostat. inak v obycajnych gymnaziach velky prehlad nemam, moja dcera sa orientovala na bilingvalne a chodi na bilingvalne.
@zltalienka okrem Postovej ma aj Alejova matematicku triedu. ale tento rok na Postovej otvarali az 5 tried, uz aj tam je velka sanca sa dostat. inak v obycajnych gymnaziach velky prehlad nemam, moja dcera sa orientovala na bilingvalne a chodi na bilingvalne.
@matkahelka dakujem.
@matkahelka dakujem nemam taky prehlad musim pogooglit.
@stvura pokial bude chodiť na gympel s rozšírenou angličtinou, vôbec to nemusí byt horšie ako na bilingvalnom, akurát že rôzne skúšky si bude musieť porobiť sám (ielts, cambridge, prípadne štátnu skúšku…)
@biba_18 buduci rok robi B2...moj starsi tak odchadzal zo ZS s dvoma diplomami (anglina, nemcina) a potom ...na strednej anglina na urovni B1...velmi smutne (v dnesnej dobe az neuveritelne, ale je to tak), tak preto ma to trapi.
@matkahelka dakujem.
@matkahelka Poštová otvára tú 5. triedu v ročníku len raz za 4 roky a to vyšlo na tento školský rok. Nasledujúce 3 roky budú opäť len 4 triedy prijímané do ročníka.
@zltalienka okrem spomínanej Poštovej a Alejovej má matematickú triedu aj Šrobárova.
na gympel sa vie dostat ak spravi monitor alebo prijimacky vyborne, ale treba si uvedomit, ci chcete aby sa trapila na super gymnaziu alebo aby sa ucila s radostou...
Postova otvara 5 tried raz za 4 roky, ako sa spomina vyssie, pokial jej nejde matika tak s Postovou nerataj, dcera tam chodila a makali veru riadne
na Mieri je Park mladeze, moj syn tam ide teraz od septembra, urobil prijimacky, radim ho k vybornym gymnaziam, je viac menej vnimane ako prirodovedne a on je tiez na ten smer, ide do triedy s rozsirenou ang
sanca dostat sa na skolu je vzdy, nech zamaka na matike, budu robit pripravy na testy, nech sa doucuje v tom co jej nejde a v pohode sa dostane, neboj
@zltalienka ako ti pisali, dobra matika je este na Alejovej, ale stale ho vnimam ako informaticke gymnazium, ale matiku maju fakt na urovni, Srobarka isla kvalitou velmi dole, ale je tam natresk, ja som tuto skolu vylucila hned
Moj syn chodi na Park mladeze, matematika je pre neho najťažšia a to s nou nikdy na ZŠ problem nemal. Maju dost rychle tempo ale inak v pohode.
Odporucam si bud vybrat nejake lahsie gymnázium Opatovska, Trebišovská, alebo potom riesit doučovanie aby urobila prijímačky co najlepsie.

Samozrejme, veď gymnáziá sú v rôznej kvalite. Záleží, na ktoré gymnázium konkrétne chce ísť. Ale na nejaké sa určite dostane.