icon

Skúsenosti s gymnáziami v Košiciach

dajusik
18. jún 2025

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Syn chodí na gymnázium do jedného z krajských miest na východnom Slovensku. Končí prvý ročník s vyznamenanim. Chce ale zmeniť a od druhého ročníka prestúpiť do Košíc. Ovláda dobre jazyky, chcel by rozvíjať matematiku. Má niekto skúsenosti s gymnáziom na Alejovej, Poštovej alebo s gymnáziom Tomáša Akvinskeho? Chceli by sme kvalitnú školu s dobrou matematikou,jazykmi ale aj s príjemnou atmosférou.

sima_20
18. jún 2025

Chodila som na Tomáša Akvinskeho a všetko čo hľadáte tato škola spĺňa. V skole je veľmi príjemná až rodinska atmosféra.

katusik456
18. jún 2025

@dajusik gymnázium Alejová, na matiku úplne super, milión súťaži, možnosti ďalšieho vzdelávania, jazyky tiež. Veľmi dobre som sa tam cítila, učitelia sú v celku normálni, ľudskí.

dajusik
autor
18. jún 2025

Ďakujem. Neviete,či je šanca ešte teraz vybaviť internát?

gelifil
18. jún 2025

tak snad najprv ten prestup

ivangeline
18. jún 2025

GTA.

vkatush
18. jún 2025

Vtipno mi je, koľko GTAčkarov nás tu je 😅

Ale áno, ja som bola veľmi spokojná. Poznám aj terajších študentov a neľutujú.

ha_ha
19. jún 2025

@dajusik Ja len tak rozmýšľam, prečo niekto napíše, že "syn chodí na gymnázium do jedného z krajských miest na východnom Slovensku" a "Chce prestúpiť do Košíc", namiesto toho, aby napísal, že syn chodí na gymnázium v Prešove.

slniecko39
20. jún 2025

Ja odporúčam Poštovú - na matematiku aj jazyky topka, príležitostí na osobný rozvoj a celoživotné priateľstvá neúrekom. Škola je maličká, preto je tam príjemná atmosféra. Učitelia sa snažia žiakom odovzdať nielen vedomosti, ale aj nadšenie pre predmety, ktoré učia. Prajem Vám, aby syn našiel čo hľadá a aby bol prestup v poriadku.

slniecko5
21. jún 2025

My sme veľmi spokojní aj na Kováčskej, premonstratske gymnázium, rodinná atmosféra, dobre vybavenie a krásna historická budova.
Len s prestupmi to vôbec nie je jednoduché, všade je plnka, odporúčam si školy osobne prejsť a popýtať sa.

matkahelka
22. jún 2025

@dajusik pri prestupe nie ste v pozicii vyberat si, ale naopak, brat to, kde je volne miesto. takze oslovit gymnazia, ci vobec maju volne miesto.

dajusik
autor
23. jún 2025

Ďakujem Vám za rady🙂

slniecko5
23. jún 2025
@dajusik

Ďakujem Vám za rady🙂

@dajusik skús gympel na Cordakovej, tam bývajú možno voľne miesta, inde by to bol naozaj zázrak.