Skúsenosti s gymnáziami v Košiciach
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Syn chodí na gymnázium do jedného z krajských miest na východnom Slovensku. Končí prvý ročník s vyznamenanim. Chce ale zmeniť a od druhého ročníka prestúpiť do Košíc. Ovláda dobre jazyky, chcel by rozvíjať matematiku. Má niekto skúsenosti s gymnáziom na Alejovej, Poštovej alebo s gymnáziom Tomáša Akvinskeho? Chceli by sme kvalitnú školu s dobrou matematikou,jazykmi ale aj s príjemnou atmosférou.
@dajusik gymnázium Alejová, na matiku úplne super, milión súťaži, možnosti ďalšieho vzdelávania, jazyky tiež. Veľmi dobre som sa tam cítila, učitelia sú v celku normálni, ľudskí.
Ďakujem. Neviete,či je šanca ešte teraz vybaviť internát?
tak snad najprv ten prestup
GTA.
Vtipno mi je, koľko GTAčkarov nás tu je 😅
Ale áno, ja som bola veľmi spokojná. Poznám aj terajších študentov a neľutujú.
Ja odporúčam Poštovú - na matematiku aj jazyky topka, príležitostí na osobný rozvoj a celoživotné priateľstvá neúrekom. Škola je maličká, preto je tam príjemná atmosféra. Učitelia sa snažia žiakom odovzdať nielen vedomosti, ale aj nadšenie pre predmety, ktoré učia. Prajem Vám, aby syn našiel čo hľadá a aby bol prestup v poriadku.
My sme veľmi spokojní aj na Kováčskej, premonstratske gymnázium, rodinná atmosféra, dobre vybavenie a krásna historická budova.
Len s prestupmi to vôbec nie je jednoduché, všade je plnka, odporúčam si školy osobne prejsť a popýtať sa.
@dajusik pri prestupe nie ste v pozicii vyberat si, ale naopak, brat to, kde je volne miesto. takze oslovit gymnazia, ci vobec maju volne miesto.
Ďakujem Vám za rady🙂

Chodila som na Tomáša Akvinskeho a všetko čo hľadáte tato škola spĺňa. V skole je veľmi príjemná až rodinska atmosféra.