icon

Sociálne byty - Košice

mia247
26. sep 2021

Ahojte, chcem sa informovať... Je tu niektora z vás , čo býva v socialnom byte? Viem, že je potrebné podať žiadosť, viem že musím mať trvalé bydlisko v danej mestskej časti.. pýtam sa len preto, lebo ja som si žiadosť poslala asi pred 7 rokmi a do dnesneho dňa sa mi nik neozval. Tak či na zmysel čakať ďalej alebo podať novu žiadosť. Ďakujem ♥️

janage
26. sep 2021

@mia247 nebývam síce, ale Ty si sa nepýtala priebežne ako to so žiadosťou vyzerá. Či áno a nič Ti nepovedali?

mogaa
26. sep 2021

@mia247 sociálnych bytov aj nájomných je veľmi málo, takže ak sa nestavali nové, tak je malá pravdepodobnosť že taký byt dostaneš.....

nika82
26. sep 2021

Choď na úrad a pýtaj si poradovník kde sa v akom poradí nachádza tvoja žiadosť

oli18
26. sep 2021

Socialne byty sa prideluju podla velmi prisnych kriterii. Ak ti za 7 rokov neodpovedali, uz davno by som sa informovala preco. Mozno ani nesplnas podmienky na pridelenie a 7 rokov cakas v nadeji. Uz si mohla za ten cas vyriesit svoje byvanie inak.

nika82
26. sep 2021

tu je poradovnik aktualizovany 21.4.
https://www.kosice.sk/clanok/evidencia-ziadatel...

nafka0483
26. sep 2021

@mia247 Presne ako ti @nika82 dala link, tak si pozri v zozname podla spisovej znacky, ze v akom mieste si v poradovniku. Aj ked teda nevidim tam 7 rocne ziadosti, len 6 rocne z roku 2015 a novsie a vidis ze na bezbarierovy byt niekto caka dokonca od roku 2003.

Na svoju ziadost si urcite dostala nejake vyjadrenie - ze ta zaradili do pradovnika, alebo ze nesplnas podmienky a pod. Doteraz ti nikdy nenapadlo informovat sa priamo a magistrate?

mia247
autor
26. sep 2021

@nafka0483 fuha ďakujem pekne . Odpoveď takého typu som nečakala. Už som zistila čo som potrebovala. Absolútne nejde o to že 7 rokov čakám na sociálny byt preboha.. bývame s rodinou v podnájme , bohužiaľ je to o držku v dnešnej dobe kde všetko zdrazuje plus som nastúpila na vysokú školu a latat platat peniaze na štúdium da zabrať.. virm že sú rodiny ktoré to potrebujú viac , len mi tak napadlo .. spomenula som si že som dávala žiadosť tak či vôbec je nejaká šanca ,to je všetko. Ďakujem pekne . Pekný zvyšok dňa

nafka0483
26. sep 2021

@mia247 Necakala? Ved je jasne, ze teraz niekde byvas, ze necakas na byt 7 rokov niekde pod mostom ;) Ja len, ze ked si podam ziadost a nepride mi ziadna odpoved, tak sa po case informujem. Ak ten byt ocividne potrebujete, tak sa mi zda zvlastne, ze si si podala ziadost a potom nechala uplne tak a ze teraz si si spomenula, ze si si davala ziadost.
To je vsetko, ale ako vidis, nie su tam v poradovniku 7 rocne ziadosti. Mohlo sa stat ze ste sa stahovali a ze ti odpoved na tvoju ziadost nemohla byt dorucena, lebo ta uz nenasli? Urcite si zavolaj na magistrat a popytaj sa, pripadne ak poznas spisovu znacku, tak sama vidis v zozname kde v poradi ste.

lucka_ke
27. sep 2021

@mia247 a v čase podávania žiadosti si bola plnoletá? keď píšeš, že študuješ VŠ

mia247
autor
27. sep 2021

@lucka_ke áno samozrejme. 🙂 Už som dostala odpoved ďakujem pekne 🙂

nafka0483
27. sep 2021

@mia247 Odpoved z mesta? Ci si sa nasla v tom poradovniku?

slavka24286
2. mar 2025

Dobry den ak su tu rodinky zijuce v socialnom byte v kosiciach, zaujimalo by ma kolko sa plati najom v 1 izbovom byte v Kosiciac . Cca samozrejme . Su tu komentare na tuto temu no par rokov stare. Dakujem za pomoc

anonym_90ad67
4. sep 2025
@slavka24286

Dobry den ak su tu rodinky zijuce v socialnom byte v kosiciach, zaujimalo by ma kolko sa plati najom v 1 izbovom byte v Kosiciac . Cca samozrejme . Su tu komentare na tuto temu no par rokov stare. Dakujem za pomoc

@slavka24286 neviem kolko sa plati v jednoizbovom, ale v dvojizbovom na sladkovicovej ulici je najom + energie + internet skoro 500 EUR. Pred par rokmi to bolo 270, teraz skoro dvojnasobok.